چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای
سرخط خبرها

چالش برنامه پزشکی خانواده بودجه نیست

  • کد خبر: ۳۰۲۶۱۰
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۵
چالش برنامه پزشکی خانواده بودجه نیست
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مورد عدم اجرایی شدن قانون پزشکی خانواده گفت: اگر قرار است پزشکی خانواده در کشور اجرا شود مشکل بودجه‌ای وجود ندارد صرفاً نیاز دارد که اراده‌ها تبدیل به عمل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی امشب ۷ آذر ماه ۱۴۰۳ در برنامه کشیک سلامت در مورد چرایی اجرا شدن پزشک خانواده گفت: قوانین بالادستی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در مورد جهت تقویت و توسعه شبکه از عوامل اجرا شدن پزشک خانواده است. در دوره کرونا مسئولین اهمیت نظام شبکه را بیشتر از پیش درک کردند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: حوزه سلامت اگر چارچوب نداشته باشد و بر اساس استاندارد‌های هر کشوری تدوین نشود مردم آن کشور ضمن اینکه پول زیادی از جیبشان می‌رود به سلامتی مد نظر سیاستمداران هم نمی‌رسند. حوزه سلامت ما در حال حاضر بیمار است. اگر ما این واقعیت را نپذیریم و آن را خوب جلوه دهیم خطا کرده و صورت مسئله را حذف کرده‌ایم.

وی در باره عدم رضایت مردم از حوزه سلامت گفت: مردم از حوزه سلامت راضی نیستند چرا که هزینه زیادی را از جیبشان پرداخت می‌کنند. سال گذشته مردم بیش از ۶۹ درصد به دلیل آزمایشات و بیش از ۶۶ درصد به دلیل دارو از جیبشان پرداخت کرده‌اند. در حوزه بستری که مردم باید ۱۰ درصد بپردازند ۳۵ درصد پرداخت کردند و به طور کلی پرداختی از جیب مردم به صورت خوشبینانه تقریبا بالای ۵۰ درصد است.

رئیسی بیان کرد: بالای ۴۰ درصد منابع که بیشتر این منابع در حوزه دارو و آزمایشگاه است، هدر می‌رود. سال گذشته نزدیک به ۴۷۲ همت در حوزه سلامت هزینه شده است از این ۴۷۲ همت کل سهم حوزه کادر سلامت و پزشکان و ... حدود ۸ درصد آن بوده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: ما باید به مردم آموزش بدهیم و سواد سلامت مردم را بالا ببریم تا پیشگیری را مقدم بر درمان کنیم.

وی در مورد بودجه برنامه پزشکی خانواده بیان کرد: در بحث پزشکی خانواده مهمترین مسئله‌ای که باید برای همه حل شود این است که این برنامه را صرفاً وزارت بهداشت نمی‌تواند انجام دهد. این برنامه در ۲۰ سال گذشته انجام نشد چرا که سیاستمداران فکر می‌کردند این کار را باید وزارت بهداشت انجام دهد. برنامه پزشکی خانواده یعنی اینکه قرار است برای مردم جهت ارائه خدمت یک تغییر ایجاد بکنیم.

رئیسی افزود: قانون برنامه می‌گوید پزشکی خانواده را باید انجام بدهیم و اراده سیاسی است. پزشکی خانواده مشکل بودجه‌ای ندارد. در پزشکی خانواده مشکل ما صرفاً عدم اجرای قانون است. در قانون پولی که باید به بیمه‌ها پرداخت میشد داده نشده است مثلاً باید ۱۵۲ همت به بیمه سلامت داده می‌شد، اما ۵۸ همت داده شده و این عدم اجرای قانون است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مورد عدم اجرایی شدن قانون پزشکی خانواده گفت: ما به عدم اجرای قانون عادت کرده‌ایم مثلاً می‌گوییم برنامه پنجم اجرا نشد حالا هفتم هم اجرا نشود اتفاقی نمی‌افتد و این بسیار بد است. اگر قرار است پزشکی خانواده در کشور اجرا شود مشکل بودجه‌ای وجود ندارد صرفاً نیاز دارد که اراده‌ها تبدیل به عمل شود یعنی اینکه اگر سازمان مدیریت با وجود اعتباری که در اختیارش گذاشته شده پول را تخصیص نداد رئیس جمهور مسئول است سازمان مدیریت باید محاکمه شود. این برنامه غیر از این روش امکان اجرایی ندارد.

وی در مورد اعتماد سازی گفت: ما هم اکنون باید اعتمادسازی کنیم و این اعتمادسازی هم یعنی شفافیت و هر اتفاقی افتاد را باید بگوییم مثلاً باید بگوییم سازمان مدیریت باید به وزارت بهداشت پول می‌داد، اما نداد. اگر این اتفاق افتاد نه تنها پزشک خانواده بلکه هر برنامه‌ای در کشور اجرا می‌شود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->