مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه معاون وزیر دادگستری: رفتار با مهاجران افغان توأم با احترام و متناسب با رأفت اسلامی است ارزش تجارت افغانستان با ایران به ۱.۸ میلیارد دلار رسید هیئت وزارت دادگستری برای بررسی روند انتقال زندانیان افغان به کابل رفت افغانستان سال گذشته ۲۱ تن زعفران تولید و ۶۷ تن صادر کرد حضور پرشمار افغانستانی‌ها در بورس ایران نماینده مردم یزد در مجلس: طرح سامان‌دهی اتباع خارجی فقط شامل مهاجران دارای مجوز است وزارت دادگستری: هزار زندانی افغانستانی به کشورشان بازگردانده می‌شوند رشد ۴۰ درصدی ارزش افغانی در برابر ریال ایران طی یک‌ سال گذشته علی‌اف در افتتاحیه اجلاس COP ۲۹: جمهوری آذربایجان حامی فعال چندجانبه‌گرایی است سازمان جهانی بهداشت از ثبت ۲۳ مورد جدید فلج اطفال در افغانستان خبرداد آخرین یهودی افغانستان به اسرائیل رفت بازیکنان اتباع خارجی میهمان فدراسیون فوتبال شدند ویدئو | روایتی از استرداد ۹۰۰ هزار تبعه غیرمجاز افغانستانی در ۱۰۰ روز از ایران
سرخط خبرها

مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است

  • کد خبر: ۳۰۰۹۳۴
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۸
مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است
مشاور و نماینده وزیر راه و شهرسازی از آمادگی ایران برای سرمایه‌گذاری شش‌میلیارددلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدحسین میرشفیع در گفتگوی ویژه، به تشریح پروژه‌های جاری و برنامه‌های آینده ایران در زمینه همکاری‌های حمل‌ونقل با افغانستان پرداخت.

وی با اشاره به پروژه‌های جاری، گفت: مهم‌ترین پروژه‌ای که در حال حاضر در دست اجرا داریم، تکمیل راه‌آهن خواف-هرات است. این پروژه تا ایستگاه روزنک توسط ایران احداث شده و نواقص آن توسط کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان در حال انجام است.

وی افزود که بهره‌برداری از این راه‌آهن با قرارداد پنج‌ساله‌ای که کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان با اداره خط آهن افغانستان منعقد کرده، انجام خواهد شد. این سرمایه‌گذاری‌ها در پایانه‌ها و ایستگاه‌های راه‌آهن افغانستان به افزایش ظرفیت حمل و نقل ریلی بین دو کشور کمک خواهد کرد.

تقویت روابط اقتصادی دو کشور

مشاور وزیر راه و شهرسازی در ادامه به این نکته اشاره کرد که همکاری‌های حمل‌ونقل می‌تواند به تقویت روابط اقتصادی ایران و افغانستان کمک کند.

وی توضیح داد: در حال حاضر، ما سه مرز مشترک زمینی داریم: مرز میلک، مرز ابونصر فراهی و مرز ماهیرود، که ظرفیت‌های محدودی دارند. ظرفیت حمل و نقل جاده‌ای از نظر هزینه‌ها بیشتر از ریلی است.

میرشفیع همچنین افزود: با توسعه حمل و نقل ریلی، هزینه‌ها کاهش و سرعت و ایمنی افزایش خواهد یافت. این امر به توسعه ظرفیت‌های اقتصادی بین دو کشور کمک می‌کند. در گذشته، بیشتر صادرات از ایران به افغانستان بوده، اما برای تقویت مناسبات اقتصادی، لازم است صادرات افغانستان نیز افزایش یابد.

چالش‌های توسعه زیرساخت‌ها

مشاور وزیر راه و شهرسازی ایران در پاسخ به چالش‌های موجود در توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل در افغانستان، گفت: بسیاری از خطوط ریلی که در طرح جامع توسعه راه‌آهن افغانستان پیش‌بینی شده، هنوز مطالعات تفصیلی ندارند.

وی همچنین به مشکل تأمین منابع مالی برای سرمایه‌گذاری و احداث این زیرساخت‌ها اشاره کرد و اعلام کرد: ما در کمیسیون مشترک دو کشور اعلام آمادگی کرده‌ایم که تا سقف ۶ میلیارد دلار در زیرساخت‌های حمل و نقل افغانستان سرمایه‌گذاری کنیم.

میرشفیع تأکید کرد که افغانستان کشور ثروتمندی است و منابع بسیار غنی دارد و باید ظرفیت ایجاد شود که مقامات افغانستان نحوه جذب این سرمایه‌ها را تعریف کنند.

توسعه افغانستان به نوعی توسعه ایران است

مشاور وزیر راه و شهرسازی ایران در در پاسخ به این سوال که از این گفتگو‌های دوجانبه چه انتظاری دارید، اظهار داشت: فضای گفتگو برادرانه و دوستانه است و گفتگو‌ها بسیار صریح و روشن انجام می‌شود. اگر این پیگیری‌ها به‌طور عملی و سریع انجام شود، به نفع هر دو کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: ایران ظرفیت‌های زیرساختی خوبی دارد که می‌تواند در مسیر توسعه افغانستان قرار گیرد و این کمک می‌کند تا راهی که ایران با مشقت و در شرایط تحریم طی کرده، در اختیار مردم افغانستان قرار گیرد.

به گفته میرشفیع، توسعه افغانستان به نوعی توسعه ایران محسوب می‌شود و روحیه برادرانه در کشور و مسئولین ایران بسیار قوی است.

مشاور وزیر راه و شهرسازی در پایان ابراز امیدواری کرد که با پیگیری‌ها و به نتیجه رساندن این مذاکرات، به توسعه دو کشور کمک شود.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->