شهروند خبرنگار | شامگاه حرم مطهر امام رضا (ع) عملیات چماق‌به‌دست‌های رژیم پهلوی در حمله به بیمارستان امام‌رضا (ع) مشهد شهرداری مشهد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، در صدور پروانه، رشد ۹۶ درصدی داشته است معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد: بخش شمالی پروژه میدان انقلاب اسلامی تا دهه فجر ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد برای اولین بار در مشهد، شیب طلاق نزولی شد رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: ما در این دوره، برای ۱۰ سال آینده شهرداری مشهد مدیر داریم سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد خبر داد: انعقاد قرارداد برای خرید حدود ۱۱.۲ میلیون مترمکعب پساب در سال تشدید نظارت بر بازار ویژه شب یلدا ۱۴۰۳ در مشهد معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد: یکی از برند‌های این دوره مدیریت شهری نوآوری‌های شهری است کلانشهر مشهد همچنان آلوده (۲۲ آذر ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: باید به ظرفیت‌های موجود برای توسعه شهر در بودجه ۱۴۰۴ توجه شود شهرداری مشهد، پیشرو در پژوهش و ایده‌های راهبردی شهردار مشهد مقدس: هیچ پروژه‌ای را برای افتتاحیه و کلنگ‌زنی معطل نمی‌کنیم تمام عوامل خدمات شهری مشهد از بعدازظهر شنبه آماده‌باش هستند تصویب دریافت ۲۵۰ هزار تومان از گردشگران خارجی مشهد مقدس بخش زیادی از نهضت آسفالت بازخورد پیام‌های مردم است نقش دادگاه‌های صلح در پرونده‌های قضایی شهرداری مشهد افزایش ۶۴ درصدی مساحت بوستان‌های ویژه بانوان در دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد هوای امروز کلانشهر مشهد ناسالم است (۲۱ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بیان مطالبه‌ها در دیدار مردمی با شهردار منطقه ثامن مشهد | پروژه‌های اطراف حرم چه زمانی به پایان می‌رسد؟

  • کد خبر: ۳۰۴۴۹۰
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
بیان مطالبه‌ها در دیدار مردمی با شهردار منطقه ثامن مشهد | پروژه‌های اطراف حرم چه زمانی به پایان می‌رسد؟
حسین عبدالله‌زاده، شهردار منطقه ثامن، در ملاقات چهره به چهره با شهروندان، از مراحل پایانی عملیات عمرانی در تقاطع شارستان­­ طبرسی برای تکمیل تونل انرژی خبر می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شهردار منطقه ثامن در ملاقات چهره به چهره با شهروندان از مراحل پایانی عملیات عمرانی در تقاطع شارستان­­ طبرسی برای تکمیل تونل انرژی خبر می‌دهد. در این دیدار مردمی، بیشتر مطالبه‌های مراجعه کننده‌ها درباره مسائل شهرسازی بود که حسین عبدالله زاده ضمن توضیح راهکار‌های قانونی، بررسی درخواست و مساعدت با مراجعه کننده‌ها را در اولویت قرار داد. محل قرار، ساختمان شهرداری منطقه ثامن و دفتر شهردار بود تا شهروندان بتوانند مشکلات بر زمین مانده و حل نشده شان را مطرح کنند و با پاسخی مناسب روبه رو شوند.

دردسر مشرفیت

نخستین مراجعه کننده از ساکنان منطقه ثامن است که تعلق خاطر او به محله آبا و اجدادی اش، سبب شده است همچنان در خانه قدیمی اش سکونت داشته باشد. او از همسایه ضلع شرقی خانه اش شاکی است. می‌گوید: این همسایه بدون توجه به حق همسایگی پنجره‌هایی ساخته که کاملا مشرف به حیاط خانه ماست.

