وزیر بهداشت: ۸۰ درصد پزشکانی که مهاجرت می‌کنند، مجبورند طبابت را کنار بگذارند اثرات خوش قلبی بر کاهش اضطراب و افزایش شادی | حال نیک و احوال نیکو آرزو‌های شکستنی شانزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد معاون وزیر بهداشت خبر داد: رشد شاخص امید به زندگی در ایران هشدار درباره عدم واکسیناسیون ۱۵ تا ۲۵ هزار کودک در کشور پژمان‌فر: ۳۴ درصد تخت‌های ۲ بیمارستان بزرگ مشهد در اختیار بیماران سایر استان‌هاست راه‌های کنترل چربی خون فعالیت بدنی چه تاثیری بر ادراک کودکان دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳) | دمای مشهد به ۱۱ درجه می‌رسد صدای مردم شنیده شد | افتتاح غیررسمی مدرسه علی پیوندی در حاشیه شهر مشهد قتل هولناک شوهر | مثله با ساطور تصمیم اشتباهی که حق مادری را می‌گیرد زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم آیا نور مقصر اصلی ابتلا به سرماخوردگی در زمستان است؟ آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟ آیا سویه جدید کرونا به کشور رسیده است؟ یک عاشقانه ناآرام | اختلافات خانوادگی منجر به قتل شد مشکلات تغذیه‌ای شایع در معلولین تداوم بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۶ استان دیگر طی امروز و فردا (۱۳ دی ۱۴۰۳) + فیلم کولاک برف و مه در جاده‌های خراسان رضوی (۱۳ دی ۱۴۰۳) شرکت‌های صندوق بازنشستگی ملزم به ثبت صورت‌های مالی خود در کدال شدند بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۲ دی ۱۴۰۳) تشخیص سریع سرطان روده با کیت نانویی تولید ایران آتش‌سوزی در تعمیرگاه نارمک تهران یک کشته و ۲ مصدوم برجای گذاشت(۱۲ دی ۱۴۰۳) کاهش ۶۰ درصدی تولدها در کشور نسبت به ۴۰ سال گذشته جزئیات برگزاری آزمون کارشناسان رسمی دادگستری + زمان دریافت کارت نحوه ایجاد و تأیید سابقه تحصیلی اعلام شد | تأثیر قطعی ۲۰ درصدی سوابق تحصیلی یازدهمی‌ها در کنکور ۱۴۰۴ دستگیری ۱۷ سرشاخه یک شرکت هرمی در مشهد بطحائی: اقدامات برای کاهش میزان طلاق در خراسان رضوی باید شتاب بیشتری بگیرد + فیلم خبر خوش برای بیماران نادر درمان «قسطی» با چک و سفته!
سرخط خبرها

تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان

  • کد خبر: ۳۰۱۳۳۹
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۶
تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان
صرف زمان با دوستان و خانواده می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی و سلامت روان ما داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، گفتگو با دوستان می‌تواند کلید بهبود سلامت روان باشد. مطالعه‌ای جدید در مجله Communication Research نشان می‌دهد که انواع تعاملات گفتگویی، از جمله صحبت کردن، گوش دادن و همدلی، نقش مهمی در افزایش شادی و کاهش استرس دارند. پژوهشگران دریافتند که داشتن حداقل یک گفتگو با یک دوست در هر روز می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت روان داشته باشد.

گفتگو با دوستان و احساس خوشی

در حالی که بسیاری از مطالعات روی روش‌های فردی برای بهبود حال تمرکز دارند، این پژوهش به اهمیت ارتباطات اجتماعی پرداخته است. جفری هال، یکی از پژوهشگران حاضر در این مطالعه، می‌گوید: "به جای تمرکز بر روش‌های فردی مانند افکار سپاسگزاری یا ثبت وقایع روزانه، باید به این فکر کنیم که چگونه تعاملات ما با دیگران می‌تواند بر احساس خوشی مان تأثیر بگذارد. "

این یافته‌ها به ما نشان می‌دهند که صرف زمان با دوستان و خانواده می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی ما داشته باشد.

