وزیر کشور: قصور در انفجار بندر شهید رجایی محرز شد | برخی مقصران احضار شدند پزشکیان در دیدار با الهام علی اف: اجازه نخواهیم داد عده‌ای ارتباطات ما را بر هم بزنند خط‌ونشان‌های تازه پاکستان: موشک‌های هسته‌ای ما هند را نشانه گرفته‌اند کشف ردپای فرعون در اردن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستور ویژه اژه‌ای به دادستان کل کشور برای شناسایی و برخورد قانونی با مقصران احتمالی حادثه بندر شهید رجایی آمار جدید شهدا و مجروحان جنگ غزه اعلام شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) جوزف عون: تصمیم انحصار سلاح در دست دولت لبنان گرفته شده است جزئیات سفر یک‌روزه پزشکیان به جمهوری آذربایجان تخریب مقبره حافظ اسد، پدر بشار اسد، توسط افراد ناشناس + ویدئو سفر رئیس جمهور به کشور آذربایجان، فرصتی برای کلید زدن کریدور شمال-جنوب پزشکیان در باکو: قره‌باغ قسمت جدانشدنی از خاک آذربایجان است تدوین قانون ویژه معادن زغال سنگ در دستورکار مجلس | هوش مصنوعی به کمک تنقیح قوانین می‌آید نتانیاهو: صلح و ثبات جهان عرب در گرو به‌رسمیت‌شناختن ماست! احراز قصور در حادثه انفجار بندر شهید رجایی ۶ کشته بر اثر انفجار در پاکستان (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرچم ایران در سفارتخانه‌های کشورمان در اروپا به حالت نیمه‌برافراشته درآمد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقبال رسمی رئیس جمهوری آذربایجان از پزشکیان + ویدئو (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تنش در روابط دهلی و اسلام‌آباد، قیمت خشکبار افغانستان را در هند ۲۰ درصد گران کرد پکن، هند و پاکستان را دعوت به خویشتن‌داری کرد خرید چیزبرگر و هات‌داگ با وام در آمریکا! خضریان: تاکنون سندی مبنی بر دخالت عوامل خارجی در «حادثه انفجار» ارائه نشده است | برخی اطلاعیه‌ها نمک پاشیدن بر زخم مردم مظلوم است شهادت ۱۸ هزار کودک در جنگ غزه پاسخ صریح رئیس مرکز اطلاعات مالی به مخالفان عادی‌سازی پرونده ایران با FATF | با پذیرش کنوانسیون‌های پالرمو و CFT، از لیست سیاه FATF خارج نمی‌شویم پزشکیان وارد باکو شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان از سفر پزشکیان به باکو تأکید عارف بر افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان | تولموشویچ: به صورت جدی پیگیری لغو روادید بین دو کشور هستیم بقایی: تاریخ دور چهارم مذاکرات، شنبه ۱۳ اردیبهشت خواهد بود | پزشکیان به چین سفر می‌کند ۶۵ شهید و مفقود در حمله آمریکا به یمن طی چند روز اخیر
سرخط خبرها

طالبان در یک قدمی حذف از فهرست سازمان‌های تروریستی در روسیه

  • کد خبر: ۳۰۲۳۳۸
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۴
طالبان در یک قدمی حذف از فهرست سازمان‌های تروریستی در روسیه
خبرگزاری‌های روسی گزارش دادند دبیر شورای امنیت روسیه به رهبران طالبان افغانستان گفت که مسکو می‌خواهد به دستیابی به صلح پایدار در این کشور کمک کند و در این راستا در آینده نزدیک طالبان را از فهرست سازمان‌های تروریستی فدرال روسیه حذف می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، «سرگئی شویگو» دبیر شورای امنیت روسیه، در دیدار با عبدالغنی برادر، معاون نخست وزیر افغانستان در امور اقتصادی تاکید کرد که این جنبش در آینده نزدیک از فهرست سازمان‌های تروریستی فدرال روسیه حذف خواهد شد.

