تمجدید روحانی اهل‌سنت افغانستان از موشک خیبر + فیلم پرچم افغانستان زیر گنبد نجف | روایتی از روح‌الله صالحی، زائر افغانستانی‌تبار مقیم ایران قیمت امروز دینار عراق به افغانی (پنجشنبه، ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) سفارت ایران در کابل شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای زائران افغانستانی اربعین را برداشت مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری می‌توانند برای پیاده‌روی اربعین به عراق بروند (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم فیلم | تب والیبال در ولایت میدان وردک افغانستان شرایط ثبت نام دانش آموزان اتباع در مدارس تهران اعلام شد (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز افغانی به دینار عراق (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مشکلات زائران افغانستانی اربعین برای سفر به ایران و رسیدن به عراق استقبال طالبان از راه‌اندازی دفتر «توسعه پایدار» سازمان ملل در آسیای مرکزی آمریکا اجازه سفر امیرخان متقی به اسلام‌آباد را نداد قیمت امروز افغانی افغانستان (سه‌شنبه، ۱۴ مرداد ۱۴۰۴) بقائی: تصمیم‌گیری درباره به رسمیت شناختن طالبان براساس «منافع ملی» خواهد بود نماینده مردم مشهد در مجلس: تعارض منافع سبب عدم رسیدگی به موضوع اتباع شده است طالبان قراردادی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار برای تامین برق با یک شرکت خصوصی منعقد کرد ۱۰۰ هزار تُن کالا از طریق راه‌آهن افغانستان در هفته گذشته جابه‌جا شده است دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: دشمن در تلاش برای ایجاد تصویر منفی بین ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها است گوترش با اشاره به بحران انسانی در افغانستان خواستار اقدام فوری جامعه جهانی شد برنامه جهانی غذا: برای کمک به نیازمندان افغانستان ۵۳۹ میلیون دلار نیاز است
سرخط خبرها

مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است

  • کد خبر: ۳۰۰۹۳۴
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۸
مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است
مشاور و نماینده وزیر راه و شهرسازی از آمادگی ایران برای سرمایه‌گذاری شش‌میلیارددلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدحسین میرشفیع در گفتگوی ویژه، به تشریح پروژه‌های جاری و برنامه‌های آینده ایران در زمینه همکاری‌های حمل‌ونقل با افغانستان پرداخت.

وی با اشاره به پروژه‌های جاری، گفت: مهم‌ترین پروژه‌ای که در حال حاضر در دست اجرا داریم، تکمیل راه‌آهن خواف-هرات است. این پروژه تا ایستگاه روزنک توسط ایران احداث شده و نواقص آن توسط کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان در حال انجام است.

وی افزود که بهره‌برداری از این راه‌آهن با قرارداد پنج‌ساله‌ای که کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان با اداره خط آهن افغانستان منعقد کرده، انجام خواهد شد. این سرمایه‌گذاری‌ها در پایانه‌ها و ایستگاه‌های راه‌آهن افغانستان به افزایش ظرفیت حمل و نقل ریلی بین دو کشور کمک خواهد کرد.

تقویت روابط اقتصادی دو کشور

مشاور وزیر راه و شهرسازی در ادامه به این نکته اشاره کرد که همکاری‌های حمل‌ونقل می‌تواند به تقویت روابط اقتصادی ایران و افغانستان کمک کند.

وی توضیح داد: در حال حاضر، ما سه مرز مشترک زمینی داریم: مرز میلک، مرز ابونصر فراهی و مرز ماهیرود، که ظرفیت‌های محدودی دارند. ظرفیت حمل و نقل جاده‌ای از نظر هزینه‌ها بیشتر از ریلی است.

میرشفیع همچنین افزود: با توسعه حمل و نقل ریلی، هزینه‌ها کاهش و سرعت و ایمنی افزایش خواهد یافت. این امر به توسعه ظرفیت‌های اقتصادی بین دو کشور کمک می‌کند. در گذشته، بیشتر صادرات از ایران به افغانستان بوده، اما برای تقویت مناسبات اقتصادی، لازم است صادرات افغانستان نیز افزایش یابد.

چالش‌های توسعه زیرساخت‌ها

مشاور وزیر راه و شهرسازی ایران در پاسخ به چالش‌های موجود در توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل در افغانستان، گفت: بسیاری از خطوط ریلی که در طرح جامع توسعه راه‌آهن افغانستان پیش‌بینی شده، هنوز مطالعات تفصیلی ندارند.

وی همچنین به مشکل تأمین منابع مالی برای سرمایه‌گذاری و احداث این زیرساخت‌ها اشاره کرد و اعلام کرد: ما در کمیسیون مشترک دو کشور اعلام آمادگی کرده‌ایم که تا سقف ۶ میلیارد دلار در زیرساخت‌های حمل و نقل افغانستان سرمایه‌گذاری کنیم.

میرشفیع تأکید کرد که افغانستان کشور ثروتمندی است و منابع بسیار غنی دارد و باید ظرفیت ایجاد شود که مقامات افغانستان نحوه جذب این سرمایه‌ها را تعریف کنند.

توسعه افغانستان به نوعی توسعه ایران است

مشاور وزیر راه و شهرسازی ایران در در پاسخ به این سوال که از این گفتگو‌های دوجانبه چه انتظاری دارید، اظهار داشت: فضای گفتگو برادرانه و دوستانه است و گفتگو‌ها بسیار صریح و روشن انجام می‌شود. اگر این پیگیری‌ها به‌طور عملی و سریع انجام شود، به نفع هر دو کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: ایران ظرفیت‌های زیرساختی خوبی دارد که می‌تواند در مسیر توسعه افغانستان قرار گیرد و این کمک می‌کند تا راهی که ایران با مشقت و در شرایط تحریم طی کرده، در اختیار مردم افغانستان قرار گیرد.

به گفته میرشفیع، توسعه افغانستان به نوعی توسعه ایران محسوب می‌شود و روحیه برادرانه در کشور و مسئولین ایران بسیار قوی است.

مشاور وزیر راه و شهرسازی در پایان ابراز امیدواری کرد که با پیگیری‌ها و به نتیجه رساندن این مذاکرات، به توسعه دو کشور کمک شود.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->