به گزارش شهرآرانیوز؛ سید اسدالله جولایی با بیان این مطلب اظهار کرد: مهریههای غیرمتعارف یکی از موضوعاتی است که باعث متلاشی شدن خانوادهها میشود. خانوادهها به این بهانه که مهریه رو کی داده و کی گرفته فرزندان خود را تشویق به مهریههای بالا نکنند.
وی افزود: در راستای بازدیدهایی که از زندانهای سراسر کشور داشتیم و در بازدید از زندان اوین زندانیانی را ملاحظه کردیم که حتی یک سکه ندیدند، اما بیش از هزار سکه به عنوان مهریه تعهد کردهاند. در زندان افرادی را دیدم که به خاطر یک سکه در زندان هستند. به عنوان مثال در یک مورد یک کارگر ساختمانی که حداکثر روزی ۸۰۰ هزار تومان درآمد دارد، هزار و ۴۵۰ سکه تعهد مهریه داشت و در زندان به سر میبرد. با احتساب قیمت روز سکه و درآمد این شخص و به شرط آنکه همه روزهای هفته را کار کند چند سال طول میکشد تا بتواند دین خود را پرداخت کند؟ بارها گفته شده که خانوادهها و جوانان از این تصمیمات غیرمعقول و احساسی حذر کنند.
جولایی ادامه داد: ۲۸ نهاد آموزشی از قبیل وزارت آموزش و پرورش، شورای فرهنگ عمومی، دانشگاهها، مساجد و ... در کشور داریم، لازم است که این نهادها ورود جدیتری به موضوع ساماندهی مهریهها داشته باشند. امیدواریم با تلاشی که در کمیسیون قضایی مجلس انجام میشود و با پیگیری نمایندگان ملت و فتوای مراجع عظام تقلید قانون مدون و خوبی در این زمینه تصویب شود تا بیش از این شاهد افزایش آمار زندانیان بدهکار مهریه و نفقه نباشیم.
رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور در پاسخ به این سوال که مهریه فرزندان خودتان چقدر است عنوان کرد: دو فرزند برادر شهیدم را در محضر مقام معظم رهبری و با مهریه ۱۴ سکه بهار آزادی عروس و داماد کردم که در حال حاضر در مقاطع عالی تحصیلی هستند و زندگی آرامی دارند؛ بنابراین مهریه بالا حتما تضمینکننده دوام زندگی نیست.
وی اضافه کرد: در زمان عقد دخترم قسمت مربوط به مهریه را در سند خالی گذاشتم و به یک جلد کلامالله مجید و آینه و شمعدان اکتفا کردم، اما پدر داماد مبلغی را برای مهریه در سند قید کرد. علت این امر این بود که ما به خانواده یادآوری کنیم که مهریه باعث خوشبختی نمیشود.
جولایی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۳۶۷ نفر بدهکار مهریه و نفقه در زندانهای سراسر کشور داریم، تصریح کرد: از این تعداد هزار و ۹۱۰ نفر بدهکار مهریه و ۴۵۷ نفر بدهکار نفقه هستند.
منبع: ایسنا