حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت
سرخط خبرها

حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟

  • کد خبر: ۳۰۲۳۱۳
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟
یک وکیل پایه‌یک دادگستری در حوزه خانواده درخصوص حق طلاق و آنچه به‌اشتباه در عرف تعبیر می‌شود، توضیحاتی ارائه کرد.

مریم عامری در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، درخصوص ماهیت حق طلاق اظهار کرد: حق طلاق حقی است که افراد می‌توانند با اعمال آن به زندگی مشترک خود پایان دهند. بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر این حق صرفاً در اختیار مردان قرار دارد. پایان‌دادن به یک زندگی مشترک که با اراده دو نفر آغاز شده است، بر اساس قانون و با استناد ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی فعلی، صرفاً با یک اراده یعنی اراده مرد محقق می‌شود؛ در حالی که به نظر می‌رسد زنان از چنین حق و امتیازی برخوردار نیستند و فقط در موارد خاص می‌توانند به زندگی خود پایان دهند. البته ناگفته نماند که کرامت خانواده را نباید به‌سادگی از بین برد.

وی افزود: این امر کاملاً با حقوق انسانی و کرامت فردی در تعارض است. بر اساس متون حقوقی بین‌المللی همچون اعلامیه جهانی حقوق بشر، هر فرد باید در قبال زندگی شخصی خود حق انتخاب و کنترل داشته باشد. نداشتن حق طلاق، زنان را کاملاً تا حدودی در موضع ضعف قرار می‌دهد که تأثیرات منفی در پی خواهد داشت.

عامری با بیان اینکه، زمانی که حق طلاق برای زنان فراهم باشد، آن‌ها قادر خواهند بود از روابط ناسالم و آسیب‌زا خارج شوند و به طور مستقل از حقوق و آزادی‌های خود بهره‌مند گردند، گفت: حق طلاق به زنان این امکان را می‌دهد که در شرایط خاص همچون خیانت، خشونت خانگی یا عدم تطابق عقاید، به طور قانونی از این رابطه خارج شوند و از خود در برابر آسیب‌های احتمالی ادامه زندگی مشترک محافظت کنند.

وی افزود: شاید یکی دیگر از عوارض جدی قائل‌نداشتن حق طلاق برای زنان، قتل‌های ناموسی باشد. در بسیاری از جوامعی که تبعیض‌های جنسیتی ریشه دارد و نهاد خانواده بر اساس اصول غیرعادلانه پایه‌ریزی شده است، زنان حتی پس از وقوع خشونت‌های شدید یا رفتاری‌های غیرقابل‌تحمل از سوی همسران خود، قادر به پایان‌دادن به ازدواج نیستند. در راستای داشتن جامعه‌ای سالم‌تر و امن‌تر باید امیدوار باشیم قوانین خانواده هر‌چه‌سریع‌تر به‌روز شود.

این وکیل پایه‌یک دادگستری در حوزه خانواده عنوان کرد: حق طلاق بر اساس قوانین فعلی منحصراً در اختیار مردان است. این حق نه قابل‌اسقاط است و نه قابل‌تعلیق، اما امکان وکالت‌دادن در خصوص آن وجود دارد. ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی تصریح کرده است که «طرفین عقد ازدواج می‌توانند هر شرطی را که خلاف مقتضای عقد نکاح نباشد، در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند».

عامری ادامه داد: وکالت در طلاق همان چیزی است که در بین اکثر مردم از آن تحت عنوان «حق طلاق» یاد می‌شود. در واقع طی عقد وکالت، زن همانند مرد برای اعمال این حق مختار می‌شود و این به هیچ وجه به معنای ازدست‌دادن این حق برای مرد نیست. این وکالت حتماً باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود و اگر صرفاً در عقدنامه قید شود، ضمانت اجرای لازم را ندارد.

وی بر نحوه تنظیم وکالت‌نامه طلاق تأکید کرد و گفت: نحوه تنظیم وکالت‌نامه بسیار مهم است. عبارات خاصی وجود دارد که با قیدنشدن هریک از آن‌ها ممکن است سند وکالت کارکرد خود را از دست بدهد از جمله اینکه این وکالت حتماً باید بلاعزل باشد یعنی مرد، حق عزل زن را از این وکالت نداشته باشد؛ بنابراین قبل از تنظیم آن حتماً باید با وکلای دادگستری و حقوقدانان مشورت شود. زمان اخذ وکالت در طلاق به عنوان یکی از شروط ضمن عقد محدود به آغاز زندگی نیست بلکه طرفین می‌توانند در طول زندگی مشترک نیز با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی این وکالت را تنظیم کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->