راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

ریال به ریال بیت‌المال حساب‌کتاب دارد

  • کد خبر: ۳۰۴۱۶۰
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
ریال به ریال بیت‌المال حساب‌کتاب دارد
برخی‌هایمان در خودزنی رکورد می‌زنیم. در حوزه‌های مختلف چنین کارنامه‌ای داریم. یکی از مهم‌ترین آن‌ها قضیه جنگ تحمیلی است.

برخی‌هایمان در خودزنی رکورد می‌زنیم. در حوزه‌های مختلف چنین کارنامه‌ای داریم. یکی از مهم‌ترین آنها قضیه جنگ تحمیلی است. کم از زبان‌های مختلف نشنیده و از قلم‌های گوناگون نخوانده‌ایم که در مسئله آغاز جنگ، برخلاف آشکاری و وضوح کاملِ مسئله، انگشت اتهام به سوی خود برمی‌گردانند. این مسئله، حرف گذشته‌های دور نیست که همین امروز هم شنیده می‌آید و خوانده نیز هم.

نمی‌خواهم به بازخوانی گفته‌هایشان بپردازیم که سبک‌تر و بی‌مایه‌تر از آن است که کلمات را حرامِ پرداختن به آن بکنیم. اینان را به پرونده درگیری‌های عراق علیه ایران در رژیم سابق ارجاع می‌دهیم و به نامه خاویر‌پرزدکوئیار، دبیرکل وقت سازمان ملل که با انتشار گزارشی اعلام کرد رژیم بعث عراق در روز ۲۲ سپتامبر سال ۱۹۸۰ (۳۱ شهریور ۱۳۵۹) به خاک ایران تجاوز کرد.

 این اقدام سازمان ملل و معرفی رسمی عراق به عنوان آغازگر جنگ تأییدی جهانی بر حقانیت ایران در دفاع از خود به شمار می‌رود. مهم‌ترین مسئله‌ای که باید بدان توجه کرد و امروز هم به آن توجه داد این است که این گزارش سازمان ملل به‌طور طبیعی عراق را ملزم به پرداخت غرامت می‌داند.

 این اقدام سازمان ملل پس از تلاش‌های مداوم سیاسی مقام‌های ایران روی داد و یک پیروزی بزرگ برای ایران به‌شمار می‌رود، زیرا حقانیت ایران را در جهان و برای جامعه جهانی اثبات کرد. گزارش دبیرکل وقت سازمان ملل، برهانِ قاطع است برای حقانیت ما و ابطال پندار‌هایی که انگشت به سوی خود می‌چرخاند. برای جواب، این گزارش همان یک حرف است که اگر در خانه عقلِ آدمی کَس باشد، بَس خواهد بود. اما اینجا یک مسئله دیگر مطرح می‌شود؛ غرامت. غرامتی که بنا بر معاهدات بین‌المللی برعهده آغازگرِ جنگ است.

 این را باید به جد از مسئولان محترم پرسید که چه کرده‌اند در این موضوع؟ اگر پیگیری شده است بفرمایند کار تا کجا پیش رفته است. اگر نه، چرا؟ به هرحال این طلبی است که ما داریم. دنیا هم در وصول طلب خود به‌ویژه اگر از این نوع باشد، نه‌تنها تعلل نمی‌کند که با تسریع در ماجرا، زودتر به حق خود می‌رسد. کویت، همان اول غرامت خود را مطالبه و وصول کرد، اما ما بی‌خبریم از اینکه چه شد.

البته در سال‌های اخیر گروه‌هایی مطالبه‌گر در میان رزمندگان دفاع مقدس شکل گرفته است که با جمع‌آوری امضا از زخم‌خوردگان جنایاتِ رژیم بعثی عراق، به مطالبه حق می‌پردازند. این گروه‌های مردم‌نهاد معلوم نیست بتوانند کار را به سامان برسانند. می‌طلبد تا با رفتار سازمانی به ماجرا پرداخته شود. به هر حال این هم بخشی از بیت‌المال است. همه ما هم نسبت به آن حساسیم. نسبت به ریال به ریالی که باید بیاید، اما به هر دلیل که نیاید مسئولیم چنان‌که نسبت به ریال به ریالی که برود باز مسئولیت مشترک داریم. 

ما خود را باورمندان و بالاتر از آن شاگردان مکتب علوی می‌دانیم که در گرفتن حق اگر کابین زنان شده بود تردید نمی‌کرد. در برابر دستِ دراز عقیل، برادرش، هم آهنِ گداخته پیش می‌آورد. این یعنی همه چیز حساب‌کتاب دارد. هم ریالی که باید بیاید و هم ریالی که می‌رود. هر دو سوی ماجرا هم به اطلاع مردم می‌رسد. هم آن حقوقی که استیفا خواهد شد را امام به بانگ بلند بیان می‌فرماید و هم حکایت آهن گداخته و دست عقیل به گوش همه می‌رسد. امروز هم به همین مرام باید مدار سیاست داخلی و خارجی را تنظیم کرد.

یا علی!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->