هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

تحول عظیم در بهبود زخم‌های مزمن با پرده جنینی

  • کد خبر: ۳۰۰۲۳۱
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۸
تحول عظیم در بهبود زخم‌های مزمن با پرده جنینی
محققان شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان وابسته به جهاد دانشگاهی، موفق به بومی‌سازی یک پانسمان زیستی شده‌اند که زمان بهبود زخم‌های مزمن همچون سوختگی، زخم بستر و پای دیابتی را به کمتر از یک ماه کاهش داده است. دستاوردی که از فرآوری زباله بیولوژیک «پرده جنینی» به دست آمده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان وابسته به پژوهشگاه رویان سازمان جهاددانشگاهی اخیرا موفق به بومی سازی یک پانسمان زیستی تحت عنوان پرده آمنیوتیک (آمی کر) شده‌اند. نخستین محصولی از این نوع است که پروانه تولید و بهره‌برداری آن از وزارت بهداشت دریافت شده است. همچنین به شکل یک پانسمان خشک در بسته بندی‌های مختلف نخستین محصول پالایشگاه محصولات زایمانی محسوب می‌شود.

محصولی قابل جذب در پوست بدن که از بافت اهدا شده انسانی تهیه می‌شود و از ویژگی‌هایی همچون تسریع در روند بهبودی زخم برای افراد آسیب‌دیده خاص مانند زخم‌های ناشی از سوختگی، دیابت، زخم بستر و جراحی‌هایی همچون قرنیه چشم برخوردار است. استفاده یک عدد آن با استفاده و تعویض ۱۰ پانسمان موجود برابری می‌کند.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان جهاد دانشگاهی در خصوص فناوری جدید محصول جدید نوآورانه این شرکت گفت: پرده آمنیوتیک (آمی کر) یکی از محصولاتی است که در پالایشگاه ضمایم زایمانی فرآوری شده است. پرده آمنیوتیک (آمی کر) یک زخم پوش بیولوژیک (زیستی) است که در سوختگی ها، زخم پای دیابتی و جراحی‌های قرنیه و زخم بستر قابلیت استفاده دارد.

دکتر مرتضی ضرابی افزود: بررسی‌ها نشان داد پرده جنینی یا همان آمنیوتیک که بعد از تولد نوزاد به عنوان یک زباله بیولوژیک طلایی دور ریخته می‌شود، قابل فرآوری و دارای فاکتور‌های رشد و پروتئین‌های ارزشمندی است.

وی افزود: اگر به شکل صحیح فرآوری شود می‌تواند در بهبود و بازسازی زخم مورد استفاده قرار گیرد و این امکان توسط شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان فراهم شده است.

عضوهیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی افزود: پانسمان زیستی بومی سازی شده توسط این مجموعه دانش بنیان در واقع نخستین محصول در این حوزه است که به شکل گسترده تولید آن آغاز شده است. در صورتی که قبل از این برای زخم‌های مختلف استفاده از پانسمان‌های موجود در بازار مرسوم بوده است.

ضرابی با تاکید براینکه، این پانسمان زیستی سرعت ترمیم و بهبود زخم را بدون هیچ عارضه‌ای به شکل محسوس افزایش می‌دهد افزود: این درحالی است که پیش از این چنین پانسمانی در کشور تولید نشده بود.

وی تاکید کرد: دانش فنی پانسمان زیستی ایرانی به طور کامل بومی است، توانمندی علمی محققان مجموعه رویان از این حیث که از یک زباله بیولوژیک به عنوان ضایعات زایمانی چنین محصول کاربردی و مفید در درمان بیماران را فرآوری کرده اند، ارزشمند دانست.

این پژوهشگر پژوهشگاه رویان، یکی از ویژگی‌های مهم پانسمان زیستی ایرانی را کاهش فواصل تعویض پانسمان عنوان کرد و افزود: این امر به آن معنی است که با فاصله زمانی بیشتر این پانسمان می‌تواند روی زخم گذاشته شود.

وی افزود: بررسی‌های انجام شده در کارآزمایی‌های بالینی در بیماری‌های مختلف نشان داده سرعت ترمیم زخم حتی زخم‌های مزمن که ترمیم و بهبود آن چندین ماه طول کشیده به سه تا چهار برابر یافته و با استفاده از این محصول بهبودی زخم به کمتر از یک ماه کاهش یافته است.

جلوگیری از خروج ارز از کشور با بومی سازی پانسمان زیستی

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان جهاد دانشگاهی اظهار کرد: پیش از این مشابه پانسمان بومی سازی شده محققان رویان با پنج برابر قیمت محصول ساخت ایران و خروج ارز از کشور‌های اروپایی به ایران وارد می‌شده است. البته محصول ساخت ایران در رقابت با سایر محصولات خارجی می‌تواند جایگزین پانسمان وارداتی شده و مورد استفاده بیماران درگیر زخم‌های حاد و مزمن قرار گیرد.

دکترضرابی همچنین با بیان اینکه، هم اکنون تولید این پانسمان زیستی آغاز و وارد بازار شده و امکان صادرات محصول بومی سازی شده فراهم شده است، از تقاضای خرید بیش از ظرفیت تولید این محصول نوآورانه به خصوص از کشور‌های همسایه خبر داد.

وی گفت: محصول وجود دارد و در همین ابتدای امر تقاضا‌هایی از کشور‌های همسایه برای صادرات داریم؛ به نظر می‌رسد این محصول می‌تواند تحول مناسبی را در حوزه بهبود زخم ایجاد کند و زخم بیمارانی که با زخم‌های مزمن از جمله زخم سوختگی، زخم پای دیابتی و زخم بستر روبرو هستند، با شرایط بهتری بهبود یابد. اکنون پانسمان زیستی ساخت جهادگران رویان به مرحله تجاری سازی رسیده و مراکز درمانی کشور می‌توانند از این محصول استفاده کنند.

وی اظهار امیدواری کرد که این مجموعه فناور بتواند در یکی دو ماه آینده با افزایش تولید چهاربرابری، نیاز کامل بازار درحوزه داخل و خارج را برای این محصول تامین کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->