مهلت نام‌نویسی در آزمون سامفا تا ۲۰ دی تمدید شد حل مشکل ۲۱۰ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان سازمان حفاظت محیط زیست برای محیط بان کرمانی وکیل می گیرد جان باختن راننده ترکمنستانی در زرند کرمان + جزئیات جزئیات تازه درباره برخورد پرنده با هواپیمای فوق سبک شخصی نشان مشهدالرضا (ع) باید به کشف ظرفیت‌های مغفول مانده مشهد بپردازد میانگین تجویز دارو در ایران بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است دستگیری سارق ۱۵۰۰ گرم طلا در مشهد صدور مجوز پرداخت پاداش فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ صدور هشدار هواشناسی برای آلودگی هوا در مشهد و ۷ شهر دیگر (۱۵ دی ۱۴۰۳) ویروس جدید چینی HMPV چیست و چه علائمی دارد؟ + راه‌های پیشگیری یادی از دکتر محمد فقیهی حکم‌آبادی، نخستین جراح چشم مشهد | چشم ما در پی خوبان جهان خواهد بود* پایداری محیط زیست با الگو‌های موفق بازیافت زباله خطرات مصرف بیش از حد استامینوفن را جدی بگیرید ارائه خدمت به ۱۳ هزار زوج نابارور در راستای فرزندآوری  رانندگی مخاطره‌آمیز در بزرگراه پیامبراعظم(ص) مشهد، ۳ مصدوم بر جای گذاشت | رانندگی پرخطر ۴ خودرو را درگیر کرد (۱۵ دی ۱۴۰۳) اعلام زمان ثبت‌نام آزمون دستیاری تخصصی استفاده از ظرفیت تمام شهروندان برای حل مسائل کشور، یکی از اهداف مهم دولت ریه اسفنجی، عارضه جدید دخانیات نوپدید اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ دی ۱۴۰۳) زورگیری طلاهای همسر دوم برای کادودادن به زن اول سرانه پایین درمانی در دومین کلان‌شهر ایران | قدردانی از بهورزان و مراقبان سلامت و مربیان بهورزی در مشهد حضور ۱۹۱۰ نفر بدهکار مهریه در زندان‌های کشور ترکیب نمره علمی و مصاحبه در گزینش معلمان تغییر کرد + جزئیات نگاهی به شاخصه های نسل زِد و راه هایی برای برقراری ارتباط بهتر با آن ها | ماجرای ما و زومرها دستگیری چند متهم سرقت سریالی | مقابله پلیس مشهد با شگردهای قدیمی و جرائم روز تدوین دستورالعمل نظارت بر فراورده‌های نانو و تاتو در سازمان غذا و دارو پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌های جوی در شهر‌های بزرگ و صنعتی آلودگی هوا آمار مراجعه به مراکز درمانی را افزایش داد سبک زندگی در فصل زمستان از دیدگاه طب سنتی ایرانی چگونه است؟ ماموریت‌های اورژانس مشهد در ارتباط با بیماری‌های تنفسی ۱۸ درصد افزایش یافت (۱۵ دی ۱۴۰۳) انتقادِ بازنشستگان تأمین اجتماعی نیرو‌های مسلح به مبلغ ناچیز همسان‌سازی
سرخط خبرها

آلودگی هوای مشهد پس از ۱۰ روز پیاپی همچنان ادامه دارد | سال خاکستری

  • کد خبر: ۳۰۲۷۰۲
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۴
آلودگی هوای مشهد پس از ۱۰ روز پیاپی همچنان ادامه دارد | سال خاکستری
بیش از ۱۰ روز پیاپی را با هوای آلوده در مشهد پشت سر گذاشتیم و سازمان هواشناسی هم اعلام کرده که وضعیت کلان شهر‌هایی مانند مشهد در روز‌های آینده همین است.

