سبزپوشی بورس با رشد ۴۵ هزار واحدی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۲۶ آبان ۱۴۰۳) رفسنجان، میزبان نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی از خشکبار مبتنی بر فناوری پلاسما لایحه تعطیلی پنجشنبه‌ها در مراحل پایانی تصویب قرار دارد قیمت گواهی اسقاط خودرو اعلام شد + شرایط فرسودگی و نحوه ثبت نام قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) | طلا حدود ۴.۳ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۲۶ آبان ۱۴۰۳) | دیگنیتی پرستیژ، ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ آبان ۱۴۰۳) | پژو پارس ۱۸ میلیون تومان گران‌تر شد پیش‌بینی برداشت بیش از یک میلیون و ۱۴۰ هزار تن ذرت علوفه‌ای در خراسان رضوی قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ آبان ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد ۶۸ هزار و ۳۰۰ تومان جزئیات حق گمرکی واردات انواع آیفون اعلام شد + جدول ویدئو | قالیباف: همه در کشور باید ثروت جدید خلق کنند | با این وضع بورس اعتماد مردم جلب نمی‌شود آغاز کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی به مناطق قشلاقی ویدئو | همتی: حجم دلاری نقدینگی ما ۱۴۰ میلیارد دلار است | اشکال ندارد بانک‌ها به سمت بنگاه‌سازی بروند جزئیات برگزاری حراج ربع سکه جدید از ساعت ۱۲ امروز (شنبه، ۲۶ آبان ۱۴۰۳) | هر متقاضی حداکثر چند سکه می‌تواند سفارش دهد؟ آغاز فروش ۲ محصول مدیران‌خودرو از امروز (شنبه، ۲۶ آبان ۱۴۰۳) + جدول قیمت چرا کارگران، مشاغل کاذب را به حقوق قانون‌کار ترجیح می‌دهند؟ ویدئو | فرزین: شرط اصلی تحقق رشد اقتصادی تأمین مالی است | حدود ۴۷۰ همت اضافه برداشت از بانک مرکزی داریم نامه جنجالی دبیر انجمن خودروسازان به معاون اول رئیس جمهور | افزایش ۸۰ درصدی قیمت خودرو در راه است؟ میوه در مشهد چند؟ (۲۶ آبان ۱۴۰۳) + جدول قیمت برای مصرف سالانه هر نفر در خراسان رضوی، کمتر از ۶۰۰ مترمکعب آب باقی مانده است | کسری مخازن آب استان به یک میلیارد مترمکعب رسید تحلیل نشریه بلومبرگ از خاموشی‌های ایران با وجود ذخایر گسترده گاز آغاز توزیع برنج‌های تنظیم بازار | برنج خارجی در بازار چند؟ (۲۶ آبان ۱۴۰۳) چرا طرح ساماندهی نیرو‌های شرکتی تصویب نمی‌شود؟ (۲۶ آبان ۱۴۰۳) قیمت طلای جهانی امروز چقدر شد؟ (۲۶ آبان ۱۴۰۳) زمان خاموشی و قطع برق خود را در نرم‌افزار «برق من» ببینید + راهنما ۲۴ هزار قطعه ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در هفته سوم آبان تخصیص یافت | عرضه در حراج روز شنبه (۲۶ آبان) تاکید استاندار خراسان رضوی بر تقویت منطقه دوغارون یارانه نقدی امشب واریز می‌شود (۲۵ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چرا کارگران، مشاغل کاذب را به حقوق قانون‌کار ترجیح می‌دهند؟

  • کد خبر: ۳۰۰۲۴۴
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۹
چرا کارگران، مشاغل کاذب را به حقوق قانون‌کار ترجیح می‌دهند؟
میزان دستمزد پایین باعث شده است که به گفته‌ فعالان کارگری با ذره‌بین دنبال کارگر بگردند؛ چراکه کارگران فعالیت در مشاغلی که درآمد بیشتری دارد را به حقوق قانون‌کار ترجیح می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، حرکت خزنده کارگران به‌سمت مشاغل کاذب و دلالی به‌دلیل دستمزد‌های پایین آنان، موجب خواهد شد که مشاغل با کمبود نیروی کار مواجه شوند و این خطری است که چندان جدی گرفته نشده است.

