کاهش ۷ درصدی زادوولد‌ها در  خراسان رضوی | جوانی جمعیت رو به زوال خطر پوکی استخوان در کمین این افراد است هشدار متخصصان درباره مصرف زیاد دارچین مراقب توت خوری در خیابان باشید ویتامینی مهم برای سوخت و ساز بدن افزایش تعرفه زایمان بدون درد لاغری سریع، مرگ آرام! تصویب ۹ رشته هنری جدید برای هنرستانی‌ها بحران آب در ۴۴ سد کشور | وضعیت اسف‌بار سفره آب‌های زیرزمینی به دلیل برداشت‌های بی‌رویه تولد سالانه ۳ تا ۴ هزار نوزاد کم شنوا در کشور طرح محیط‌یار در مدارس اجرا می‌شود | باید دانش‌آموزان را با مفاهیم محیط زیست آشنا کنیم انتظار بازنشستگان تأمین‌اجتماعی برای صدور احکام حقوقی بر مبنای متناسب‌سازی ۷۰ درصدی | بازنشستگان: واریز حقوق را به تعویق نیندازید قتل دایی بر سر ارث و میراث | فرزندان مقتول خواستار قصاص پسر عمه‌شان شدند شربت مرگبار و سرقت ۱۰ میلیاردی در مشهد؛ افشای شگرد شیطانی سارقان خارجی در پوشش نظافتچی منزل! مدارس و دانشگاه‌های کدام استان‌ها فردا (سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری است؟ گرایش گسترده جوانان به بازی‌های رایانه‌ای | درآمد ماهانه گیمر‌های حرفه‌ای از ۱۵ تا ۴۰۰ میلیون! شیطان کودک‌آزار در یک‌قدمی چوبه دار طرح وزیر میراث فرهنگی برای لغو روادید میان ایران و ۳۲ کشور عضو «دی‌هشت» بودجه قطره‌چکانی، دردی از جاده‌های پرخطر فریمان خراسان رضوی دوا نمی‌کند ۵ هزار معلم در مسیر تحول یادگیری | مدرسه‌سازی تنها آغاز راه است وزیر آموزش و پرورش: اجازه نمی‌دهیم دانشگاه فرهنگیان ضعیف شود تأیید کتک خوردن معلم زرندی از پدر دانش‌آموز | پیگیری‌های قانونی و قضایی در حال انجام است شناسایی ۱۷ مورد بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان باختن ۵۷ کودک در غزه به دلیل سوءتغذیه رسیدن به اهداف سند تحول در نظام آموزشی نیازمند کمک فرهنگیان است افزایش چشمگیر بودجه دانشگاه فرهنگیان در دولت چهاردهم | نخبه‌ترین دانشجویان به این دانشگاه می‌آیند آموزش‌های شخصی‌سازی‌شده هوش مصنوعی، خلأ توجه فردی معلم را جبران می‌کند مشخصات کامیون‌داران مشهدی که در سانحه بندرعباس جان خود را از دست دادند + جزئیات و فیلم کتب درسی دانش‌آموزان استثنایی بدون تأخیر توزیع می‌شود ماما، مدافع خط مقدم سلامت مادر و نوزاد  راز‌های پنهان تاثیر خوراکی‌های ترش بر سلامتی
سرخط خبرها

کدام بیماری‌ خطر ابتلا به آلزایمر را در مردان افزایش می‌دهد؟

  • کد خبر: ۳۰۴۱۶۳
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۹
کدام بیماری‌ خطر ابتلا به آلزایمر را در مردان افزایش می‌دهد؟
ارتباط بین فشارخون بالا و افزایش خطر ابتلا به زوال عقل بار‌ها و بار‌ها تأیید شده است و به نظر می‌رسد که مدیریت و کنترل درست فشارخون، آثار منفی آن بر توان شناختی را تا حد زیادی از بین می‌برد.