به گفته این شهروند، پلیس ساختمان نیز در جریان قرار گرفته و وارد عمل شده است؛ «خوشبختانه پلیس ساختمان حکم به رفع مشرفیت آن‌ها داده است. اما همسایه در برابر این خواسته بحق ما تن به اجرای قانون نمی‌دهد.» این شهروند در ادامه درباره پیگیری هایش می‌گوید: بار دیگر درخواستم را با شهرداری منطقه و ۱۳۷ مطرح کردم و مدارک و مستندات را ارائه دادم و بعد از بررسی پذیرفتند که حق با من است.

پرسشم این است: اکنون که طبق بررسی کارشناسان شهرداری، خطا و تخلف همسایه محرز است، چرا اقدام و برخورد عملی صورت نمی‌گیرد؟ اینکه آسایش و آرامش شهروندی در خانه خودش به سبب بی قانونی دیگری سلب شود، باید برای شهرداری اهمیت داشته باشد.

او در ادامه می‌افزاید: شرایط به گونه‌ای است که انگار من و اعضای خانواده‌ام در منزل مسکونی خودمان محبوس شده‌ایم. حتی اگر مالک، پنجره‌ها را به شیشه‌های مات و ضخیم یا محافظ دیگر که دید را کور می‌کند مجهز کند، هیچ تضمینی نیست که نفر بعدی که آن ملک را خریداری کند، قائل به رعایت این کار باشد. ممکن است نفر بعدی خواستار دریافت نور از پنجره‌ها باشد و پنجره‌ها را تعویض کند؛ بنابراین باید کار را از اساس درست کرد.

پروژه‌ها در مسیر افتتاح

درخواست این شهروند به همین جا ختم نمی‌شود و از پروژه‌های اطراف حرم می‌گوید که او و دیگر ساکنان دور و بر منطقه ثامن چشم انتظار اتمام آن هستند. او می‌گوید: این پروژه‌ها چه زمانی قرار است به سرانجام برسد تا مجاوران و زائران با ترافیک روان در محدوده حرم بتوانند تردد کنند و نیز دغدغه‌ای برای جای پارک نداشته باشند؟ خودتان بهتر می‌دانید؛ در ایام اوج حضور زائر، وجب به وجب منطقه مملو از خودرو و شلوغی و ترافیک است و جای سوزن انداختن نیست. این پروژه‌ها نیز به نوعی بر ترافیک خیابان‌های منتهی به حرم مطهر رضوی می‌افزاید.

شهردار منطقه ثامن در پاسخ به درخواست‌های شهروند، ابتدا درباره پنجره‌های مشرف به حیاط می‌گوید: این موضوع بار دیگر از سوی کارشناسان بررسی می‌شود. اگر تخلف محرز باشد، قطعا تا رفع عیب و ایراد، واحد موردنظر را پلمب می‌کنیم. شکایت و پیگیری حق هرمالکی است و اگر حتی ساخت پنجره‌ها با ضابطه و اصولی پیش رفته باشد، تعهد می‌گیریم که نفر بعدی، اقدام دیگری در آن انجام ندهد که سبب تضییع حقی شود. مشاور عالی شهردار مشهد همچنین درباره پروژه‌های حریم رضوی بیان می‌کند: اتصال قسمت شرقی و غربی تونل انرژی با اتمام عملیات در تقاطع شارستان_طبرسی محقق می‌شود. 

درواقع گذر تشرف نوغان و عملیات عمرانی در تقاطع مورد اشاره برای تکمیل تونل انرژی به مراحل پایانی رسیده است و قابلیت افتتاح دارد. شهردار منطقه ثامن همچنین به پروژه کانال جمع آوری آب‌های سطحی خیابان شهید کاشانی اشاره می‌کند و می‌افزاید: بهسازی نهر نادری و فاز اول مرمت بازار فرش، از دیگر پروژه‌هایی است که در مراحل نهایی قرار دارد و به تدریج آماده بهره برداری می‌شود. عبدالله زاده در ادامه عنوان می‌کند: شهرداری منطقه و مجموعه مدیریت شهری و شورا پیگیر آن است که طرح حریم رضوی در منطقه ثامن به نتیجه برسد و زائران و مجاوران، زودتر طعم شیرین این پروژه‌ها را بچشند.

