شهردار مشهد: روند عملیات اجرای پروژه دوربرگردان غیرهم‌سطح شرقی حضرت ابوطالب ادامه دارد درباره قدیمی‌ترین کوچه خیابان عبادی مشهد | گذر «حوض لقمان» که بعدها به «کوی سعادت» رسید نایب رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری مسئولیت دارد زمینه جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم را فراهم کند طی سال ۱۴۰۳ چند نفر در مشهد فوت کردند؟ موحدی: کارگروه‌های مختلف در شورای شهر مشهد جهت حمایت از جبهه مقاومت تشکیل شده است| مساله فلسطین باید بزرگ شود نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: امیدوارم همت مجموعه دولت و استان برای قطار سریع السیر مشهد-تهران نتیجه‌بخش باشد سید حسین احمدزاده، سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آرایشِ نوروزیِ مشهدِ عزیز! باران بهاری در مشهد آلودگی هوا را شست (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) هدف گذاری برای تحقق کامل اهداف پروژه‌های عمرانی شهرداری مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ علوی مقدم: سال ۱۴۰۴ نویدبخش نشاط اجتماعی و توسعه ورزش در شهر امام رضا(ع) است تدوین بسته جامع سرمایه‌گذاری در دستور کار شهرداری مشهد قرار گرفت باید اقدامات شهرداری مشهد در زبان و ذهن مردم جاری شود ضمیری: نتیجه اقدامات مدیریت شهری کسب رضایت عمومی در سال ۱۴۰۳ بود شهردار مشهد مقدس: توسعه شهر در گرو تعامل سازنده ایست که در مدیریت شهری شکل گرفته است ناصحی: در سال ۱۴۰۴ شهرداری مشهد مکلف به ارتقای نشاط اجتماعی از طریق رویداد‌های ورزشی است چرا تصویب بزرگ‌ترین قرارداد خرید واگن اهمیت دارد؟ | شتاب مترو مشهد با خرید ۶۰ واگن قطار شهری + فیلم عضو شورای اسلامی شهر مشهد: باید اقتصاد درست باشد تا مردم در بستر آن رشد معنوی و تعالی داشته باشند  اجرای ۵۳ عنوان اصلی فعالیت استقبال از بهار توسط معاونت خدمات شهری مشهد مجموع فروش صنایع‌دستی خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ به بیش از ۷۸ میلیارد تومان رسید نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سال ۱۴۰۴ تلاش‌های مدیریت شهری در دوره ششم به ثمر خواهد نشست
سرخط خبرها

آثار اجتماعی کووید ۱۹، فرصت یا تهدید؟

  • کد خبر: ۳۰۲۵۴
  • ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۷
آثار اجتماعی کووید ۱۹، فرصت یا تهدید؟
شهریار آل‌شیخ، معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد
نوین‌سازی نظام مبادله مالی لازمه توسعه شهر هوشمند است. بحران‌ها می‌توانند فرصت‌ساز باشند و فرصت تغییر رفتار‌های اجتماعی همیشه در بحران‌ها شکل می‌گیرد.

آثار اجتماعی کووید۱۹ اجزای مختلفی دارد که برخی از آن‌ها می‌تواند فرصت‌ساز باشد. برخی از استارتاپ‌ها و مجموعه‌های خدمات‌دهنده از این فرصت‌ها استفاده کرده‌اند و در این مدت توانسته‌اند شکل خوبی به خود بگیرند. کرونا سبب تغییر رفتار‌های بسیاری در جامعه شده است که عموما بیشتر این تغییرات جنبه مثبت دارد.
 
پیش‌بینی نمی‌شود تمام این تغییرات پایدار باشد و احتمالا با ازسرگیری شرایط عادی در کشور، بسیاری از تغییرات به حالت قبل باز می‌گردد، اما تجربه رفتاری در این حوزه بسیار پراهمیت است و بسیاری از تجاربی که بر اساس تغییرات اجباری در دوره کرونا تولید می‌شود، به‌عنوان اولین تجربه از یک فرایند نوین برای مردم احساسات متفاوتی را ایجاد می‌کند. اما مهم آن است که تابوی موجود در آن تجربه شکسته شود، ضمن احساس کاربر از فواید و شیرینی‌های آن تجربه، مقاومت افراد جامعه نیز نسبت به ایده‌ها، راهکار‌ها و فناوری‌های نوین شکسته می‌شود و این باعث می‌شود که در دفعات بعد مخاطب به‌راحتی به استفاده از آنچه پیش از این تجربه کرده است سوق یابد و شاید با کوچک‌ترین مشوق به سمت استفاده از ابزار‌های نوین حرکت کند.

شبکه کارت‌های بانکی در سال‌های گذشته پیشرفت چشمگیری داشته و امروز پیشرفته‌تر از حساب‌های بانکی و بسیار سهل‌الوصول است. وجود کارت‌های بانکی فراوان در دست تمام افراد جامعه آن را به ابزاری بسیار پرکاربرد و رایج در بین عموم تبدیل کرده و پیشرفت‌های حوزه مالی نیز سبب تسهیل و ترویج بیشتر استفاده از کارت بانکی شده است.

همین ترویج و تسهیل شاید بزرگ‌ترین مانع بر سر جاافتادن کیف‌پول‌ها و پرداخت‌های الکترونیکی باشد، بنابراین برای ترغیب و تشویق اصناف و مردم برای استفاده از ابزار‌های الکترونیکی، باید راهکار‌هایی اندیشیده شود.
فرایند شهر هوشمند، در بخش‌های مختلف خود با حوزه‌های پولی و مالی مرتبط می‌شود. در شهر هوشمند اگر امکان مراودات مالی غیرحضوری، با ساده‌ترین روش، در دسترس‌ترین ابزار‌ها و ایمن‌ترین راهکار‌ها میسر نباشد، تمام تلاش‌ها و برنامه‌ها به سمت شکست سوق خواهد یافت. در اساس اگر شهروند هوشمند امکان دریافت و پرداخت وجوه خود را بدون نیاز به خروج از خانه و ارتباط چهره‌به‌چهره نداشته باشد، نمی‌تواند به ارکان شهر هوشمند اعتماد کند.

براساس ایده تسهیل شرایط، طبق قاعده باید هر شهروند بتواند با حداقل و در دسترس‌ترین امکانات در اختیار (گوشی تلفن همراه) و بدون نیاز به همراه داشتن ابزار‌های اضافی (کارت بانکی) که همواره هزینه نگهداری و دغدغه‌های امنیتی شهروند را بالا می‌برد، نیاز‌های روزمره زندگی شخصی و کاری خود را برطرف کند. مجموع این ایده‌ها و نیازها، ضرورت بازنگری در نظام دریافت و پرداخت و اولویت‌های ابزار‌های موجود از جمله سنتی و مدرن را افزایش می‌دهد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->