حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی؛ فقط ۱۴ درصد! کسب رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق در ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ توسط اداره کل صمت خراسان رضوی ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان فروش ۹ محصول مدیران خودرو به صورت نقد و اقساط (۲ دی ۱۴۰۳) + شرایط مرحله جدید واریز سود سهام عدالت در راه است افزایش قیمت لاستیک منتفی شد پشت پرده تخفیف‌های مشکوک تاکسی‌های اینترنتی | تخفیف‌ها واقعی است؟ دولت خواستار حذف ۴ صفر از پول و تبدیل ریال به تومان شد روز‌های گرم بازار سرمایه در راه است ۳ دلیل اصلی نوسان اخیر بازار ارز (یکم دی ۱۴۰۳) آغاز پرداخت خسارت افت قیمت خودرو از امروز در بیمه‌ها (یکم دی ۱۴۰۳) | کدام خودرو‌ها مشمول این قانون می‌شوند؟ شرکت‌های دانش‌بنیان در موضوع ناترازی انرژی چگونه می‌توانند موثر باشند؟ ۴۳ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی خراسان رضوی از ابتدای سال ۱۴۰۳ افت قیمت خودرو‌های داخلی (یکم دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

رد پای گرانی در بازار مرغ مشهد

  • کد خبر: ۳۰۰۶۷۸
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۱
رد پای گرانی در بازار مرغ مشهد
پس از گذشت یک هفته تلاطم در بازار قیمت مرغ، اکنون این محصول در محدوده ۹۰ هزار تومان به ثبات رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بازار مرغ مشهد هفته گذشته شاهد افزایش درخورتوجه قیمت بود، به‌طوری‌که در برخی فروشگاه‌ها نرخ هر کیلوگرم مرغ تا ۹۹هزار تومان هم رسید. این افزایش ناگهانی، نگرانی‌هایی در میان شهروندان ایجاد کرد. البته آن‌طور که مسئولان می‌گویند با اقدامات نظارتی و افزایش عرضه، قیمت‌ها روند کاهشی پیدا کرده است.

بازدید میدانی از برخی نقاط شهر نیز نشان‌می‌دهد اکنون نرخ مرغ در بیشتر نقاط شهر به حدود ۹۰هزار تومان رسیده و به ثبات نسبی دست‌یافته است. البته ماه گذشته قیمت این محصول حدود ۸۵ هزارتومان بود. این گزارش به بررسی دلایل افزایش قیمت، اقدامات صورت‌گرفته برای کنترل بازار و پیش‌بینی وضعیت بازار در روز‌های آینده می‌پردازد. 

رد پای گرانی در بازار مرغ مشهد

چرا افزایش؟

همان‌طور که افزایش قیمت، موردپسند مصرف‌کننده نیست کاهش بیش‌از اندازه نیز به تولید، ضرر می‌زند. حالا چرا در هفته گذشته در بازار مرغ شاهد تلاطم قیمت بودیم؛ تورم تولید اولین دلیلی است که بیشتر مرغدار‌ها برای افزایش نرخ به آن اشاره می‌کنند. هفته گذشته محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی نیز در گفتگو با صداوسیما اعلام کرده که باتوجه‌به وضعیت فعلی قیمت نهاده‌ها، نرخ منطقی برای هر کیلوگرم مرغ حدود ۹۰ تا ۹۵ هزار تومان است.

این موضوع واکنش‌های مثبت و منفی در پی داشت. در همین زمان تولیدکنندگان مرغ کشور خواستار افزایش قیمت مرغ باتوجه‌به هزینه‌های تولید بودند. علاوه‌براین تولیدکنندگان مرغ گوشتی در خراسان رضوی از افزایش بیماری‌های طیور در ماه‌های مهر و آبان طبق روال هر سال می‌گویند. همچنین آنها نسبت به کیفیت نهاده‌ها انتقاد دارند و این موضوع را باعث افزایش زمان دوره پرورش ۴۵ روز به ۵۵ و ۶۵ روز می‌دانند. به گفته آنها هرچند تولیدکنندگان به تولید ادامه می‌دهند، اما این موارد باعث افزایش هزینه تولید می‌شود.

افزایش قیمت جوجه یک‌روزه نیز دلیل دیگری است که برای تورم هزینه تولید به آن اشاره می‌شود. بر اساس گزارش مرکز آمار تورم نقطه‌ای مهرماه برای جوجه یک‌روزه نسبت به مهر سال گذشته ۱۸.۷ درصد، اما مرغ گوشتی ۷.۳ درصد بوده است. 

همچنین اگر به ۴۵ روز قبل بازگردیم یعنی وقتی که مرغ‌های موجود در بازار جوجه بودند، به زمان قطعی‌های برق و مشکلات حوزه تولید می‌رسیم. با همه این شرایط باتوجه‌به کاهش تقاضای گوشت مرغ در مهر و آبان باتوجه‌به کاهش سفر‌های زائران به مشهد و ثبات در جمعیت و همچنین اقدامات صورت‌گرفته از سوی جهاد کشاورزی استان، پیش‌بینی می‌شود که روند قیمت‌ها کاهشی و در محدوده ۹۰ هزارتومان ثابت بماند. 

