افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها با وجود تلاش دولت برای کنترل نرخ بلیت هواپیما تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد مراسم قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد+ جزئیات (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۴ اسفند ۱۴۰۳) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک پلاس ۱۵ میلیون تومان ریزش کرد پیش فروش بلیت‌های نوروز ۱۴۰۴ در دهه نخست اسفند ۱۴۰۳ بخشنامه وام ۶۵۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌فروش سه محصول سایپا ویژه ماه رمضان از (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات
سرخط خبرها

برای مصرف سالانه هر نفر در خراسان رضوی، کمتر از ۶۰۰ مترمکعب آب باقی مانده است | کسری مخازن آب استان به یک میلیارد مترمکعب رسید

  • کد خبر: ۳۰۰۲۳۲
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۴
  • ۱
برای مصرف سالانه هر نفر در خراسان رضوی، کمتر از ۶۰۰ مترمکعب آب باقی مانده است | کسری مخازن آب استان به یک میلیارد مترمکعب رسید
براساس گزارش دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در جلسه یکصدوبیست‌ودوم، در ۵۰ سال گذشته بیش از ۴۰ میلیارد مترمکعب از ذخایر آب‌های زیرزمینی خراسان رضوی مصرف شده و در شرایطی که سرانه سالیانه مصرف به ازای هر نفر در جهان ۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب است، این میزان در خراسان رضوی به ۶۰۰ مترمکعب رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکصدوبیست‌و‌دومین جلسه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی با سه دستورکار «بررسی راهکار‌های مدیریت چالش آب»، «اصلاح ارزش حرارتی گاز طبیعی در صنایع استان» و «بررسی ماده ۲۵ قانون بهبود کسب‌وکار در تأمین انرژی صنایع»، صبح امروز (شنبه، ۲۶ آبان ۱۴۰۳) با حضور غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران شهری و فعالان اقتصادی بخش خصوصی برگزار شد.

کاهش ۴۰ میلیارد مترمکعب از منابع آبی استان

نخستین دستورکار این نشست، بررسی راهکار‌های مدیریت چالش آب در استان بود. براساس گزارش دبیرخانه شورا، در نیم قرن گذشته، بیش از ۴۰ میلیارد مترمکعب از ذخایر آب‌های زیرزمینی خراسان رضوی مصرف شده و در شرایطی که سرانه سالیانه مصرف به ازای هر نفر در جهان ۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب است، این میزان در خراسان رضوی به حدود ۶۰۰ مترمکعب می‌رسد.

کامران داوری، رئیس پژوهشکده آب و محیط‌ زیست دانشگاه فردوسی مشهد، در جریان رسیدگی به این راهکار اظهار کرد: براساس آخرین گزارش رسمی، کسری مخزن درازمدت آب‌های زیرزمینی استان به بیش از هزار و ۱۴ میلیون مترمکعب رسیده است و بیش از ۸۱ درصد از آب استان در حوزه کشاورزی، ۱۳ درصد در حوزه شرب و بهداشت و مابقی در بخش‌های خدماتی و صنعتی مصرف می‌شود.

وی افزود: از نظر سرانه اعتبارات، بخش آب با ۷۸۵ هزار ریال به ازای هر نفر در رتبه ۲۸ کشور قرار دارد. شکافی که امروزه به دلیل سوء‌مصرف در دشت نیشابور به وجود آمده است، بیش از ۸۵ کیلومتر طول دارد. این وضعیت غیرقابل‌قبول بوده و اصلی‌ترین راهکار مدیریت این چالش نیز آن است که ابتدا مدیریت واحدی بر منابع آبی به وجود بیاید و پس از آن، مردم در مسئله مدیریت آب سهیم باشند.