به گزارش شهرآرانیوز؛  بیش از ۱۰ روز پیاپی را با هوای آلوده در مشهد پشت سر گذاشتیم و سازمان هواشناسی هم اعلام کرده که وضعیت کلان شهر‌هایی مانند مشهد در روز‌های آینده همین است و آلودگی هوا نه تنها به این زودی‌ها برطرف نخواهد شد که حالا وارونگی هوا هم به آن اضافه شده و اوضاع را بدتر کرده است.

آمار‌ها هم نشان می‌دهد که با شروع پاییز، اوضاع هوای مشهد رو به وخامت و آلودگی گذاشته و از اول سال تا امروز ۴۵ روز ناسالم و فقط ۲۳ روز پاک به ثبت رسیده است و دو روز هم هوای شهر برای همه گروه‌ها ناسالم بوده و البته که با تداوم این وضعیت تا آخر سال قطعا به تعداد روز‌های ناسالم افزوده خواهد شد. 

با این همه، اما سال گذشته هم اوضاع هوای مشهد چندان مناسب نبوده است و گزارشی که مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد به تازگی از وضعیت هوای شهر در سال گذشته منتشر کرده نشان می‌دهد که از ۳۶۵ روز سال ۱۴۰۲ فقط ۲۶ روز پاک بوده است و رکورد‌های زیادی را در آلودگی هوا جابه جا کرده‌ایم. اگر بگوییم سال گذشته مشهد، یکی از آلوده‌ترین سال‌های خودش را پشت سر گذاشت، اشتباه نگفته‌ایم. 

براساس داده‌های مرکز پایش آلایندگی شهرداری مشهد در ۳۶۵ روز سال گذشته، ۲۳۶ روز قابل قبول بوده است و فقط ۲۶ روز هوای پاک داشتیم؛ ۹۰ روز هوای شهر برای گروه‌های حساس ناسالم بوده و ۹ روز هم همه مشهدی‌ها در هوای کاملا ناسالم برای همه گروه‌ها تنفس کرده‌اند و رکورد روز‌های بسیار ناسالم در سال پیش شکسته است و هوای شهر سه روز در وضعیت بسیار ناسالم گزارش شده است.

آلوده‌ترین هوای ممکن را ششم دی ماه سال پیش تجربه کردیم که شاخص کیفیت هوا در عدد ۲۶۵ متوقف شده و پاک‌ترین روز شهر هم ۲۷ اردیبهشت ماه بوده که در این تاریخ عدد ۳۱ برای شاخص هوا ثبت شده است.

قاتل‌های کوچک

یکی از عوامل اصلی آلودگی هوای شهر ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون هستند؛ ذراتی که بیست برابر از تار موی یک انسان کوچک‌تر هستند و به دلیل مصرف سوخت فسیلی مانند نفت، مازوت، گاز و... وارد هوا می‌شوند و برخلاف دیگر آلایندگی ها، مدت طولانی تری در هوا می‌مانند. 

ذرات کمتر از دو و نیم میکرون، چون می‌توانند به بخش‌های عمیق‌تر ریه و سیستم تنفسی نفوذ کنند و از سمی‌ترین مواد ممکن بیرون می‌آیند، بیش از هر آلودگی دیگری خطرناک هستند و آن طور که پزشکان می‌گویند، قرار گرفتن چند ساعته و حتی چند هفته در معرض این ذرات عجیب و غریب ریز، می‌تواند موجب عوارض قلبی غیرکشنده، تحریک بیماری‌های قلبی خطرناک، بروز آسم و بیماری‌های ریوی شود.
اما میزان ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون در هوای مشهد چقدر بوده است؟

گزارش وضعیت هوای مشهد در سال گذشته می‌گوید که غلظت این ذرات در هشت سال گذشته افزایش داشته و هرسال بیش از حد استاندارد بوده است. در حالی که حد استاندارد آن کمی بیشتر از ۱۰ میکروگرم بر مترمکعب است، در سال گذشته، ۳۵ ممیز ۲ میکروگرم بر مترمکعب میزان غلظت این ذرات در هوای مشهد بوده و غلظت ذرات کمتر از دو و نیم میکرون در این سال از همه هشت سال پیش بیشتر بوده است. 

