افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان ثبت‌نام بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) | تحویل ۶۰ روزه + لینک جزئیات فرایند طرح‌های جایگزینی و اسقاط خودرو‌های فرسوده اعلام شد + لینک سایت
سرخط خبرها

راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۱۴۲۲
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۳
راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟
کارشناس روابط کار گفت: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به‌ناحق با مرخصی او موافقت نمی‌شود، می‌تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.

به گزارش شهرآرانیوز، کارگران از برخی مواد قانون‌کار بی‌اطلاع هستند و این موضوع باعث می‌شود با مشکلاتی در روابط کاری خود روبه‌رو شوند.

در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون کارگر در کشور وجود دارند که در بخش‌های مختلف خدماتی و تولیدی و … کار می‌کنند. کارگران همانند دیگر قشر‌های جامعه از همان ابتدای انقلاب پای کار کشور بوده و در تمام سختی‌ها و شیرینی‌ها، پستی‌ها و بلندی‌ها در کنار مردم گام برداشته‌اند.

کارگران در زمره اقشاری هستند که در تلاطم‌های اقتصادی، گرانی و رکود تورمی به خصوص بسیار متضرر شدند. قشری که آن را اساس تحولات اقتصادی و چرخیدن چرخ‌های اقتصاد کشور می‌دانند، اما در زمان تصمیم‌گیری‌ها، همواره آخرین توجهات به آنان معطوف شده است.

برخی اعتقاد دارند که کارگران هم نتوانسته‌اند به درستی مطالبات خود را داشته باشند در نتیجه مجموعه‌ای از نجابت بیش از اندازه کارگران و همچنین تلاطم‌های اقتصادی و سیاست‌های ناکارآمد اقتصادی کار را به جایی رسانده که عمده کارگران در کشور با مشکلات شدید معیشتی روبرو هستند.

در این میان کارگرانی که از قوانین کار ناآگاهی دارند دچار مشکلاتی می‌شوند. به طور مثال یکی از مشکلات کارگران عدم همکاری کارفرما با بحث حقوق و دستمزد است. از دیگر مشکلات کارگران عدم شناخت آنها نسبت به قوانین حاکم بر شرایط کاری است. مثلاً بار‌ها برای کارگران پیش آمده است که درخواست مرخصی می‌کنند؛ اما با مخالفت از سوی کارفرما مواجه می‌شوند. این مرخصی‌ها گاهی در راستای درمان و گاهی دیگر در راستای پیگیری مسائل اداری است که در برخی از کارفرمایان با آن مخالفت می‌کنند. اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی‌شود، می‌تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.

آرمین خوشوقتی، کارشناس روابط کار درباره مرخصی کارگران می‌گوید: کارفرما الزامی به اینکه حتماً با همه مرخصی‌های کارگر موافقت کند، وجود ندارد. مرخصی با توافق صورت می‌گیرد به این صورت که کارگر پس از درخواست باید منتظر موافقت کارفرما باشد، البته با توجه به شرایط کار، حتی کارفرما می‌تواند موافقت هم نکند.

آرمین خوشوقتی گفت: حالا اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی‌شود، می‌تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.

خوشوقتی بیان کرد: کارگران بهتر است در همان زمان اعتراض خود را مطرح کنند، چونکه اگر قطع همکاری صورت بگیرد، نمی‌توانند در خصوص مرخصی ادعایی داشته باشند. به هر حال باید به این موضوع هم توجه شود که در صورت شکایت، ممکن است امنیت شغلی به خطر بیفتد و حتی قرارداد تمدید نشود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->