مظفری: همکاری‌های اقتصادی و ساماندهی مهاجرین افغانستانی اولویت استان خراسان رضوی است فرمان جدید ترامپ ممکن است مانع ورود شهروندان پاکستان و افغانستان به آمریکا شود مراکش، میزبان تیم‌های ملی فوتسال افغانستان، چین و پرتغال تغییر در برنامه بازی‌های تیم ملی فوتسال افغانستان در برزیل + جزئیات بازداشت طراح حمله انتحاری در فرودگاه کابل | نخست وزیر پاکستان: یک افغان مسئولیت این حمله را بر عهده داشته است تیم ملی فوتسال افغانستان امشب (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) به برزیل می‌رود + تاریخ و ساعت بازی‌های افغانستان درگیری مرزی بین افغانستان و پاکستان با سه کشته و زخمی (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) وزارت کشور خواستار افزایش همکاری ایران و افغانستان در حوزه مبارزه با مواد مخدر شد بحران آب در افغانستان | «از کنفرانس طالبان در کابل تا نمایشگاه سازمان ملل در نیویورک» نشست «کمیسیون اهل تشیع» امیددهنده افقی نو در راستای وحدت و همدلی بیشتر در افغانستان برنامه بازی‌های تیم ملی فوتسال افغانستان در جام بین قاره‌ای تفاهم رؤسای‌ بانک‌های مرکزی ایران و افغانستان برای توسعه و تقویت مناسبات پولی و بانکی وقوع انفجار در فرودگاه کابل (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) اولین همایش نخبگان افغانستانی به میزبانی تهران برگزار خواهد شد حمله انتحاری به وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان (۲۵ بهمن ۱۴۰۳) سفیر ایران در کابل: مسئله حقابه ایران و افغانستان حل شد ثبت نام حج برای مهاجران افغان در ایران آغاز شد (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت
سرخط خبرها

کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است

  • کد خبر: ۳۰۰۶۱۹
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۲
کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
نماینده ویژه رئیس جمهور ایران برای افغانستان در دیدار با هیئت راه آهن افغانستان ضمن بررسی چالش‌های موجود تاکید کرد که توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان در اولویت قرار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور ایران برای افغانستان امروز در دیدار با هیئت راه آهن افغانستان گفت: از جمله اولویت‌های ما در اتصال مسیر‌ها از طریق راه آهن مسئله چابهار است که سفر آقای ملابردار نیز در این خصوص انجام شد.

وی در ادامه افزود که درخصوص مسئله مسیر به هرات و مسیر به قندهار هم یکسری اقداماتی انجام شده است.

از سوی دیگر، هیئت طالبان نیز اظهارداشت که ما تمایل به همکاری و انتقال تجارب ایران هستیم و بخش خصوصی باید در این مساله درگیر شود.

همچنین این هیئت تصریح کرد که سرمایه گذاری و امنیت خوب بسیار مهم است و درخصوص کریدور سه جانبه باید پیگیر‌های لازم انجام شود.

طرف افغانستانی در این دیدار از پیام ایران بابت ساخت قطعه سوم راه آهن خواف- هرات تشکر کرد و اظهار داشت که مایل به انجام قرارداد برای ساخت ریل هستند.

هیئت طالبان در خصوص چالش‌های پیش رو نیز اظهار داشت که اعتبار پروژه خواف - هرات در نزد شرکت‌های خصوصی از بین رفته است و از اداره خط راه آهن افغانستان شکایت دارند.

آنها همچنین بیان داشتند که کنسرسیوم نتوانسته مسئولیت‌های خود را انجام دهد.

به گفته این نمایندگان هرچند ارتباطات بین دو کشور رو به پیشرفت است و هر روز افزون‌تر می‌شود، اما بخش خصوصی افغانستان از روند کند قطعه سوم ناراضی هستند.

آنها افزودند که قرارداد با اعتبار دفتر نماینده ویژه با کنسرسیوم صورت گرفته است به همین جهت آنها درخواست رفع مشکل در این رابطه را دارند.

براساس گفته‌های هیئت افغانستان، انتقال کمک‌های سازمان ملل از طرف خط آهن خواف- هرات نشان دهنده ارزش بالای این مسیر است که انجام و تداوم این کار به کمک طرف ایرانی نیاز دارد.

درخصوص خط آهن زرنج - قندهار و زرنج - هرات نیز مطالعات انجام شده و لازم به ذکر است که مشکلات در فاز کنسرسیوم، کریدور چین به اروپا و اتصال راه آهن بین دو کشور از طریق زرنج نیز با اهمیت است.

در همین رابطه، کاظمی قمی نیز بیان داشت: نظر بر حل مشکلات است. توانمندی کنسرسیوم را قبول داریم. شرکت‌های با تجربه‌ای هستند. یکسری مشکلات داخلی درخصوص کنسرسیوم داشتیم و البته ما هم بر سرعت روند کنسرسیوم تاکید می‌کنیم.

وی افزود به رفع مشکلات در بخش دولتی توجه داریم و کمک می‌کنیم. انشالله نشستی در سطح سفرا یا مقامات ریلی ۳ کشور در ظرف یکماه آینده برگزار شود.

طرف ایرانی همچنین تصریح کرد که پاک سازی خط باید انجام شود و نیز یکسری سختگیری‌هایی درخصوص استانداردسازی وجود دارد.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->