حیاط سقف دار!

از مالکان زائرسرا‌های اطراف حرم هست. می‌گوید برای اینکه مصالح ساختمانی ساختمان‌های مجاور داخل حیاط زائراسرا سرازیر نشود و اموال داخل ساختمان هم مورد سرقت احتمالی قرار نگیرد، سقف حیاط را ایرانیت زده و پوشانده است.

این شهروند ادامه می‌دهد: دیوار‌های ملک ما کوتاه است و ساختمان کناری ما دیوارهایش را بلند کرده و ارتفاع داده است. همه این عوامل دست به دست هم داد تا سقف را بپوشانیم. درخواستی که داریم، این است که مجوز دهید این ایرانیت در جای خودش، باقی بماند. شهردار منطقه ثامن در پاسخ این شهروند توضیح می‌دهد: احداث سقف سبک در حیاط به معنای آن است که با سقف غیرمجاز، حیاط را پوشانده است و این قانونی نیست. عبدالله زاده تأکید می‌کند: برای این موضوع نیز باید مسیر درست طی و پرونده به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال شود. رأی کمیسیون از دو حال خارج نیست؛ یا قلع یا جریمه نقدی. البته شهروند نیز حق اعتراض به رأی صادره را دارد، اما رأی نهایی هر چه باشد، شهروند مکلف به انجام آن است.

معضل ملک در معبر عمومی

بانوی کهن سالی مشکلش را این طور مطرح می‎کند: ملکی داریم که بخشی از آن متعلق به من است و بخشی به ورثه تعلق دارد. نکته‌ای که وجود دارد، این است که این ملک در معبر عمومی قرار گرفته است. من به سهم بقیه وارثان کاری ندارم. فقط سهم من را جداگانه سند بزنید.

شهردار منطقه ثامن درباره ملک‌های قرارگرفته در معبر این طور توضیح می‌دهد: برای املاک در معبر سند تعلق نمی‌گیرد و پلاک شما نیز در گذر عمومی و متعلق به همه مردم است. با این حال برای بررسی بیشتر، درخواست شما را به حوزه املاک بخش حقوقی ارجاع می‌دهم.

طلبکاری ۱۸ متر تجاری از شهرداری

سه سال است که دختر جوان و پدرش راه شهرداری را در پیش گرفته‌اند تا به گفته خودشان، به حقشان برسند. زن جوان که آشنا به مسائل عمرانی و حقوقی است، می‌گوید: سال ۱۳۵۸ ملک پدرم پروانه تجاری گرفت. متولیان وقت، متراژ را مشخص کرد و محاسبات را انجام داد. در ادامه همه هزینه‌ها نیز پرداخت شد، اما حالا با مساحت سنجی جدید، هجده متر تجاری را شهرداری از آن کم کرد؛ بنابراین متراژ تجاری ما کمتر شد.

او ادامه می‌دهد: هجده متر ملک تجاری آن هم در منطقه ثامن، عدد کوچکی نیست و باید معوض به ما بدهید. معوض مسکونی به کار ما نمی‌آید و دقیقا باید تجاری باشد.

شهردار منطقه ثامن بعد از بررسی پرونده ملک تجاری موردنظر و مطابق رأی صادر شده در کمیسیون‌های مختلف، به مالک این پیشنهاد را می‌دهد: هرچند باید این مسئله از زوایای مختلف بررسی شود، با فرض درست بودن این ادعا، پیشنهاد شهرداری این است: اگر ملک دیگری در هر نقطه از شهر داشته باشید متراژ مابه التفاوت آن بنا را می‌توانید تجاری دریافت کنید. در واقع با این شیوه، اختلاف تجاری را در ملک دیگری جبران و لحاظ می‌کنیم تا به صورت شناور تعلق بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->