حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

تشنج‌های تکرارشونده، صرع محسوب می‌شود

  • کد خبر: ۳۰۱۶۹۲
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷
تشنج‌های تکرارشونده، صرع محسوب می‌شود
فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تشنج زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های عصبی مغز هم‌زمان با هم تحریک شوند و تشنج‌های تکرارشونده نیز صرع محسوب می‌شود. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مهران بیرقی طوسی با اشاره به اینکه تشنج‌های تکرارشونده صرع محسوب می‌شود، اما تشنج‌هایی که در پی تب ایجاد شود حتی اگر چند بار تکرار شود صرع نام‌گذاری نمی‌شود، گفت: حمله‌های عصبی ممکن است تشنجی یا غیرتشنجی باشد که اگر این حمله‌ها تشنجی باشد، مصداق صرع می‌شود.

وی با بیان اینکه تشنج‌های تکرارشونده کودکان، صرع محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: هر تشنجی ممکن است در هر سنی شروع شود، حتی در دوران جنینی نیز ممکن است تشنج بروز کند. 

دکتر بیرقی‌طوسی با اشاره به اینکه گاهی اوقات به دلیل متابولیک و کمبود و اختلالات ساختمانی خاص مغز از لحظه‌ای که نوزاد به دنیا می‌آید، تشنج به علل مختلف بروز می‌کند، اظهار کرد: در برخی اوقات نیز نوزاد به دلیل حوادث زایمانی دچار تشنج می‌شود که اگر این تشنج‌ها غیر برانگیخته باشند، صرع در نظر گرفته می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از تروما‌های سر باعث تشنج نمی‌شود، اما چون بیمار ژن تشنج داشته آن ژن خود را نشان می‌دهد، اظهار کرد: تشنج بیش از ۳۰ دقیقه می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به مغز وارد کند.

دکتر بیرقی‌طوسی عنوان کرد: نقص توجه، اختلالات یادگیری، رفتاری و گفتاری همراه با یبوست طولانی و تشنج‌های طولانی می‌تواند صدمات زیادی به مغز وارد کند. 

فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فیلم‌برداری از تشنج کودک می‌تواند زمینه تشخیص درست بیماری را برای پزشک فراهم کند، گفت: بیش از ۷۰ درصد موارد صرع با دارو کنترل و حتی درمان می‌شوند و برای ۳۰ درصد باقی‌مانده، راهکار‌های درمانی دیگری پیشنهاد می‌شود. 

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ام‌آرآی خاص و نوار مغز ۲۴ساعته، رژیم کتوژنیک یا تحریک عصب واگ، روش‌های جراحی و ژن‌درمانی برای بیماران پیچیده‌تر توصیه می‌شود، گفت: انواع بیماری صرع در کودکان شامل تشنج صرعی کانونی است که زمانی اتفاق می‌افتد که فعالیت الکتریکی در یک یا چند ناحیه، از یک سمت مغز کودک دچار اختلال می‌شود. قبل از وقوع این بیماری، امکان دارد کودک علائمی از خود نشان دهد که این نشانه‌ها شامل احساساتی مانند ترس یا سرخوشی، تغییرات بینایی، تغییر در حس بویایی و ناهنجاری‌های شنوایی است.

وی بیان کرد: صرع عمومی در هر دو طرف مغز اتفاق می‌افتد؛ یعنی پس از تشنج، کودک هوشیاری خود را از دست می‌دهد و احساس خواب‌آلودگی و خستگی می‌کند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری صرع یکی از عواملی است که روی افسردگی و اضطراب و تشدید آن تاثیر می‌گذارد، اما از آنجاکه افسردگی معمولاً در کودکان قابل‌تشخیص نیست، والدین آن را متوجه نمی‌شوند؛ چراکه علائم افسردگی در کودک بیمار به‌عنوان احساسات طبیعی و تغییرات روانی شناخته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه افسردگی و مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری می‌تواند در پی ابتلا به صرع در کودکان انجام شود، گفت: والدین باید بتوانند فضای آرامی را در منزل برای او ایجاد کنند تا چیزی موجب عصبانیت کودک نشود.

دکتر بیرقی‌طوسی با بیان اینکه تعلل در امر واکسیناسیون کودک نباید اتفاق بیفتد، زیرا این واکسن‌ها می‌توانند از کودک در برابر برخی بیماری‌هایی که منجر به صرع می‌شوند، پیشگیری کنند، گفت: مصرف بموقع دارو و مراقبت از سر دربرابر ضربه و نیز تغذیه مناسب تأثیرات بسزایی در بهبود حال بیماران دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->