واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پادردهایی که نباید نادیده بگیرید

  • کد خبر: ۳۰۴۴۹۶
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۸
پادردهایی که نباید نادیده بگیرید
همه ما در مقطعی، پادرد داشته‌ایم. ممکن است ساق پای خود را به صندلی کوبیده باشید یا در عضله ران یا ساق پا دچار گرفتگی شدید شده باشید.

به گزارش شهرآرانیوز، اما وقتی درد پا شدید، مداوم یا غیرعادی به نظر می‌رسد، داستان متفاوتی است. گاهی اوقات این نشانه یک مشکل فوری است که می‌تواند بدون درمان باقی بماند یا بدتر شود.

اگر یکی از این نوع درد‌های پا را دارید با پزشک خود تماس بگیرید.

دردناک و متورم

اگر ساق پا یا ران شما چنین احساسی داشته باشد، ممکن است به دلیل یک لخته خون به نام ترومبوز ورید عمقی (DVT) باشد. پوست این ناحیه نیز ممکن است به لمس حساس باشد و رنگ آن متمایل به قرمز باشد. گاهی DVT هیچ علامتی ندارد.

مواردی که می‌توانند احتمال ابتلا به لخته وریدی عمیق را افزایش دهند عبارتند از:

قبلا DVT داشته‌اید
باردار هستید
استراحت طولانی مدت در بستر داشته‌اید
بیش از ۶۵ سال سن دارید
جراحی جدی داشته‌اید
از روش پیشگیری از بارداری یا درمان جایگزینی هورمون استفاده می‌کنید
سرطان‌های خاصی داشته باشید
از درمان‌های سرطان خاصی استفاده می‌کنید
لخته خون DVT خطرناک است، زیرا می‌تواند به ریه‌های شما برود و در یک شریان گیر کند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، آمبولی ریه (PE) نامیده می‌شود.

ممکن است علائمی مانند موارد زیر داشته باشید:

درد قفسه سینه
مشکل در تنفس
سرفه‌ای که ممکن است باعث خونریزی شود
PE یک اورژانس بهداشتی است و بدون درمان می‌تواند کشنده باشد.

گرفتگی و خستگی مداوم پا

اگر هنگام راه رفتن این موارد را در ساق پا یا ران خود دارید - و با استراحت بهتر می‌شوند - ممکن است به بیماری شریان محیطی (PAD) مبتلا شده باشید. این زمانی است که پلاک به تدریج در شریان‌هایی که خون را به اندام‌های شما می‌رسانند، ایجاد می‌شود. PAD معمولاً روی پا‌های شما تأثیر می‌گذارد.

احتمال بیشتری دارد به PAD مبتلا شوید، اگر:

۶۵ سال یا بیشتر دارید
سیگار می‌کشید
چاق هستید
کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت یا نارسایی کلیه داشته باشید.

بدون درمان، این احتمال وجود دارد که PAD در نهایت باعث بروز مشکلاتی مانند موارد زیر شود:

زخم‌ها
عفونت‌های جدی
درد در حالی که حرکت نمی‌کنید
حتی می‌تواند منجر به قانقاریا شود حالتی که بافت در حال مرگ است که گاهی منجر به قطع عضو می‌شود.

درد الکتریکی یا سوزش

زمانی که درد مانند این است که از ناحیه کمر یا لگن شما شروع می‌شود و به پشت یک پا می‌رسد، ممکن است به دلیل شرایطی به نام سیاتیک باشد. ممکن است موارد زیر را احساس کنید:

درد بیشتر هنگام حرکت، عطسه یا سرفه
گرفتگی پا برای طولانی مدت
ضعف در پا
احساس سوزن و سوزن شدن پا
عصب سیاتیک شما طولانی‌ترین و عریض‌ترین عصب بدن شماست. از قسمت پایین کمر شما به سمت پا‌های شما منشعب می‌شود.

بسیاری از افراد مبتلا به سیاتیک، گاهی اوقات بدون درمان، بهبودی کامل پیدا می‌کنند. اما در صورت داشتن علائم سیاتیک همچنان باید به پزشک مراجعه کنید، زیرا بدون درمان، ممکن است عوارضی مانند موارد زیر داشته باشد:

از دست دادن احساس در پای شما
مشکلات روده یا مثانه
آسیب عصبی دائمی
درد شدید ناگهانی

درد شدید ناگهانی ممکن است به دلیل یکی از آسیب‌های جدی در ذیل این مطلب باشد. به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که پای شما بهبود می‌یابد.

پارگی تاندون آشیل: آشیل شما یک نوار بافت سخت است که ماهیچه ساق پا را به استخوان پاشنه شما متصل می‌کند. هنگام راه رفتن، دویدن و پریدن از آن استفاده می‌کنید. اگر آن را به طور جزئی یا کامل پاره کنید، ممکن است درد ناگهانی در پشت پای خود در بالای پاشنه خود احساس کنید. همچنین ممکن است در هنگام پارگی صدایی را بشنوید. پس از آن راه رفتن معمولی برای شما دشوار خواهد بود.

بسیاری از مردم هنگام انجام یک ورزش که شامل پریدن یا شروع و توقف ناگهانی است، آشیل خود را پاره می‌کنند.

پارگی ACL: رباط صلیبی قدامی (ACL) یک نوار بافتی مورب کوتاه است که به نگه داشتن مفصل زانو در کنار هم و به ثابت ماندن آن کمک می‌کند. اگر آن را به طور جزئی یا کامل پاره کنید، ممکن است صدای ترکیدن همراه با درد را احساس کنید. زانوی شما ممکن است ناپایدار یا لرزان شود. همچنین چند ساعت بعد، ممکن است متورم شود.

برخی از مواردی که می‌تواند خطر آسیب ACL را افزایش دهد عبارتند از:

ورزش‌هایی با توقف‌های ناگهانی و تغییر جهت
پای خود را محکم به زمین بکوبید
کاهش سرعت در حین دویدن
ضربه خوردن از ناحیه زانو
پارگی همسترینگ: یک گروه از سه ماهیچه در امتداد پشت ران هستند که به آنها همسترینگ می‌گویند. اگر یکی از آنها را پاره کنید یا تاندون پشت ران خود را پاره کنید، ممکن است درد شدید ایجاد کند. این ناحیه ممکن است در عرض چند ساعت متورم شود و پشت پای شما زیر زانو ممکن است در روز‌های آینده کبود شده یا تغییر رنگ دهد.

پارگی همسترینگ معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که:

در حال دویدن باشید
در حال ورزش کردن با حرکات توقف و شروع زیاد باشید
همچنین ورزشکاران نوجوانی که هنوز در حال رشد هستند، خطر بیشتری برای ابتلا به این آسیب دارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->