همواره در مسئله تعیین دستمزد کارگران استدلال می‌شود که افزایش دستمزد‌ها مطابق با نرخ تورم، که نص صریح قانون‌کار است، موجب افزایش نقدینگی و به‌تبع آن تورمی خواهد شد که همان افزایش دستمزد‌ها را هم بی‌اثر خواهد کرد و مضرات این کار بر فوایدش غلبه خواهد کرد؛ استدلالی که همواره در مسئله تعیین دستمزد دست برتر را داشته است. به یاد نداریم که به جز سال ۱۴۰۱ که دستمزد‌ها با افزایش ۵۷ درصدی مواجه شد، مبالغی که بتواند کفاف ساده‌ترین نیاز‌های زندگی روزمره را دهد برای دریافتی کارگران تعیین شده باشد. 

اما مسئله سرکوب دستمزدی تبعات دیگری را به‌همراه داشته که چندان به آن پرداخته نمی‌شود و تداوم این امر در حال حاضر کشور را با بحران نیروی کار مواجه کرده است.

مقایسه آمار‌های توزیع اشتغال در شاخه‌های مختلف اقتصاد بین سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ و مقایسه آن با سال‌های ۱۴۰۰ به بعد، گویای تغییر آرایش اقتصاد ایران و بازار کار است و بیانگر این است که شاغلین کشاورزی، صنعت و ساختمان به مشاغل خدماتی سرازیر شده اند. چرا که درآمد بخش خدمات از سایر بخش‌ها بیشتر است و این انقادی است که بسیاری از کارشناسان بازار کار وارد می‌کنند و معتقدند که دستمزد پایین باعث کاهش اقتصاد مولد ورشد اقتصاد خدماتی شده است.

اکبر شوکت، رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور در گفت و گویی با اشاره به اینکه کمبود کارگر به دلیل دستمزد پایین است گفت: ️دلیل اصلی تمایل افراد برای انجام مشاغل خدماتی قطعاً شورای عالی کار است؛ به صراحت می‌توان گفت با اشتباهات پی در پی و مکرری که شورای عالی کار که یک بار در سال ۹۸ و دومرتبه هم در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مرتکب شدند و خصوصاً تغییراتی که در سبد معیشت ایجاد کردند تا دستمزد را به صورت واقعی افزایش ندهند، باعث سرخوردگی بسیار وحشتناک در جامعه کارگری و بی‌انگیزگی حوزه‌های صنعت و تولید شد.

وی ادامه داد: همان ۵ سال قبل و حتی ۲ و ۳ سال پیش که مسئولین دچار این اشتباهات شدند، یادآوری کردم که آقایان کارفرما! خوشحال نباشید که حقوق‌ها برابر با تورم افزایش پیدا نکرده است و خودتان را پیروز میدان ندانید؛ چون چندسال دیگر باید ذره‌بین به دست بگیرید و دنبال کارگر بگردید.

این فعال کارگری گفت: دستمزدی که وزارت کار برای کارگران تعیین کرد جوابگوی زندگی آنها نیست و به همین دلیل است که کارگران ترجیح می‌دهند به جای اینکه در یک واحد تولیدی مشغول کار شوند به سمت مشاغل کاذب و دلالی بروند، چرا که سود بیشتری دارد. مشاغل کاذب درآمد بیشتری از درآمد تعیین شده کارگران تحت پوشش قانون کار دارد. با هزینه‌هایی که کارگران برای بحث مسکن دارند بخشی از حقوقشان صرف تأمین این نیاز می‌شود، بنابراین ترجیح می‌دهند مشاغل کاذب را انتخاب کنند.

شوکت بیان کرد: نیروی کار تحصیلکرده مزد را منافی سطح خود می‌دانند و از طرف دیگر دستمزد پایینی که به آنها پرداخت می‌شود، نمی‌تواند نیروی کار را قادر به استفاده بهینه از سبد معیشت کند. هرکدام از این موارد می‌تواند عاملی باشد تا تمایلی برای اشتغال در میان این گروه‌ها وجود نداشته باشد. درواقع این گروه از نیروی انسانی ترجیح می‌دهد با توجه به مهارت‌هایی که به دست آورده، روی به خوداشتغالی بیاورد یا مهارتش را کنار بگذارد و وارد مشاغلی شود که هیچ ارتباطی با آنها ندارد، بشود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->