به گزارش شهرآرانیوز؛ اوایل مهر امسال سانحهای تلخ در بولوار اندیشه مشهد به وقوع پیوست. در این حادثه، یک خودرو سمند سفید با پنج سرنشین که همه عضو یک خانواده بودند، دچار حادثه و پس از برخورد با یک سمند دیگر بهصورت رخبهرخ متوقف شد. با حضور امدادگران و بیرون کشیدن محبوسان و انتقال مصدومان به بیمارستان مشخص شد که از پنج عضو یک خانواده فقط پدر زنده مانده و مادر به همراه سه کودک نهماهه، سهساله و پنجساله کشته شدهاند.
هرچند مشکلات خانوادگی و مشاجره زوج جوان در خودرو بهعنوان علت این تصادف اعلام شد، این فقط یک سانحه از هزاران حادثهای است که سالانه در مشهد و استان رخ میدهد. کودکان زیادی دچار آسیب میشوند یا جان میبازند. بررسی آمارها نشان میدهد سال گذشته در خراسانرضوی بیش از دویست کودک بر اثر حوادث مختلف -که مهمترین آنها تصادف است- جان باختهاند.
برای بررسی وضعیت حوادث استان که منجر به جان باختن کودکان میشود بهسراغ مدیرکل پزشکیقانونی خراسانرضوی میرویم. دکتر علی نقش با اشاره به آمار حوادث منجر به فوت کودکان در سال گذشته، میگوید: طبق آمار ثبتشده در پزشکی قانونی استان، سال گذشته ۲۰۲ کودک (بین دو تا یازده سال) براثر حوادث مختلف در استان کشته شدهاند که ۷۳ جانباخته دختربچه و ۱۲۹ نفر پسربچه بودهاند.
وی درباره آمار امسال بیان میکند: در هفت ماه نخست امسال ۴۳ دختربچه و هشتاد پسربچه در حوادث کشته شدهاند که این آمار سال گذشته ۴۵ دختربچه و ۹۹ پسربچه بود و خوشبختانه بررسی این دو آمار نشان از کاهش ۱۴.۵۸درصدی دارد.
بهطورکلی کودکان در وقوع حوادث نقش مستقیمی ندارند؛ البته همیشه استثناهایی وجود دارد. کودکان بیشتر قربانی ندانمکاری بزرگترها و اطرافیانشان میشوند، شبیه حادثه تصادف بولوار اندیشه که بگومگوی مادر و پدربه قیمت جان کودکان تمام شد. از طرفی بررسی آمار عملکرد اورژانس پزشکی۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشان میدهد که از ابتدای سال ۴ هزار و ۸۹۴ کودک در حوادث مختلف مصدوم شدهاند و ۲ هزار و ۱۰۸ مورد آن مربوط به تصادفها بوده است.
به گفته رئیس اورژانس دانشگاه علومپزشکی مشهد، استفاده نکردن از صندلی کودک در خودروهای سواری، سوار کردن کودکان در صندلی جلو و نبستن کمربند ایمنی برای کودکان از جمله دلایلی است که منجر به حادثه دیدن کودکان میشود.
دکتر علی یزدانی درباره وضعیت سلامت کودکان حادثهدیده بیان میکند: همکاران ما تنها برای درمان مصدومان راهی محل میشوند و پس از درمانهای اولیه با انتقال مصدوم به بیمارستان، مداخلات درمانی ما تمام میشود و ما اطلاعی از سرنوشت مصدومان نداریم.
پارهای از حوادث رایج کودکان تحتعنوان شکستگیها دستهبندی میشود که شامل سقوط در سطح همتراز و غیرهمتراز و زمینخوردگی و... است.
او با اشاره به اینکه بعد از تصادف، شکستگیها جزو پرتکرارترین حوادث دانشگاه علومپزشکی مشهد هستند، تصریح میکند: از ابتدای امسال ۱۱۶۸ کودک براثر شکستگی نیاز به خدمات اورژانسی پیدا کردهاند.
وی درباره علت این حوادث میگوید: عموما کودکان پرجنبوجوش هستند و نمیتوان رفتارهای آنها را حدس زد، بههمیندلیل سقوط از ارتفاع، افتادن از پله و... در این دسته بسیار دیده میشود و تنها راه مقابله، مراقبت دائمی از کودکان است.
یزدانی دلایل دیگری را که منجر به حادثه دیدن کودکان میشود در هشت دسته تقسمبندی و بیان میکند: بیماریهای داخلی، تشنج، مسمومیت، انسداد راههوایی، برقگرفتگی، آلرژی، غرقشدگی و گازگرفتگی از سوی حیوانات از حوادثی هستند که کودکان را درگیر میکنند.
رئیس اورژانس دانشگاه علومپزشکی مشهد میافزاید: در این مدت ۵۳۸ کودک دچار تشنج و ۲۸۲ کودک مسموم و ۶۷۷ کودک بهعلت بیماریهای داخلی به بیمارستان منتقل شدهاند.