استان خراسان رضوی با دارا بودن ۷درصد مساحت کل کشور و ۸درصد جمعیت کشور بر اساس سرشماری سال ۹۵ بهعنوان یکی از استانهای پرجمعیت کشور محسوب میشود. علاوهبراین وجود مضجع شریف امامرضا (ع) در مشهد باعث شده هرساله بیش از ۳۰ میلیون زائر و مسافر وارد این شهر شود.
در این میان، کاهش بارندگیها و افزایش تقاضاهای جدید مصرف در بخشهای مختلف باعث شده مدیریت آب در استان وارد مرحله جدیدی شود؛ اما اینمیزان تقاضا و الزام به تأمین آب پایدار و مطمئن در همه بخشها با تخصیص بودجه به استان همخوانی ندارد و متأسفانه اعتبارات بخش آب استان در جایگاه ۲۸ کشور قرار دارد که تعریف پروژههای جدید و اتمام پروژههای دردستاجرا را با تأخیر عملیات اجرایی کرده است.
مشکل اصلی پروژههای حوزه آب خراسان رضوی، تأمین اعتبار است. بحث آب از موضوعاتی است که باید بهعنوان یکی از مباحث استراتژیک و توسعهای موردتوجه دستگاههای اجرایی قرار گیرد و دراینراستا، مشارکت همه بهرهبرداران کشاورزی، صنعت و شرب ضروری است. سال آبی گذشته، ۲۱۰میلیون مترمکعب آب بر اساس نیاز از آبخوانها برداشت شد که این موضوع بر کاهش حجم ذخیره آبخوانها و فرونشست زمین تأثیر گذاشت؛ بنابراین ضروری است با همافزایی از تمامی ظرفیتهای کارگروهها و دستگاههای اجرایی برای رفع نگرانیها در ارقام اعتبارات یاری بجوییم.
پروژهها و برنامههای مطالعاتی در حوزه آب شرب تعریف شده که باید در بخش اجرا و تأمین اعتبارات قدم برداشته شود. با توجه به نگرانی از کمبود بارشها و احتمال ازدستدادن سد دوستی، باید در اجرای پروژههای انتقال آب از هزارمسجد و دریای عمان، تعجیل صورت گیرد. از ظرفیت بسیج درراستای نیازها، رفع موانع و مشکلات در حوزه آب و همچنین حضور آستان قدس رضوی در تکمیل پروژهها و مشارکت برای بسترسازی مناسب دراینزمینه باید استفاده شود.