تعطیلی دانشگاه‌های شهر‌های اراک، ساوه و شازند در روز پنجشنبه (۲۲ آذر ۱۴۰۳) مهاجرانی: بنزین‌های تولید داخل با استانداردهای یورو ۴ تطابق دارد حقوق بازنشستگان ۲۰ درصد افزایش یافت تعطیلی ادارات و بانک‌های قم بدلیل آلودگی هوا (پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳) هجوم افراد مسلح و درگیری با پلیس در یک پروژه آبرسانی در گلبهار مشهد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) ادعای بدون سند پای خبرنگار یک رسانه را به دادسرا باز کرد مسمومیت یک خانواده ۹ نفره بر اثر مصرف آش کشک (۲۱ آذر ۱۴۰۳) آلودگی هوا بیش از ۳۵۰۰ خوزستانی را به بیمارستان‌ها کشاند شرایط ثبت نام در مرحله اول کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد+ جزئیات آتش‌سوزی پژو ۲۰۷ در جاده کنگ طرقبه خراسان رضوی دکتر توکلی زاده پزشک مشهدی که هنگام طبابت سکته کرده بود، درگذشت + فیلم درباره غذا دادن به حیوانات ولگرد | حامیان ناآگاه! جمع آوری و دستگیری بیش از هزار معتاد متجاهر و خرده فروش در مشهد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) تأمین فضای آموزشی، اولویت آموزش و پرورش خراسان رضوی معطلی طولانی پشت خط سامانه ملی پاسخ گویی وزارت بهداشت | انتظار با دُز بالا آخرین متهم پرونده قتل جوان پرایدسوار در مشهد تسلیم شد + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳) | ورود سامانه سرد و بارش‌زا از شنبه راهکار‌های مؤثر در کاهش علائم سرماخوردگی در فصل سرما چند راهکار برای پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به جنین آیا چربی شکمی از عوامل ایجاد آلزایمر است؟ فلج مغزی و اُتیسم در دوران نوزادی قابل‌درمان است آمار دقیقی از اعتیاد دانش‌آموزان وجود ندارد دانش‌آموزان از سال ۱۴۰۴ می‌توانند ۲ بار در سال ترمیم معدل کنند + فیلم جان‌باختن سالانه ۲۰۰ کودک در حوادث خراسان رضوی آغاز پیش‌ثبت‌نام متقاضیان حج تمتع ۱۴۰۴ در خراسان رضوی (۲۱ آذر ۱۴۰۳) اجرای صددرصدی برنامه نسخه‌نویسی الکترونیک در تمام بیمارستان‌های دانشگاهی مشهد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) آغاز طرح امداد زمستانی اورژانس پیش‌بیمارستانی در مشهد بارش باران در بیشتر استان‌های کشور، از فردا (۲۲ آذر ۱۴۰۳) یک رژیم غذایی سالم می‌تواند درد مزمن را کاهش دهد
سرخط خبرها

کدام بیماری‌ خطر ابتلا به آلزایمر را در مردان افزایش می‌دهد؟

  • کد خبر: ۳۰۴۱۶۳
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۹
کدام بیماری‌ خطر ابتلا به آلزایمر را در مردان افزایش می‌دهد؟
ارتباط بین فشارخون بالا و افزایش خطر ابتلا به زوال عقل بار‌ها و بار‌ها تأیید شده است و به نظر می‌رسد که مدیریت و کنترل درست فشارخون، آثار منفی آن بر توان شناختی را تا حد زیادی از بین می‌برد.

به گزارش شهرآرانیوز، اکنون مشخص شده است که بین جنسیت‌ها در خصوص ارتباط بین خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی و زمان ابتلای افراد به زوال عقل، تفاوت قابل‌توجهی وجود دارد. به طوری که مردانی که عوامل خطر بیشتری برای سلامتی قلب دارند (مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا یا بیماری‌های قلبی)، به طور متوسط حدود ۱۰ سال زودتر از زنان با همین شرایط به زوال عقل مبتلا می‌شوند.

دکتر «پل ادیسون»، استاد علوم اعصاب در امپریال کالج لندن می‌گوید: تاثیر بیماری‌های قلبی‌عروقی بر زوال عقل در مردان، یک دهه قبل از زنان قبلا شناخته نشده بود.

نتایج این مطالعه در مجله «مغز و اعصاب، جراحی مغز و روانپزشکی» (Neurology, Neurosurgery & Psychiatry) منتشر شد.

منظور از «خطر قلبی‌عروقی» چیست و چه ارتباطی با زوال عقل دارد؟

«خطر قلبی‌عروقی» به احتمال ابتلا به بیماری‌های مرتبط با قلب و عروق اشاره دارد که می‌توانند بر سلامتی قلب، رگ‌های خونی و در نتیجه سایر اعضای بدن تاثیر بگذارد. عواملی که این خطر را افزایش می‌دهند، عبارتند از کلسترول بالا، فشار خون، دیابت، چاقی، سیگار کشیدن، کم تحرکی و....

متخصصان در این پژوهش داده‌های ۳۴ هزار و ۴۲۵ شرکت‌کننده در بازه سنی ۶۲ــ۴۵ سال را که از پایگاه اطلاعات پزشکی «بیوبانک بریتانیا» به دست آمده بود، بررسی کردند.

آنها چربی احشایی (چربی اطراف اندام‌های داخلی) شرکت‌کنندگان را بررسی و برای ارزیابی خطر قلبی‌عروقی آنها از نمره ریسک فرامینگهام (Framingham) استفاده کردند. این نمره با توجه به سن افراد، چربی خون (کلسترول)، میزان فشار خون، مصرف دارو‌های فشار خون، وضعیت سیگار کشیدن و وجود دیابت محاسبه می‌شود.

از روش تصویربرداری مغزی وی‌بی‌ام (تخمین حجم ماده خاکستری مغز مبتنی بر مورفومتری) هم برای بررسی ارتباط این عوامل خطر قلبی‌عروقی با وضعیت مغز افراد در طول زمان استفاده شد.

متخصصان دریافتند که در هر دو جنس خطرات قلبی‌عروقی و چاقی با افت شناختی بیشترــ که اغلب پیش‌درآمد زوال عقل است‌ــ مرتبط بود. با این حال خطر ابتلا به زوال عقل ناشی از عوامل خطر قلبی‌عروقی و چاقی در مردان، ۱۰ سال زودتر از زنان ظاهر می‌شود و معمولا شدیدتر است.

برای مردان، این خطر بین ۵۵ تا ۷۴ سالگی مشاهده شد، در حالی که زنان بیشتر در محدوده سنی ۶۵ تا ۷۴ سالگی آسیب‌پذیر بودند.

آیا این یعنی خطر قلبی‌عروقی بالاتر قطعا به زوال عقل منجر می‌شود؟

خیر، این مقاله چنین ادعایی ندارد. این پژوهش صرفا وجود یک ارتباط را نشان داده است، اما پیشنهاد می‌کند که این ارتباط بیشتر بررسی شود. تحقیقات پیشین درباره زوال عقل هم بر اهمیت درمان مشکلات قلبی‌عروقی موجود تاکید کرده‌اند.

متخصصان تاکید کردند کنترل و مدیریت عوامل خطر قلبی‌عروقی پیش از سن ۵۵ سالگی، می‌تواند به حفظ سلامتی مغز و قلب در بلندمدت کمک کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->