غول‌های فن‌آوری آمریکا با بن سلمان دیدار کردند + فیلم استقبال ایران از انحلال پ. ک. ک ویتکاف: بدون موافقت پوتین، صلح در اوکراین حاصل نمی‌شود | کرملین: با دستور پوتین نماینده روسیه در مذاکرات استانبول اعلام خواهد شد پژمان‌فر: مشکلات صندوق‌های بازنشستگی در صحن علنی مجلس بررسی شد | بی‌انضباطی‌های مالی، یکی از مشکلات صندوق‌های بازنشستگی + فیلم وزارت امور خارجه آمریکا: تمرکز ما در مذاکره با ایران جلوگیری از دستیابی آن‌ها به سلاح هسته‌ای است رئیس سازمان انرژی اتمی: روند هسته‌ای ایران متوقف نمی‌شود | صنعت هسته‌ای قابل مذاکره و معامله نیست سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: دولت برای معرفی وزیر اقتصاد به دنبال بهانه‌تراشی است + فیلم حضور شخص پوتین در استانبول شرط زلنسکی برای مذاکرات صلح نماینده مردم مشهد در مجلس: موضوع انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی در فراکسیون مربوطه بررسی می‌شود + فیلم سوریه از احتمال رفع تحریم‌ها از سوی ترامپ استقبال کرد سردار حاجی‌زاده: دشمن توان آسیب زدن به سیستم آفندی جمهوری اسلامی را ندارد هواپیمای ترامپ در فرودگاه ریاض به زمین نشست | ترامپ قهوه میزبان عربستانی را نخورد + فیلم معاون رئیس‌جمهور: انقلابی در اعتبارات محرومیت‌زدایی کشور ایجاد شده است سخنگوی دولت: با ناترازی حدود ۲۰ هزار مگاواتی مواجه هستیم | تغییر ساعت کاری، امری ناگزیر برای دولت است واکنش تند وزارت خارجه به بمباران مراکز اسکان موقت آوارگان فلسطینی در جبالیا و خان‌یونس ابراز امیدواری اردوغان از نتیجه بخش بودن گفت‌و‌گو‌های اوکراین و روسیه در استانبول روایت عارف در آذربایجان شرقی از آخرین تلاش‌ها برای رفع فیلترینگ مجلس از میرسلیم شکایت می‌کند + فیلم مجلس از توضیحات وزیر کار قانع شد + فیلم هشدار مودی به پاکستان | دهلی باج‌خواهی هسته‌ای را تحمل نخواهد کرد وزیر کار خطاب به نمایندگان: منظور از انتصاب سیاسی چیست؟ + فیلم انتقاد تند نماینده مردم چناران در صحن علنی مجلس | انتصاب رئیس سازمان بهزیستی سیاسی و غیرکارشناسی بود + فیلم رسانه آمریکایی: «ایران» مهم‌ترین موضوع سفر ترامپ به خاورمیانه است شیخ نعیم قاسم: دشمن نمی‌تواند ما را از معادله خارج کند جولانی به اجلاس بغداد نمی‌رود یک پهپاد ارتش صهیونیستی در نوار غزه سرنگون شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدار عراقچی با همتای اماراتی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) گروسی: آژانس در ایران حضور دائمی دارد
سرخط خبرها

رئیس مجلس شورای اسلامی: تحول در قانونگذاری، راهکار تحول در کشور است

  • کد خبر: ۳۰۵۹۵۲
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷
رئیس مجلس شورای اسلامی: تحول در قانونگذاری، راهکار تحول در کشور است
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید براینکه هر تحولی در کشور نیازمند تحول در قانونگذاری است،گفت: سیاست‌ های رهبری در حوزه قانونگذاری از جمله محورهایی است که ما دنبال می‌کنیم و بار اصلی این موضوعات بر دوش علما و فضلای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدباقر قالیباف روز سه شنبه در نشست هم‌اندیشی با حضور جمعی از علما و اعضای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در قم به مناسبت هفته پژوهش، با بیان اینکه اگر امروز از استقلال کشور سخن می‌گوییم به‌دنبال حفظ استقلال کشور، حکمرانی الهی و استفاده از شریعت در قوانین هستیم، عنوان کرد: حاکمیت در چند عنصر معرفت، منزلت و ثروت تبیین می‌شود و چگونگی تبدیل این موضوعات به یکدیگر بسیار مهم است.