بازار تنظیم شد

مدیر نظارت و بازرسی محصولات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی دراین باره به شهرآرا گفت: در تابستان امسال، به‌دلیل قطعی‌های مکرر برق، برخی واحد‌های مرغداری دچار کاهش جوجه‌ریزی شدند. همچنین، خود مرغداری‌ها به‌طور طبیعی بعد از فصل‌های پرمصرف مثل تابستان و ایام پایانی ماه سفر، به‌نوعی استراحت می‌دهند تا حجم تولیدات تعدیل شود. 

جلال کلانتر با اشاره به رصد میزان تولید و جوجه‌ریزی از طریق سامانه‌های مدیریت تولید و عرضه مرغ، افزود: از طریق این سامانه‌ها، پیش‌بینی کرده بودیم که ممکن است در هفته‌های اخیر بازار دچار کمبود شود. به همین دلیل برای جلوگیری از بحران، از مرغ‌های منجمد برای مدیریت بازار استفاده کردیم. 

به گفته او دو هفته قبل، در کشور اخباری درباره افزایش قیمت مرغ و خواسته برخی مرغداران برای افزایش نرخ به‌دلیل تغییر هزینه‌ها مانند خوراک و واکسن مطرح شد. باوجوداین در خراسان رضوی توانستیم قیمت‌ها را مدیریت کنیم و از افزایش نامتعارف جلوگیری کنیم. 

مدیر نظارت و بازرسی محصولات سازمان جهاد کشاورزی استان در پاسخ به نحوه مدیریت بازار توضیح داد: دو مسئله برای ما اهمیت دارد: اول، موجود بودن مرغ در بازار؛ و دوم، مدیریت قیمت. در این راستا، با همکاری اداره کل تعزیرات، واحد‌های تولیدی را تحت نظارت قرار دادیم و از تخلیه مرغداری‌های بالای ۴۵روز برای کشتار مطمئن شدیم. 

کلانتر ادامه داد: با اقداماتی که انجام شد، مرغداران ملزم به عرضه مرغ به بازار شدند. این اقدامات باعث شد تا قیمت مرغ زنده که چند روز تا پیش از ۶۸ هزار تومان بود، اکنون به ۶۵ تا ۶۶هزار تومان کاهش یابد. 

او تأکید کرد: خراسان رضوی به‌عنوان یکی از استان‌هایی که هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده مرغ است، باید توازن میان منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را حفظ کند. در این راستا، تلاش کردیم تا قیمت مرغ در حدود ۸۵ تا ۹۰هزار تومان باقی بماند و از افزایش یا کاهش غیرمعمول جلوگیری شود. اکنون در تأمین و توزیع مرغ مشکلی وجود ندارد. قیمت‌ها نیز با افزایش عرضه به تعادل خواهند رسید و مردم می‌توانند بدون نگرانی، مرغ موردنیاز خود را تهیه کنند. 

تولید بیش از نیاز

مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز درباره میزان تولید مرغ در استان گفت: میزان تولید مرغ استان در مهرماه به حدود ۱۰ میلیون و ۵۸۰ هزار قطعه رسید. این مقدار، پاسخگوی نیاز بازار بوده و در هفته‌های گذشته هیچ کمبودی مشاهده نشده است. اگر در مغازه‌ای مرغ پیدا نشود، مربوط به شرایط خاص آن مغازه است و نه کمبود تولید یا عرضه در بازار. اکنون روند تولید به‌سوی افزایش نیز پیش می‌رود که این افزایش عرضه می‌تواند باعث کاهش قیمت‌ها شود. 

حسن رستمی افزود: در آبان‌ماه، میزان جوجه‌ریزی تا روز شنبه ۸میلیون و ۲۰۰هزار قطعه بوده است. این آمار به ما اطمینان می‌دهد که تا دو ماه آینده، هیچ کمبودی در بازار مرغ نخواهیم داشت. 

او با اشاره به میزان نیاز استان به مرغ اضافه کرد: در برخی ماه‌ها مانند شهریور یا مناسبت‌هایی نظیر شهادت امام رضا (ع) و اربعین که سفر‌ها افزایش می‌یابد، مصرف ممکن است به ۱۱میلیون و ۲۰۰هزار قطعه برسد. با این حال، در ماه‌های عادی، مصرف استان بین ۸میلیون و ۵۰۰هزار تا ۹میلیون قطعه است؛ بنابراین باتوجه به آمار، هیچ‌گونه مشکلی در تولید و عرضه مرغ وجود ندارد و همکاران ما در مغازه‌ها، فروشگاه‌ها و رستوران‌ها تأیید می‌کنند که در این مدت، بازار بدون کمبود بوده است.

رد پای گرانی در بازار مرغ مشهد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->