چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟ مشکل کارفرمایان در ارسال لیست بیمه فروردین ۱۴۰۴ | تأمین‌اجتماعی: سیستم در حال به‌روزرسانی‌ است یارانه حکمت بازنشستگان نیرو‌های مسلح از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد واریز متناسب‌سازی و افزایش حقوق بازنشستگان کشوری از امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز شد ابلاغ رسمی دستورالعمل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت | معوقات متناسب‌سازی حقوق امسال پرداخت می‌شود نقش شاهان در اسلامبول ترک تحرک! راهکارهایی برای داشتن زمینی عاری از هرگونه زباله و پسماند | رؤیای زمین پاک تصادف شدید موتورسیکلت و پراید در فریمان با ۶ مصدوم (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال وقوع سیلاب طی ساعات آینده در شمال‌غرب کشور (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دغدغه مسکن در صدر | پاسخ گویی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی به مددجویان استاندار خراسان رضوی: حل مشکلات محیط زیستی استان بدون مشارکت‌های مردمی میسر نیست اورژانس مشهد به ۴۰ دستگاه آمبولانس جدید نیاز دارد| کمبود نگران‌کننده پایگاه‌های اورژانس در مرکز شهر مسمومیت ۳ معلم ایلامی در پی شیطنت دانش‌آموزان دختر (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه زمانی ثبت‌نام ۵ آزمون مهم ۱۴۰۵ نبود مهد کودک در ادارات | چالش‌ مادران شاغل چگونه مرتفع می‌شود؟ چرا برخی افراد تمایل به خوردن برخی مواد مثل گچ و صابون دارند؟ مصرف ماهی، موجب کاهش التهابات در بدن کودک می‌شود متجاوز سریالی کودکان در تهران دستگیر شد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعداد پشت‌نوبتی‌های پذیرش در مراکز شبانه‌روزی اعصاب و روان خراسان رضوی به ۲۰۰ نفر رسید
سرخط خبرها

تشنج‌های تکرارشونده، صرع محسوب می‌شود

  • کد خبر: ۳۰۱۶۹۲
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷
تشنج‌های تکرارشونده، صرع محسوب می‌شود
فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تشنج زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های عصبی مغز هم‌زمان با هم تحریک شوند و تشنج‌های تکرارشونده نیز صرع محسوب می‌شود. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مهران بیرقی طوسی با اشاره به اینکه تشنج‌های تکرارشونده صرع محسوب می‌شود، اما تشنج‌هایی که در پی تب ایجاد شود حتی اگر چند بار تکرار شود صرع نام‌گذاری نمی‌شود، گفت: حمله‌های عصبی ممکن است تشنجی یا غیرتشنجی باشد که اگر این حمله‌ها تشنجی باشد، مصداق صرع می‌شود.

وی با بیان اینکه تشنج‌های تکرارشونده کودکان، صرع محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: هر تشنجی ممکن است در هر سنی شروع شود، حتی در دوران جنینی نیز ممکن است تشنج بروز کند. 

دکتر بیرقی‌طوسی با اشاره به اینکه گاهی اوقات به دلیل متابولیک و کمبود و اختلالات ساختمانی خاص مغز از لحظه‌ای که نوزاد به دنیا می‌آید، تشنج به علل مختلف بروز می‌کند، اظهار کرد: در برخی اوقات نیز نوزاد به دلیل حوادث زایمانی دچار تشنج می‌شود که اگر این تشنج‌ها غیر برانگیخته باشند، صرع در نظر گرفته می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از تروما‌های سر باعث تشنج نمی‌شود، اما چون بیمار ژن تشنج داشته آن ژن خود را نشان می‌دهد، اظهار کرد: تشنج بیش از ۳۰ دقیقه می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به مغز وارد کند.

دکتر بیرقی‌طوسی عنوان کرد: نقص توجه، اختلالات یادگیری، رفتاری و گفتاری همراه با یبوست طولانی و تشنج‌های طولانی می‌تواند صدمات زیادی به مغز وارد کند. 

فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فیلم‌برداری از تشنج کودک می‌تواند زمینه تشخیص درست بیماری را برای پزشک فراهم کند، گفت: بیش از ۷۰ درصد موارد صرع با دارو کنترل و حتی درمان می‌شوند و برای ۳۰ درصد باقی‌مانده، راهکار‌های درمانی دیگری پیشنهاد می‌شود. 

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ام‌آرآی خاص و نوار مغز ۲۴ساعته، رژیم کتوژنیک یا تحریک عصب واگ، روش‌های جراحی و ژن‌درمانی برای بیماران پیچیده‌تر توصیه می‌شود، گفت: انواع بیماری صرع در کودکان شامل تشنج صرعی کانونی است که زمانی اتفاق می‌افتد که فعالیت الکتریکی در یک یا چند ناحیه، از یک سمت مغز کودک دچار اختلال می‌شود. قبل از وقوع این بیماری، امکان دارد کودک علائمی از خود نشان دهد که این نشانه‌ها شامل احساساتی مانند ترس یا سرخوشی، تغییرات بینایی، تغییر در حس بویایی و ناهنجاری‌های شنوایی است.

وی بیان کرد: صرع عمومی در هر دو طرف مغز اتفاق می‌افتد؛ یعنی پس از تشنج، کودک هوشیاری خود را از دست می‌دهد و احساس خواب‌آلودگی و خستگی می‌کند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری صرع یکی از عواملی است که روی افسردگی و اضطراب و تشدید آن تاثیر می‌گذارد، اما از آنجاکه افسردگی معمولاً در کودکان قابل‌تشخیص نیست، والدین آن را متوجه نمی‌شوند؛ چراکه علائم افسردگی در کودک بیمار به‌عنوان احساسات طبیعی و تغییرات روانی شناخته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه افسردگی و مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری می‌تواند در پی ابتلا به صرع در کودکان انجام شود، گفت: والدین باید بتوانند فضای آرامی را در منزل برای او ایجاد کنند تا چیزی موجب عصبانیت کودک نشود.

دکتر بیرقی‌طوسی با بیان اینکه تعلل در امر واکسیناسیون کودک نباید اتفاق بیفتد، زیرا این واکسن‌ها می‌توانند از کودک در برابر برخی بیماری‌هایی که منجر به صرع می‌شوند، پیشگیری کنند، گفت: مصرف بموقع دارو و مراقبت از سر دربرابر ضربه و نیز تغذیه مناسب تأثیرات بسزایی در بهبود حال بیماران دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->