تلاش عربستان برای تقویت روابط تجاری با ایران و واشنگتن یک مقام سیاسی در یمن: طمع رژیم صهیونیستی دست درازی به فراتر از فلسطین و لبنان است تشکر دبیرکل حزب الله لبنان از جمهوری اسلامی| اسرائیل به رغم حمایت همه جانبه ی آمریکا و غرب در همه جبهه ها شکست خورد نتیجه نشست ۴۸ ساعته ژنو: ادامه مسیر دیپلماسی برای کاهش تنش‌ها میان ایران و اروپا نخستین واکنش رسمی ترکیه به تحولات میدانی سوریه ادعای سازمان‌های اطلاعاتی انگلیس و فرانسه علیه ایران مقابله با هجوم گروه‌های تروریستی در سوریه ادامه دارد درگیری شدید میان گروه‌های تروریستی و نیرو‌های ارتش در اطراف حلب بیانیه ارتش سوریه درباره آخرین وضعیت میدانی جبهه حلب رئیس مجلس شورای اسلامی: همسایگان سوریه در دام طراحی آمریکا و اسرائیل نیفتند استاندار خراسان رضوی: شرط موفقیت باور داشتن تفکرات دولت است حمایت روسیه از سوریه برای بازگرداندن ثبات در حلب آیت‌الله علم‌الهدی: ما ملت مقاومت هستیم نه جنگ | اصل جریان ذلت اسرائیل، شکست استکبار جهانی است دریادار ایرانی: نیروهای آمریکا در دریاهای آزاد را راندیم دریادار سیاری در مشهد: امنیت با تجهیزات بومی و داخلی به صورت کامل در حریم دریایی کشور برقرار است عراقچی با مراجع و علما در قم دیدار کرد+ جزئیات سردار نقدی: ما بسیجی‌ها به دنبال طوفان الاقصی۲ هستیم که کار صهیونیست‌ها را تمام کنیم ادعای آژانس انرژی اتمی درباره نصب هزاران سانتریفیوژ جدید در ایران نشست مشورتی نتانیاهو با وزرایش در مورد ایران معاون هماهنگی معاونت اجرایی رئیس جمهور: فیلترینگ در سه مرحله تا عید برداشته خواهد شد (۹ آذر ۱۴۰۳) جزئیاتی از دیدار هیئت ایرانی و انریکه مورا (۹ آذر ۱۴۰۳) تعدادی از تروریست‌های تحریرالشام توسط ارتش سوریه به دام افتادند+ فیلم نتانیاهو: برای پایان دادن به جنگ غزه آمادگی نداریم عراقچی برای دیدار با مراجع تقلید وارد قم شد (۹ آذر ۱۴۰۳) ایران به ادعا‌ها درباره تولید سلاح شیمیایی واکنش نشان داد پزشکیان به خراسان جنوبی سفر می‌کند (۹ آذر ۱۴۰۳) بیش از ۴۰۰ تروریست «جبهه‌النصره» در حلب سوریه به هلاکت رسیدند ادعای رویترز درباره گزارش آژانس اتمی از اقدامات ایران بعد از قطعنامه
سرخط خبرها

نتیجه نشست ۴۸ ساعته ژنو: ادامه مسیر دیپلماسی برای کاهش تنش‌ها میان ایران و اروپا

  • کد خبر: ۳۰۲۸۳۶
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۴
نتیجه نشست ۴۸ ساعته ژنو: ادامه مسیر دیپلماسی برای کاهش تنش‌ها میان ایران و اروپا
ماراتن گفت‌وگوهای سیاسی میان دیپلمات‌های ایران و اروپا پس از ۴۸ ساعت در ژنو به پایان رسید و دو طرف توافق کردند تا به رغم اختلافات و مسائل جدی که روابط فی‌مابین را تیره کرده است، به مسیر دیپلماسی برای کاهش تنش‌ها ادامه دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، کاظم غریب آبادی معاون حقوقی وزیر امور خارجه بعد از ملاقات هیات ایرانی با نمایندگان سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان گفت که در این جلسه «آخرین تحولات دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی، بویژه مباحث هسته‌ای و رفع تحریم، مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.»