در شرایطی که مطالعات پیشین نشان داده اند که صحبت کردن در مورد مشکلات می‌تواند استرس را کاهش دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و ناراحتی‌های جسمی و عاطفی را کاهش دهد، اما این مطالعه نشان می‌دهد که افراد لزوما نیازی به همدردی در غم و اندوه خود ندارند.

هال و تیمش هفت نوع تعامل اجتماعی را شناسایی کردند که نقش مهمی در بهبود سلامت روان دارند. این تعاملات شامل گپ زدن‌های دوستانه، گفتگو‌های عمیق و معنادار، شوخی کردن، ابراز همدلی و مراقبت، گوش دادن فعال، احترام گذاشتن به دیدگاه‌های دیگران و ارائه تعریف‌های صادقانه می‌شوند.

یک گفتگوی ساده، یک زندگی شادتر

پژوهشگران بیش از ۹۰۰ شرکت کننده را انتخاب کرده و در هر یک از هفت نوع تعامل اجتماعی مشخص، به صورت تصادفی، درگیر کردند. این تعاملات به صورت حضوری، از طریق پیام‌های آنلاین یا تماس‌های تلفنی انجام شد. در پایان هر روز، از شرکت کنندگان خواسته شد تا احساسات خود را گزارش کنند.

این احساسات شامل استرس، پیوستگی، اضطراب، خوشحالی و تنهایی بود. این طراحی پژوهشی به پژوهشگران اجازه داد تا تأثیر انواع مختلف تعاملات اجتماعی بر سلامت روان را به طور دقیق بررسی کنند.

نتایج نشان داد که شرکت در هر یک از هفت نوع تعامل اجتماعی حداقل یک بار در روز، به طور قابل توجهی احساس خوشی را افزایش می‌دهد و به ویژه، احساس تعلق و پیوستگی را تقویت کرده و سطح استرس را کاهش می‌دهد. تکرار این تعاملات به صورت روزانه، تأثیرگذاری آنها را بیشتر می‌کند.

به گفته هال، این بدان معناست که هر چه بیشتر به صحبت‌های دوستان خود گوش دهیم، هر چه بیشتر مراقب آنها باشیم، هر چه بیشتر برای نظرات دیگران ارزش قائل شویم و زمان بیشتری را با آنها سپری کنیم، در پایان روز احساس بهتری خواهیم داشت.

اشکال مختلف برقراری ارتباط با دیگران بهتر از تنهایی

اگرچه شرکت در هر یک از هفت نوع تعامل اجتماعی حداقل یک بار در روز، به طور قابل توجهی احساس خوشی را افزایش می‌دهد، اما نتایج نشان داد که هرچه تعداد تعاملات باکیفیت بیشتر باشد، احساس خوشی افراد نیز بیشتر خواهد بود.

شرکت کنندگانی که بیش از یک گفتگوی باکیفیت با دوستان خود داشتند، روز‌های بسیار بهتری را گزارش کردند. همچنین، تعاملات حضوری نسبت به تماس‌های دیجیتال به طور قابل توجهی تأثیر بیشتری بر افزایش احساس خوشی داشتند. به گفته پژوهشگران، این یافته‌ها نشان می‌دهد که درگیر شدن مکرر و رو در رو در تعاملات اجتماعی، تأثیر بسیار مثبتی بر سلامت روان دارد.

در شرایطی که مطالعه قبلی هال نشان می‌داد تماس‌های تلفنی به اندازه تعاملات حضوری مؤثر هستند، مطالعه جدیدتر نشان می‌دهد که پیام‌های متنی، پیام‌های مستقیم و دیگر اشکال ارتباط در شبکه‌های اجتماعی، تأثیر کمتری بر افزایش احساس خوشی روزانه دارند.

به عبارت دیگر، این نوع تعاملات نمی‌توانند به طور کامل جایگزین ارتباطات حضوری و باکیفیت شوند. با این حال، هال تأکید می‌کند که هر گونه ارتباط بهتر از هیچ است. به ویژه زمانی که افراد احساس تنهایی می‌کنند، تبادل پیام‌های متنی می‌تواند به آنها کمک کند تا احساس بهتری داشته باشند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->