رئیس پژوهشکده آب و محیط‌ زیست دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه امنیت آب ارتباطی با میزان آب در دسترس ندارد، تصریح کرد: توسعه اقتصادی می‌تواند توان مدیریتی ویژه‌ای ایجاد کند که براساس آن، بتوان ذخایر راهبردی آب را حفظ کرد و برای مصرف، تدبیر ویژه‌ای اندیشید. پیشنهاد طرح واردات آب، یک ایده خارج از ضابطه و غیرکارشناسی نیست؛ زیرا امروزه شما می‌بینید کشور‌های توسعه‌یافته همچون سنگاپور بیش از ۹۵ درصد از آب مصرفی خود را وارد می‌کنند.

داوری ادامه داد: در گام بعد، مردم باید در حفظ آب مسئولیت‌پذیری بیشتری داشته باشند. این قابل‌قبول نیست که در سال ۱۳۶۷ ما ۶ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان داشته باشیم و اکنون این شمار به ۷ هزار و ۵۰۰ حلقه افزایش یافته باشد. درست است که ۹۸ درصد از چاه‌های استان کنتور هوشمند دارد و این مصرف به‌ صورت یکپارچه کنترل می‌شود، اما نظارت‌های دولتی و بخش‌نامه‌ها هرگز نمی‌توانند مؤثر واقع شوند، مگر اینکه مردم خودشان هم برای اجرای سهم خود وارد عمل شوند.

برای مصرف سالانه هر نفر در خراسان رضوی، کمتر از ۶۰۰ مترمکعب آب باقی مانده است | کسری مخازن آب استان به یک میلیارد مترمکعب رسید

صنایع، پای‌ کار بازچرخانی ۲۰ میلیون مترمکعب پساب

امیررضا رجبی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، در جریان رسیدگی به این دستورکار با ارائه گزارشی از عملکرد صنایع در حوزه مدیریت آب گفت: تاکنون بیش از ۸۰ واحد صنعتی در خراسان رضوی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد بهره‌وری خود از نظر مصرف آب را افزایش داده‌اند. علاوه بر این، تاکنون حدود ۹۰ درصد از الگوی اجرای بازچرخانی آب در صنایع اجرا شده و صنعت به‌ عنوان مجری طرح‌های سامان‌دهی پساب به میدان آمده است.

وی بیان کرد: باوجود تحقق این دستاورد‌ها همچنان چشم‌انداز روبه‌رشدی برای کنشگری میدانی صنایع وجود دارد. طبق مصوبه سفر استانی هیئت دولت به استان در سال ۱۴۰۱ باید ۲۰ میلیون مترمکعب از پساب شهرستان مشهد به صنایع استان اختصاص پیدا کند و باور ما این است که صنایع خراسان رضوی آمادگی دارند تا این مصوبه را اجرایی کنند.

ارزش حرارتی گاز استان، ۶ درصد کمتر از کل کشور

در جریان رسیدگی به دومین دستورکار نشست نیز دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گزارش داد در شرایطی که ارزش حرارتی گاز قابل‌مصرف باید بین ۸ هزار تا ۹ هزار و ۶۰۰ کیلوکالری در مترمکعب باشد، ارزش حرارتی گاز تولیدی در مجتمع هاشمی‌نژاد (خانگیران) حدود ۸ هزار و ۱۰۰ کیلوکالری بر مترمکعب است که نشان می‌دهد گاز مصرفی صنایع خراسان رضوی از جمله بی‌ارزش‌ترین گاز‌ها از نظر ارزش حرارتی به حساب می‌آید.

امیرمهدی مرادی، دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی در این بخش تصریح کرد: در حال حاضر، ارزش حرارتی گاز استان نسبت به کل کشور حدود ۶ درصد کمتر است و این مسئله یکی از دلایل اصلی افزایش مصرف حجمی گاز، بروز مشکلات فنی در ماشین‌آلات صنعتی و در نهایت افزایش قیمت تمام‌شده هزینه انرژی در واحد‌های تولیدی محسوب می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
2
0
لاریجانی رفته سفرهای یوزارسیف برایمان آب وآبادی میاره دست بردارید به برکت امام زمان آب وآبادی فراوان است ولی کوقدردان
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->