لاله سادات کوثری/شهرآرانیوز- فاطمه باقری با اعلام این خبر افزود: نخستین کتابخانه تخصصی کودکان کار در مشهد با بیش از ۲۰۰۰ جلد کتاب تجهیز و افتتاح شد.
وی ادامه داد: باتوجهبه نامگذاری سال ۲۰۲۱ بهعنوان سال بینالمللی مبارزه و حذف کار کودکان و با استناد به اسناد ملی مانند مصوبه شهر دوستدار کودک، اداره شهر همگان شهرداری مشهد در این راستا گامهایی برداشته است و اقدامات خود را همگام با این مصوبه انجام میدهد.
وی افزود: این کتابخانه در دل مرکز «همراز گلستان» قرار دارد که این مرکز محل آمدوشد کودکان کار مشهد است. بر اساس آمار این مرکز ۷۰۰ کودک کار در این مکان تردد دارند و این کتابخانه در همین مکان قرار دارد که میتواند بحث آموزش را بهصورت جدی پیگیری کند.
وی با بیان اینکه در این مرکز ۱۳ یاریگر فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی مستقر هستند، افزود: کودکان کار عموما یا سواد خواندن و نوشتن ندارند یا اگر هم دارند، در سطح پایین است.
وی ادامه داد: یاریگران فرهنگی در این مرکز به کودکانی که سواد خواندن و نوشتن ندارند، کمک میکنند تا بتوانند از ظرفیت این کتابخانه بهره ببرند.
وی گفت: شهرداری مشهد برای تجهیز این کتابخانه ۳۷۰ جلد کتاب اهدا کرده است و امیدواریم این کار تبدیل به پویشی شود تا بتوانیم در حوزه آسیبهای اجتماعی منعطف به کودکان گامهای مؤثرتری برداریم.
سرپرست اداره شهر همگان شهرداری مشهد با بیان اینکه در مصوبه شهر دوستدار کودک بندهایی لحاظ شده که کاملا مرتبط با حمایت از کودکان آسیبدیده است، ادامه داد: در ۲ بند آگاهسازی مصوبه شهر دوستدار کودک موضوعاتی درباره مبارزه با خشونت علیه کودکان مطرح شده است.
باقری افزود: همچنین در بند نهم این مصوبه بهطور کلی درباره فرهنگسازی کودکان آسیبدیده مطالبی آورده شده است. در این تبصره چند بند دیگر درباره گسترش فضاهای مطلوب از جمله ایجاد کتابخانه وجود دارد و در این بندها به گسترش کتابخانههای ویژه برای کودکان تأکید فراوانی شده است.