جلوگیری از ۵۰۰ سقط جنین سالم در مشهد و خراسان رضوی نقش انرژی خورشیدی در شکل‌دادن به شهرهای پایدار آینده پیرترین ببر سیبری ایران در باغ‌وحش ارم تلف شد (دوم مرداد ۱۴۰۳) وجود پشه آئدس در ۶ استان کشور (۲ مرداد ۱۴۰۳) الزام در دریافت مجوز خروج از کشور برای مشمولان سربازی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳) | تداوم هوای گرم تا اوایل هفته آینده آخرین وضعیت پرونده «کورش کمپانی» تشریح شد (دوم مرداد ۱۴۰۳) چگونه هزینه‌های سفر به روسیه را کنترل کنیم؟ بازداشت ۲ تن از کارکنان اداره کل راه و شهرسازی خراسان‌رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۳) هدفگذاری دانشگاه ها در دولت چهاردهم منطقی و مسئله محور شود ارائه خدمات در ۵۶ سلامتکده دولتی و خصوصی و درمان سرپایی با طب ایرانی استان خراسان رضوی جز مناطق عاری از بیماری مالاریا است اعلام نتایج قطعی آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم (۲ مرداد ۱۴۰۳) بازداشت در مدینه به‌خاطر غزه | روحانی مشهدی از ماجرای دستگیری خود در عربستان، در ایام حج امسال می‌گوید کلاهبرداری میلیاردی تحت عنوان وکیل مهاجرت وامی قطره‌چکانی برای بازنشستگان | سهم ناچیز بازنشستگان تامین اجتماعی مشهد و خراسان رضوی از وام ۳۰ میلیونی ویروس جدید «نیپا» جنوب هند را در حالت آماده‌باش قرار داد + ویدئو آنتی بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از استاندارد جهانی تجویز می‌شود خراسان رضوی پیشرو در شناسایی و اهدای عضو در کشور | اهداکنندگان مرگ مغزی به ۳۲۴ بیمار نیازمند به عضو، زندگی دوباره بخشیدند تقریباً تمام افراد بالای ۶۵ سال مبتلا به آب‌مروارید می‌شوند
سرخط خبرها

تولید سیمان استخوان

  • کد خبر: ۳۰۱۳۵
  • ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۴
تولید سیمان استخوان
محققان دانشگاه فریدریش شیلر ینا با همکاری دانشگاه ورستبورگ آلمان دریافتند با افزودن فیبرهای کربن به سیمان کلسیم فسفات که برای تسریع بازسازی استخوان‌ها کاربرد دارد، می‌توان قابلیت خودترمیمی برای این سیمان، ایجاد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از پایگاه خبری ساینس، سیمان فسفات کلسیم در شکل فعلی، معمولا به عنوان یک ماده چسبناک به درون شکستگی استخوان‌ها تزریق می‌شود. هنگامی که این سیمان تحت فشار زیاد قرار گیرد، ممکن است ترک بردارد. این ترک‌ها به مرور عمیق‌تر شده و در نهایت موجب شکستگی ایمپلنت می‌شوند. این وضعیت مشابه چیزی است که در مورد سیمان مورد استفاده در ساختمان‌ها رخ می‌دهد. به دلیل این ضعف، سیمان کلسیم فسفات معمولا در استخوان‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در ساختار اسکلتی بدن، بار قابل توجهی را متحمل نمی‌شوند.  

 

اکنون محققان با افزودن فیبرهای کربن به سیمان کلسیم فسفات توانستند این نقطه‌ضعف را از دو طریق از بین ببرند. اول این که فیبرهای کربن موجب افزایش تحمل بار توسط سیمان می‌شوند و فضای بین شکاف‌ها را پر می‌کنند و در نتیجه مانع افزایش عمق ترک‌ها می‌شوند. دوم این که سطح فیبرهای کربن مورد استفاده در سیمان به صورت شیمیایی فعال شده است و به محض تماس با مایعات بدن که در محل ترک‌خوردگی سیمان تجمع می‌کنند، یک فرایند معدنی آغاز می‌شود که در مجاورت محل ترک، موجب تشکیل آپاتیت می‌شود. آپاتیت نوعی ماده معدنی فسفاتی است که سنگ بنای استخوان‌ها محسوب می‌شود.


محققان امیدوارند پس از تکمیل این تحقیقات بتواند نسل جدیدی از سیمان استخوان را تولید کنند که برای بازسازی مجموعه بزرگی از استخوان‌های بدن از جمله استخوان‌هایی که در ساختار اسکلتی متحمل بار سنگین و دائمی می‌شوند،‌ کاربرد داشته باشد.


گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->