ضمن اینکه کمترین میزان این ذرات را فروردین ماه در هوای شهر داشتیم، هرچند باز هم از حد استاندارد بیشتر است و بیشترین میانگین این آلاینده هم با ۴۵ میکروگرم بر مترمکعب، یعنی چهار برابر بیشتر از میزان استاندارد، در آبان ماه ثبت شده است که آن هم به دلیل ورود چندباره توده هوا‌های گرد و غبار به شهر بوده است. البته در شش ماه دوم سال و درست از آغاز مهرماه، ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون در هوای شهر کاملا افزایشی است و فقط در اسفندماه از شدت این آلایندگی کمی کاسته می‌شود.

جولان ذرات معلق در هوای شهر

علاوه بر ذرات کمتر از دو و نیم میکرون، ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون هم در هوای مشهد جولان می‌دهند و بیماری‌های قلبی و تنفسی را تشدید می‌کنند. غلظت این ذرات هم براساس گزارش مرکز پایش آلایندگی‌های شهرداری مشهد از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ صعودی بوده و بیشترین میزان غلظت آن در سال گذشته ثبت شده است.

سطح استاندارد سالانه این آلایندگی در کشور بیست میکروگرم بر مترمکعب است و سال گذشته میزان آن در مشهد ۶۷ ممیز ۲ بوده و تقریبا بیش از سه برابر از حد استاندارد. همچنین گردوغبار ناشی از طوفان‌های پاییز و زمستان گذشته که منشأ آن بیابان قره قوم معرفی شد، مقدار غلظت این آلاینده را از آبان تا دی ماه به شکل محسوسی افزایش داده و میزان آن را حتی تا چهار برابر حد استاندارد بالا برده است.

غرب و شرق درگیر آلودگی

ذرات معلق در کدام منطقه شهری بیشتر است و کجا در این شهر بیش از جای دیگر درگیر آلودگی هواست؟ براساس داده‌های گزارش مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی مشهد، بیشترین ذرات کمتر از دو و نیم میکرون در حاشیه مناطق شرقی و غربی مشهد ثبت و ضبط شده است، درست در مناطقی که حجم صنایع و تردد به شدت بالاست و قسمت‌هایی از منطقه ۷، ۲ و ۹ هم کمترین میزان آلایندگی را دارند.

بیشترین میزان ذرات کمتر از ۱۰ میکرون هم از شمال تا جنوب شهر را درگیر خودش کرده است و منطقه دوازده هم بیشترین غلظت ممکن را دارد. اوضاع در شرق مشهد و سه منطقه ۹ و ۱۰ و ۱۱ هم از نظر شدت پراکندگی این آلایندگی مطلوب‌تر از دیگر نقاط شهر است.

تابستان بسیار ناسالم

شاخص کیفیت هوای مشهد در گزارش مرکز پایش آلایندگی‌های شهرداری مشهد نشان می‌دهد که در سال گذشته هم مانند امسال، شهر مشهد پاییز آلوده‌ای را پشت سر گذاشته است و هفت روز ناسالم برای همه گروه‌ها در ماه‌های این فصل به ثبت رسیده و علاوه بر آن شاخص کیفیت هوای مشهد در بیشتر روز‌های سال، بالاتر از حد استاندارد بوده است. 

اما در سال ۱۴۰۲، بیشترین روز‌های پاک را با هفت روز در اسفند تجربه کرده‌ایم و آبان ماه هم با پانزده روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ناسالم برای همه افراد، آلوده‌ترین ماه سال پیش بوده است. در کمال تعجب روز‌های بسیار ناسالم در تابستان و زمستان به ثبت رسیده است، نه در پاییز؛ براساس داده‌های ایستگاه‌های مرکز پایش آلایندگی شهرداری مشهد، در تیر و مرداد دو روز و در دی ماه هم یک روز بسیار ناسالم را پشت سر گذاشته‌ایم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->