قالیباف با اشاره به اشکالاتی که در حوزه تولید قدرت، مسائل فرهنگی، اجتماعی و تربیتی وجود دارد، گفت: اهمیت مجلس این است که هر تحولی در کشور نیازمند تحول در قانونگذاری است.

تبدیل قوانین کشور به ۵۲ قانون جامع با کمک تنقیح قوانین

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه در حوزه قانونگذاری ایرادات ساختاری، رویکردی و کارکردی داریم که باید راه‌های موقتی برای حل آن پیدا کنیم، اظهار داشت: در این مسیر، تنقیح قوانین به‌عنوان یکی از موارد ضروری است و از همین رو، تلاش داریم قوانین کشور را به ۵۲ قانون جامع تبدیل کنیم. برای مثال همه قوانین حوزه بهداشت و درمان تنقیح شده و در یک جلد منتشر می‌شود. مجلس چند دوره است که روی تنقیح قوانین کار کرده، اما روال آن بسیار کُند بوده است و از آنجایی که سرعت تولید قوانین از تنقیح آن بیشتر بود هیچگاه این کار به سرانجام نمی‌رسید.



قالیباف با ابراز امیدواری از اینکه طی یک سال دیگر به نقطه‌ای خواهیم رسید که تعداد ۱۲هزار قانون کشور که حدود ۷۰ هزار مقررات و آیین‌نامه از قبال آن منتشر شده است را با تنقیح به ۳ هزار قانون برسانیم، عنوان کرد: مابقی به‌عنوان قوانین منسوخ محسوب شده و سبک‌سازی خواهد شد لذا این موضوع همچنان یکی از اولویت‌های ما است.

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از ابتدای کار قانونگذاری در این حوزه مشارکت داشته باشد

رئیس نهاد قانونگذاری کشور با تأکید بر اینکه سیاست‌های رهبری در حوزه قانونگذاری از جمله محور‌هایی است که ما دنبال می‌کنیم، گفت: بار اصلی این موضوعات بر دوش علما و فضلای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس است و مرکز تحقیقات اسلامی باید از ابتدای روال قانونگذاری به این موضوع ورود کند.

وی در همین زمینه افزود: اساس رویکرد مجلس در سیر قانونگذاری و محتوای آن حتماً نیازمند تلاش‌های مرکز تحقیقات اسلامی مجلس قم است و البته مرکز پژوهش‌های مجلس در تهران نیز از زاویه دیگر مسئولیت دارد.

رئیس مجلس اضافه کرد: امروز با همه وجود حس می‌کنم مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم و مرکز پژوهش‌های اسلامی در تهران دو مجموعه‌ای هستند که ستاد قوه مقننه، ریاست مجلس و هیأت رئیسه مجلس برای اداره مجلس چه در حوزه روزمره آن و چه در حوزه ساختاری آن، نیازمند استفاده از این دو مجموعه است. زمانی، مرکز پژوهش‌ها فقط به ما برای دروازه بانی قوانین کمک می‌کرد، اما امروز مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم نیز در این حوزه فعال است.

رونمایی دو کتاب مرکز تحقیقات اسلامی قم

رئیس قوه مقننه در این نشست همچنین از کتاب قواعد فقه سیاسی نوشته محمدجواد ارسطا و کتاب کاربست نظارتی مجلس (جایگاه ساختار و کارکرد کمیسیون اصل نود) نوشته محمد رجبی که به همت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس چاپ و منتشر شده است، رونمایی کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->