پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا مشکلات تأمین ارز و کمبود دارو در سال آینده حل می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۰۰۹۶۴
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
آیا مشکلات تأمین ارز و کمبود دارو در سال آینده حل می‌شود؟
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: وضعیت امروز نسبت به سال گذشته (۱۴۰۲) کمی بهبود یافته و به نظر می‌رسد در سال آینده مشکلات تأمین ارز دارو برطرف شود.

به گزارش شهرآرانیوز، جمالیان در مورد وضعیت داروی کشور اظهار داشت: چند سالی است که نظرات کارشناسی جای خود را به نظرات احساسی داده است. البته امروز با تصویب قانون صدور مجوز داروخانه‌ها به صورت بی حساب و کتاب از قبل پیش بینی شده بود. صاحب نظران در آن زمان تاکید داشتند که دارو، تجارت نیست و نمی‌توان آن را با قوانین تجاری اداره کرد. متأسفانه به اندازه‌ای مجوز داروخانه‌ها داده شده که امروز حتی توان اقتصادی نگهداشت خود را ندارند و تمام درآمد آن صرف امور داروخانه می‌شود.

وی ادامه داد: اقتصاد داروخانه جوابگوی نگهداشت داروخانه و دستمزد پرسنل نیست. کمیسیون‌های تخصصی این موارد را گوشزد می‌کنند، اما زمانی که به صحن علنی می‌رود گفتمان غالب، گفتمان تضاد منافع می‌شود. در حالی که در کمیسیون‌ها منافع مردم، جامعه و بهداشت و درمان مد نظر قرار می‌گیرد. با تصویب قانون نقش مجلس نظارت روی قوانین اشتباه است.

جمالیان با اشاره به زیر سوال رفتن جایگاه نظارتی مجلس پس از تصویب قانون تأسیس داروخانه‌ها خاطرنشان کرد: دارو و تجهیزات جدا شده و وضعیت قابل قبولی ایجاد شده است. در سال ۱۴۰۳ برای دارو یار سهم بودجه جداگانه‌ای در نظر گرفته نشده بود و از همان بودجه مربوط به سلامت مردم کسر شد در حالی که قرار بود این سهم، ارز جداگانه داشته باشد و پرداخت‌ها به موقع بوده و پرداختی از جیب مردم نیز تغییر نکند، اما هیچیک از اهداف محقق نشده است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: قرار بود پرداختی از جیب مردم تغییر نکند، اما شاهد تغییر هر ساله آن هستیم. یکی از طلب‌های داروخانه‌ها نیز مربوط به سهم ارز است و هیچکس در این زمینه پاسخگو نیست. در بودجه سال آینده قرار شده محل جداگانه و پایداری داشته باشد و امید می‌رود پرداخت‌ها به صورت منظم در پایان هر ماه به داروخانه‌ها انجام شود تا وضعیت اقتصادی آنها بهبود یابد.

وی گفت: وضعیت امروز نسبت به سال گذشته کمی بهبود یافته، اما همچنان با مطلوب فاصله داریم. آخرین مصوبه این بوده که بودجه به موقع تخصیص یابد و به نظر می‌رسد در سال آینده مشکلات تأمین ارز دارو و کمبود دارو بهبود یابد. برای چند ماه آینده به صورت مسکن موقتی در مواقع لازم و ضروری اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

در ادامه کشاورز عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران با اظهار تأسف از شرایط نامطلوب دارو در کشور گفت: تمایل به سرمایه گذاری در بخش دارو به شدت کاهش یافته که دلیل آن نا کارآمدی سیاست گذاری‌ها و بیمار بودن این بخش است.

وی بیماری اصلی زنجیره تأمین را نقدینگی دانست و افزود: امروز حجم مطالبات شرکت‌ها از مراکز دولتی به مرز بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. ماهیانه باید ۲.۵ همت توسط بیمه‌ها به زنجیره تأمین بازگردد که این اتفاق رخ نمی‌دهد.

وی گفت: امروز بیش از ۳ هزار میلیارد تومان چک برگشتی داروخانه وجود دارد و متأسفانه با سیاست غلط افزایش تعداد داروخانه‌ها بر کمبود‌ها و ایجاد انبار‌های دارویی بیشتر و برگشت خوردن چک‌های داروخانه‌ها نزد پخش کننده اضافه شده است. اثرِ بخشی از کمبود‌های دارویی به شرکت‌های تولیدی نیز منتقل می‌شود چرا که اگر این شرکت‌ها نتوانند سرمایه لازم را تأمین کنند حتی با وجود تخصیص ارز، امکان خرید ارز برای شرکت‌های تولید کننده برای خرید مواد اولیه وجود نخواهد داشت که در نهایت موجب می‌شود بسیاری از دارو‌های بسیار عادی در بازار کم شوند.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران ضمن تاکید بر جداسازی سرفصل ردیف حساب دارو و تجهیزات از سایر حساب‌ها تصریح کرد: در بیمارستان‌های دولتی به دلیل مشکلات منابع، درآمد فروش از دارو و محصولات را در سرفصل‌هایی مانند حقوق پرسنل و نگهداشت بیمارستان هزینه می‌کنند و این روند فاجعه است. به همین دلیل بیمارستان‌های دولتی بعضاً به شرکت‌های دارو یی بدهکار هستند و توان پرداخت ندارند.

کشاورز از مشکلات بخش خدمات بیمارستان‌ها نیز یاد کرد و گفت: منابع پایدار برای طرح دارویار یکی از حساس‌ترین و مهمترین نکاتی است که باید در بودجه به آن توجه شده و در اولویت پرداخت قرار گیرد. یکی از مهمترین مشکلات امروز این است که ذخیره استراتژیک دارو دچار بحران است که با توجه به جنگ اقتصادی، نگرانی در مورد آن وجود دارد. دستور تأمین منابع برای آن داده شده، اما اقدامی در این حوزه صورت نگرفته است.

وی همچنین هدف از طرح دارویار را عدم تغییر پرداخت از جیب بیمار دانست و مطرح کرد: به دلیل ناپایداری منابع دارویار و عدم اجرایی شدن نسخه الکترونیک به صورت دقیق و کامل، پرداخت‌ها دچار تغییر شدند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->