شویگو گفت:وی همچنین اعلام کرد که برای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور، به زودی نام «امارت اسلامی» از لیست سیاه روسیه خارج خواهد شد. «امارت اسلامی» نامی است که دولت طالبان برای اشاره به خود از آن استفاده می‌کند.

وزارت خارجه روسیه ماه گذشته اعلام کرد که تصمیمی برای حذف طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی گرفته شده است، اما باید مراحل قانونی در نظر گرفته شود.

براساس گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام روس تاکید کرد: «ما سعی کرده‌ایم شرایط را برای رشد صادرات کالا‌های افغانی و رشد سرمایه گذاری خارجی فراهم کنیم. آمریکا و کشور‌های غربی پس از آنکه طالبان بار دیگر در ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را به دست گرفت، فشار‌ها بر ما را افزایش دادند. ما منتظر کمک فدراسیون روسیه هستیم تا این فشار‌ها را برطرف کند.»

وی افزود: «اجازه دهید بر آمادگی خود برای گفت‌وگوی سیاسی سازنده بین کشورهایمان تاکید کنم.»

شویگو تاکید کرد که «هدف اصلی این سفر انتقال سیگنالی است مبنی بر اینکه مسکو متعهد به همکاری نزدیک با طرف افغان در طیف وسیعی از روابط دوجانبه است».

او همچنین توضیح داد که این گام فرصت‌های بیشتری را برای اجرای پروژه‌های تجاری و اقتصادی دوجانبه بین ۲ کشور باز خواهد کرد و خاطرنشان کرد که مسکو به مسائل تامین امنیت فعالان اقتصادی روسیه علاقه‌مند به کار در خاک افغانستان اهمیت ویژه‌ای قائل است.

شویگو همچنین تاکید کرد: آمریکا به دلیل چندین سال حضور نظامی در افغانستان باید نقش کلیدی در بازسازی این کشور ایفا کند. آمریکا که در سال ۲۰۲۱ پس از ۲۰ سال حضور، عجولانه نیرو‌های خود را از افغانستان خارج کرد، باید تعهد کمک به بازسازی این کشور را بپذیرد.

وی خاطرنشان کرد: «ما در اینجا در مورد دارایی‌های بازگردانده شده صحبت می‌کنیم، وجوهی که به افغان‌ها تعلق دارد و به نظر می‌رسد مانند بسیاری از کشور‌های دیگر مانند لیبی و سوریه قرار نیست برگردانده شوند. به نظر من، آمریکا باید نهاد اصلی سرمایه گذاری در بازسازی افغانستان باشد.»

رهبران طالبان نیز از شویگو خواستند تا به آنها کمک کند تا فشار تحمیل شده ناشی از تحریم‌ها علیه دولت کابل را کاهش دهند. «عبدالغنی برادر» به شویگو گفت که دولت طالبان افغانستان برای کاهش بار تحریم‌های غرب به کمک مسکو نیاز دارد.

وی در ادامه گفت: «ما تلاش کرده‌ایم تا شرایطی را برای افزایش صادرات کالا‌های افغانستان به خارج از کشور و جذب سرمایه‌های خارجی برای افغانستان فراهم کنیم. همانطور که می‌دانید، پس از حضور مجدد طالبان در افغانستان، آمریکا و کشور‌های غربی فشار‌های زیادی بر ما وارد کردند. ما از فدراسیون روسیه انتظار داریم که به ما در خنثی کردن این فشار‌ها کمک کند.»

عبدالغنی برادر افزود: «ما می‌توانیم به شما اطمینان دهیم که طالبان یک شریک اقتصادی قابل اعتماد است. نیرو‌های امنیتی ما کار‌های زیادی برای تثبیت وضعیت انجام داده‌اند. در نتیجه تلاش آنها، داعش در افغانستان منهدم و به کشور‌های دیگر منتقل شده است.»

شویگو در ادامه صحبت‌هایش به همکاری در استخراج مواد معدنی به عنوان نمونه بارز همکاری اقتصادی پیشنهادی اشاره کرد.

«الکسی اورچوک»، معاون نخست وزیر روسیه هم به مقامات طالبان گفت که روسیه می‌خواهد در پروژه ایجاد خط آهن در افغانستان مشارکت کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->