به گزارش شهرآرانیوز؛ اضافه کردن لباسهای جدید، دور نینداختن لباسهای قدیمی و بلاتکلیف و رهاشدن لباسهای استفاده نشده نمونهای از دلایلی هستند که پس از چندسال کمد لباس هایمان را به یک چندشنبه بازار تبدیل میکنند. چندشنبه بازاری که از شدت شلوغی خیلی وقتها به معنای واقعی کلمه قدرت هیچ گونه نمایشی در آن را هم نداریم. برای همین لازم است که هرازگاهی از آن تصمیمهای کبرا بگیریم و خودمان را از قید خیلی از آن خاطرهها رها کنیم. موضوعی که بحث امروز گزارش ما هم هست و حتم داریم پیشنهادهای خوبی میتوانید در آن برای کمد لباس هایتان بیابید.
اگر چندسالی میشود که به کمد لباسهایتان حالی ندادهاید، وقت آن است که یک حرکت اساسی بزنید. همه لباسها را بیرون بریزد و با کمک جاروبرقی و یک تکه دستمال و مایع تمیزکننده، فضای داخلی کمد و کشوها را کامل برق بیندازید.
لباسها را به دو دسته کلی تقسیم کنید. لباسهایی که دیگر نمیپوشید و باید از رده خارج شوند و لباسهایی که هنوز از آنها استفاده میکنید. لباسهای قدیمی بدون استفاده را روی هم بچینید و در اولین فرصت با نزدیکترین خیریه محلتان تماس بگیرید تا آنها را ببرند.
ممکن است در کمد لباستان، لباسی هم داشته باشید که آن را حتی یک بار نپوشیدهاید. حتم بدانید این لباس را پس از این هم نخواهید پوشید، به ویژه اینکه اندازه آن هم تغییر کرده باشد. بهتر است این لباسها را هم تحویل خیریه محلتان یا یکی از بستگان نزدیکتان بدهید تا آنها استفاده کنند.
قرار نیست خرج زیادی روی دست خودتان بگذارید. تعدادی چوب لباسی، جعبه کفش و موادغذایی، بست یا گیره لباس و میلههای فلزی یا چوبی جمع وجور کنید. باید به فضاهای بزرگ نظم بدهید و مدیریتشان کنید تا بتوانید نهایت استفاده را از فضاهای موجود داشته باشید.
با شروع هرفصل قشلاق و ییلاقی هم برای لباس هایتان داشته باشید. میتوانید الان که فصل سردی است، لباسهای بهاری و تابستانی تان را به بخش دور از دسترسی منتقل کنید، برای نمونه آنها را داخل یک نایلون، کیف یا چمدان بزرگ بدون استفاده قرار دهید و در قسمتهای عقبی کمد لباسها بگذارید.
همه لباسها چه آنهایی که الان قصد استفاده شان را دارید و چه آنهایی را که میخواهید تا رسیدن هوای گرم گوشهای بگذارید باید بشویید و سپس تکلیفشان را مشخص کنید. لباسهایی را که نیاز به تعمیر یا هرگونه دوخت و دوزی دارند، آنها را هم کناری بگذارید.
بید حشرهای موذی برای الیاف طبیعی مانند چوب، پشم، ابریشم و موست؛ بنابراین اگر لباسی پشمی، چرمی یا ابریشمی دارید که امسال قصد استفاده از آنها را ندارید و میخواهید سال آینده آنها را صحیح و سالم ببینید، در زمان انبار کردنشان در بین آنها نفتالین قرار دهید.
برای راحتی خودتان و نظم بهتر کمد لباس هایتان یک دسته بندی کلی از لباسها داشته باشید. لباسهای مهمانی و دم دستی را از هم جدا کنید؛ همچنین لباسهای رو و زیر را. بهتر است یک دسته بندی دیگر هم داشته باشید؛ شلوارها، پیراهن ها، تی شرت ها، کت وشلوارها، مانتوها و.
تکههای کوچکی مانند تی شرت، جوراب و زیرپوش باید جدا از دیگر لباسها نگهداری شوند. کشوها برای آ نها بهترین مکان هستند. میتوانید با استفاده از چند تکه مقوای ضخیم یا جداکنندههای موجود در بازار برای آنها داخل کشوها فضا ایجاد کنید. این تکههای لباسی را میتوانید روی هم قرار دهید یا لول کنید و درکنار هم بچینید.
اگر فضای زیادی برای آویزان کردن لباسها ندارید، اولویت را به لباسهایی بدهید که زودتر چروک میشوند یا مصارف بیرونی دارند. برای لباسهای نازک میتوانید از رخت آویزهای طبقهای استفاده کنید که فضای کمتری را اشغال میکنند. لباسهای پشمی و پلیورها را هم نباید آویزان کرد، چون کش میآورند و شکل ظاهری شان را از دست میدهند.
اگرچه این روزها دیگر خبری از زیرزمین و دیوارهای نمور گذشته نیست، بازهم باید مراقب فضاهای مرطوب درون خانه بود یا جاهایی که احتمال رطوبت در آنها بالاست. کمد لباس هایتان را هرچند وقت یک بار بررسی کنید. لباسها باید در فضایی خشک، تاریک و خنک نگهداری شوند، به ویژه لباسهایی که قصد انبارکردن آنها را تا سال بعد دارید.
این روزها در بیشتر خانهها کمددیواری وجود دارد. با این همه، اگر از این امکان درخانه برخوردار نیستید یا فضای آن به اندازه نیاز شما نیست، به سراغ کمدهای پارچهای بروید. این کمدها قیمت مناسبی دارند و این امکان را به شما میدهند که به سلیقه خودتان آنها را جابه جا کنید و بچینید.
برای شست وشوی دستی لباسها از شویندههای ملایم (شویندههای دارای سورفکتانتهای غیریونی) استفاده کنید، زیرا هم از پوست و هم از پارچههای لباسی محافظت میکند.
برای شستن پارچههای حساس مانند ترمه و پشم به دنبال مواد شوینده دارای لانولین باشید که حکم نرم کننده را هم دارند.
اگر میخواهید لکههای خاصی را از روی لباس پاک کنید، آنها را درون تشتی از آب غوطه ور کنید و مالش دهید. بهتر است روی همان نقطه تمرکز کنید. ولی در این کار زیاده روی نکنید، زیرا مالش بیش از حد پارچه به یکپارچگی آن آسیب میرساند.
از فشردن لباسها و چرخاندن آنها برای خارج کردن آب اضافی شان بپرهیزید. این کار سبب کشش و شکستن الیاف حساس میشود و در درازمدت اثر خودش را میگذارد.
برای پارچههای حساس مانند ژاکتهای پشمی یا لباسهای ابریشمی روش شستن دستی بهتر از ماشینهای لباس شویی است. برای این منظور باید از آب ولرم یا حتی سرد استفاده کرد. آویزان کردن لباسهای پشمی سبب کش آوردن آنها میشود. بهتر است آنها را روی سطح صاف قرار دهید تا خشک شوند ولی لباسهای ابریشمی را میتوان آویزان کرد.
لباسهای زیر درمعرض طیف گستردهای از باکتریها هستند ولی دیگر لباسها این گونه نیستند. برای از بین بردن باکتریها باید لباس زیر را در دمای ۶۰ درجه یا بالاتر بشویید.
برای استفاده از شویندههای مختلف حتما به دستورالعمل درج شده برروی آنها توجه کنید. نوع لباس، دمای آب و مدت شست وشو برروی کیفیت بافت پارچه و میزان پاک کنندگی آن اثرگذار است.