وی با بیان اینکه هیات جمهوری اسلامی ایران، قاطعانه به پیگیری منافع مردم متعهد است، افزود: ترجیح ما مسیر گفت‌و‌گو و تعامل است. به گفته غریب‌آبادی دو طرف در این جلسه توافق کردند که در آینده نزدیک گفت‌و‌گو‌های دیپلماتیک ادامه یابد.

در این پیام اشاره‌ای به زمان و مکان گفت‌و‌گو‌های دور بعد نشده، اما همین مقدار می‌تواند نشانه‌ای از تمایل دو طرف برای تلاش در زمینه خروج از تنش‌هایی باشد که در سال‌های اخیر، روابط فی‌مابین را تحت تاثیر قرار داده است.

ادعای بی‌اساس دخالت ایران در جنگ اوکراین، گام‌های جبرانی ایران در برجام و ادعای نگرانی غرب از پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، تحریم‌های جدید و تهدید اروپایی‌ها به فعال کردن سازوکار اسنپ‌بک (برگشت تحریم‌هایی که به واسطه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت رفع شد)، مسائل منطقه‌ای و همچنین تاثیر تحولات آمریکا بر حوزه سیاست خارجی اروپا بخشی از عناصر و مولفه‌های متعددی است که بشدت بر روابط دو طرف سنگینی می‌کند و از این منظر، پیدا کردن زبان مشترک، به ویژه با توجه به موعد انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در مهر ۱۴۰۴، کار دشواری است.

روز پنجشنبه انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا پس از ملاقات با هیات جمهوری اسلامی ایران، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) اعلام کرد که گفت‌و‌گو‌های صریحی را پیرامون مساله هسته‌ای، جنگ اوکراین، تنش‌های منطقه‌ای و همچنین ادعا‌های حقوق بشری داشته است.

غریب‌آبادی هم روز جمعه تصریح کرد که در ملاقات با طرف اروپایی تاکید شد که این اتحادیه، باید دست از رفتار خودبینانه و غیرمسئولانه در قبال موضوعات و چالش‌های این قاره و مسائل بین‌المللی بردارد، نباید مشکلات و اشتباهات خودش، از جمله در رابطه با منازعه اوکراین را با درگیر کردن دیگران فرافکنی کند. همچنین اروپا با رفتار همدستانه‌ای که به‌ویژه سه کشور مهم آن در قبال نسل‌کشی در غزه داشته‌اند، هیچ جایگاه اخلاقی برای نصیحت‌کردن دیگران در مورد حقوق بشر ندارد.

معاون حقوقی وزیر امور خارجه همچنین خاطر نشان کرد: اروپا در موضوع هسته‌ای ایران نیز به دلیل عدم برخورداری از روحیه مسئولیت‌پذیری و اعتماد به نفس لازم، مدت‌ها است از بازیگری تاثیرگذار فاصله گرفته است.

این اظهارات برشی از فضای مذاکراتی در ژنو است که نشان می‌دهد دو طرف راه دشواری برای رسیدن به زبان مشترک در جهت کاهش تنش‌ها دارند. یک منبع آگاه به ایرنا گفت که پیام‌های مورا و غریب آبادی به خوبی بیانگر «جدی بودن دعوا» است.

از طرفی هم نباید از این واقعیت غافل شد که حضور دو طرف پای میز مذاکره به معنای تمایل به خروج از وضعیت کنونی و تلاش برای رسیدن به یک نقشه‌راه مشترک از طریق دیپلماسی است.

جزئیات بیشتری درباره محتوای گفت‌و‌گو‌ها در دست نیست و حتی این دور از جلسات در یک نوع سکوت خبری برگزار شد. به همین خاطر خبرنگارانی که برای پوشش اخبار گفت‌و‌گو‌ها به ژنو آمده بودند، از محل و زمان برگزاری جلسات اطلاع نداشتند.

به هر روی آنچه می‌توان از پیام آقای غریب آبادی استنباط کرد این است که دو طرف آمادگی دارند تا با ادامه مسیر مذاکرات، از وضعیت کنونی خارج شوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->