جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش‌آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد سندی بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس | نام «دریای پارس» در نسخه کهن قرآن مُتَرجَم نکاتی در مورد آب آشامیدنی فلورایددار خطر آتش‌سوزی زاگرس در فصل گرما! صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولد ۳ رأس گوزن زرد در پارک ملی کرخه، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره خطرات جبران‌ناپذیر مصرف داروی «زولپیدم» هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش ۳برابری موارد مثبت کووید ۱۹ رفع مشکلات حجاج در فرودگاه‌های کشور (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود فرستاده ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ۱۴۰۳، پیش از موعد بود | باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان‌آور لحاظ شود جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صدور احکام جدید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده مجلس: برای بهبود کیفیت مدارس باید موانع را از مسیر خیرین برداریم سرنوشت ۸ مفقودی انفجار بندر شهید رجایی نامشخص است سطح درگیری تاغزار‌های خراسان رضوی با آفت ملخ کوهاندار به ۱۰۰ هزار هکتار رسید خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است راهکارهای دولت برای حل مشکل کمبود معلم | چه استان‌هایی بیشترین کسری نیروی آموزش را دارند؟ دستگیری ۴ شکارچی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: غرب به مسئله مبارزه با موادمخدر نگاه سیاسی دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه خواهد رسید آمار جان‌باختگان تصادفات در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت دفتر نتانیاهو ادعا کرد: آزادی «عیدن الکساندر» به لطف سیاست تهاجمی اسرائیل در غزه امکان‌پذیر شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چه‌زمانی آغاز می‌شود؟
سرخط خبرها

نحله چیست و چه زمانی به زن تعلق می‌گیرد؟

  • کد خبر: ۳۰۴۶۰۴
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۵
نحله چیست و چه زمانی به زن تعلق می‌گیرد؟
یکی از مهم‌ترین نقش‌های تعریف شده در جامعه نقش همسر و زن و شوهر است. همانطور که زوجین (زن و شوهر) نسبت به یکدیگر تکالیفی دارند، حقوقی هم برای آنها در نظر گرفته شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، به طور کلی در قانون برای نقش‌ها و وضعیت‌های مختلف حقوق و تکالیف متفاوتی در نظر گرفته شده است. یکی از مهم‌ترین نقش‌های تعریف شده در جامعه نقش همسر و زن و شوهر است. همانطور که زوجین (زن و شوهر) نسبت به یکدیگر چه در طول زندگی مشترک و چه در زمان بروز اختلافات و تصمیم برای جدایی تکالیفی دارند، حقوقی هم برای آنها در نظر گرفته شده است.

یکی از حقوقی که برای زن براساس قانون ما در نظر گرفته شده است، نحله نام دارد. احتمالا این اصطلاح برای شما نا آشنا بوده و کمتر با آن سر و کار داشته‌اید. نحله در واقع یک حق مالی است که بر عهده شوهر قرار دارد و تنها در شرایط خاصی به زن تعلق می‌گیرد.

نحله به مبلغی گفته می‌شود که دادگاه در صورت درخواست طلاق از طرف شوهر به زن پرداخت می‌کند و به صلاحدید دادگاه تعیین می‌شود. در مقابل، اجرت المثل به مزد کار‌هایی گفته می‌شود که زن در طول زندگی مشترک انجام می‌دهد و از نظر شرعی و قانونی وظیفه او نبوده است.

لازم به ذکر است بیان کنیم که نحله تنها در صورتی به زن تعلق می‌گیرد که مرد بدون داشتن یک دلیل موجه زندگی مشترک خود را ترک کرده یا بنا به هر دلیل و مشکلی قصد طلاق دادن وی را داشته باشد. در حین زندگی مشترک زن نمی‌تواند خواستار دریافت نحله از همسر خود شود.

برای دریافت نحل ابتدا لازم است که زوجه دادخواست خود را به دادگاه محل زندگی خود ارائه دهد پس از آن نیز دادگاه با توجه به در نظر گرفتن دادخواست یک زمان معین برای تشکیل جلسه در نظر گرفته و دو طرف را دعوت خواهد کرد.

تفاوت نحله و مهریه

نحله و مهریه هر دو حقوق مالی برای زن در ازدواج هستند، اما تفاوت‌های مهمی دارند.

مهریه هدیه‌ای است که مرد در زمان عقد به زن می‌دهد و حق زن است که آن را هر زمان که بخواهد مطالبه کند.  نحله مبلغی است که دادگاه در صورت طلاق از طرف مرد به زن پرداخت می‌کند. این مبلغ به عنوان نوعی حمایت مالی برای زن در نظر گرفته می‌شود و در زمان عقد تعیین نمی‌شود.  به طور خلاصه، مهریه در زمان عقد و نحله در صورت طلاق از طرف مرد به زن تعلق می‌گیرد.

نحله در لغت به معنی بخشش است و مستند شرعی آن آیه چهارم سوره نساء می‌باشد. البته این حق، تنها از منظر شرعی معتبر نبوده و قانون گذار نیز آن را معتبر می‌داند.

با توجه به بند ب ماده ۶ قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق، زمانی که امکان تعیین اجرت المثل برای زوجه به دلیلی فراهم نباشد، با توجه به مدت زمان زندگی مشترک و کار‌هایی که زن در طول زندگی انجام داده است، مبلغی به عنوان نحله برای او در نظر گرفته می‌شود.

تمکن مالی مرد (معیار اصلی برای تعیین مبلغ نحله، توانایی مالی مرد است)، سنوات زندگی مشترک (مدت زمان زندگی مشترک)، کار‌های انجام شده توسط زن (کار‌هایی که زن در طول زندگی مشترک انجام داده است، به عنوان دلیل برای دریافت نحله در نظر گرفته می‌شود)، تصمیم قاضی (تنها قاضی رسیدگی کننده به طلاق از طرف مرد، می‌تواند مبلغ نحله را تعیین کند) و قصد طلاق (نحله تنها زمانی به زن تعلق می‌گیرد که شوهر قصد طلاق دادن وی را داشته باشد) در خصوص دریافت نحله موثر است.

طبق قانون ایران، اگر زن ناشزه شناخته شود، ممکن است حق دریافت نُحله را از دست بدهد. این به این دلیل است که امتناع او از انجام وظایف خود می‌تواند به عنوان نقض قرارداد زناشویی تلقی شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->