به گزارش شهرآرانیوز، اکنون مشخص شده است که بین جنسیت‌ها در خصوص ارتباط بین خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی و زمان ابتلای افراد به زوال عقل، تفاوت قابل‌توجهی وجود دارد. به طوری که مردانی که عوامل خطر بیشتری برای سلامتی قلب دارند (مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا یا بیماری‌های قلبی)، به طور متوسط حدود ۱۰ سال زودتر از زنان با همین شرایط به زوال عقل مبتلا می‌شوند.

دکتر «پل ادیسون»، استاد علوم اعصاب در امپریال کالج لندن می‌گوید: تاثیر بیماری‌های قلبی‌عروقی بر زوال عقل در مردان، یک دهه قبل از زنان قبلا شناخته نشده بود.

نتایج این مطالعه در مجله «مغز و اعصاب، جراحی مغز و روانپزشکی» (Neurology, Neurosurgery & Psychiatry) منتشر شد.

منظور از «خطر قلبی‌عروقی» چیست و چه ارتباطی با زوال عقل دارد؟

«خطر قلبی‌عروقی» به احتمال ابتلا به بیماری‌های مرتبط با قلب و عروق اشاره دارد که می‌توانند بر سلامتی قلب، رگ‌های خونی و در نتیجه سایر اعضای بدن تاثیر بگذارد. عواملی که این خطر را افزایش می‌دهند، عبارتند از کلسترول بالا، فشار خون، دیابت، چاقی، سیگار کشیدن، کم تحرکی و....

متخصصان در این پژوهش داده‌های ۳۴ هزار و ۴۲۵ شرکت‌کننده در بازه سنی ۶۲ــ۴۵ سال را که از پایگاه اطلاعات پزشکی «بیوبانک بریتانیا» به دست آمده بود، بررسی کردند.

آنها چربی احشایی (چربی اطراف اندام‌های داخلی) شرکت‌کنندگان را بررسی و برای ارزیابی خطر قلبی‌عروقی آنها از نمره ریسک فرامینگهام (Framingham) استفاده کردند. این نمره با توجه به سن افراد، چربی خون (کلسترول)، میزان فشار خون، مصرف دارو‌های فشار خون، وضعیت سیگار کشیدن و وجود دیابت محاسبه می‌شود.

از روش تصویربرداری مغزی وی‌بی‌ام (تخمین حجم ماده خاکستری مغز مبتنی بر مورفومتری) هم برای بررسی ارتباط این عوامل خطر قلبی‌عروقی با وضعیت مغز افراد در طول زمان استفاده شد.

متخصصان دریافتند که در هر دو جنس خطرات قلبی‌عروقی و چاقی با افت شناختی بیشترــ که اغلب پیش‌درآمد زوال عقل است‌ــ مرتبط بود. با این حال خطر ابتلا به زوال عقل ناشی از عوامل خطر قلبی‌عروقی و چاقی در مردان، ۱۰ سال زودتر از زنان ظاهر می‌شود و معمولا شدیدتر است.

برای مردان، این خطر بین ۵۵ تا ۷۴ سالگی مشاهده شد، در حالی که زنان بیشتر در محدوده سنی ۶۵ تا ۷۴ سالگی آسیب‌پذیر بودند.

آیا این یعنی خطر قلبی‌عروقی بالاتر قطعا به زوال عقل منجر می‌شود؟

خیر، این مقاله چنین ادعایی ندارد. این پژوهش صرفا وجود یک ارتباط را نشان داده است، اما پیشنهاد می‌کند که این ارتباط بیشتر بررسی شود. تحقیقات پیشین درباره زوال عقل هم بر اهمیت درمان مشکلات قلبی‌عروقی موجود تاکید کرده‌اند.

متخصصان تاکید کردند کنترل و مدیریت عوامل خطر قلبی‌عروقی پیش از سن ۵۵ سالگی، می‌تواند به حفظ سلامتی مغز و قلب در بلندمدت کمک کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->