ادعایی درباره توافق آمریکا با چین دادستانی رژیم صهیونیستی با تعویق دو هفته‌ای جلسه دادگاه نتانیاهو مخالفت کرد رئیس جمهور فرانسه: هدف این است که دوباره شاهد ازسرگیری ارتقای هسته‌ای ایران نباشیم تلگراف نوشت: آمریکا و اسرائیل متحمل یک شکست تمام‌عیار شدند | برنامه هسته‌ای ایران دست‌نخورده باقی مانده است پیام تبریک سردار رادان به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تبادل اطلاعات کاخ سفید با کنگره درباره ایران محدود می‌شود حادثه امنیتی مرگبار برای نظامیان صهیونیست در غزه (۶ تیر ۱۴۰۴) جزئیات انفجار مهیب در باکو (۶ تیر ۱۴۰۴) جزئیات جدیدی از عادی سازی روابط سوریه و رژیم صهیونیستی منتشر شد زد و خورد در تظاهرات شبانه علیه نتانیاهو در تل‌آویو (۶ تیر ۱۴۰۴) جاسوس اسرائیل در گیلان به دام افتاد (۶ تیر ۱۴۰۴) صدراعظم آلمان برای احیای توافق هسته‌ای ایران اعلام آمادگی کرد عراقچی: آمریکا بود که مسیر مذاکره را به مسیر جنگ تبدیل کرد+ویدئو پیام تشکر فرمانده کل ارتش از ملت قهرمان و رزمندگان نیروهای مسلح+ویدئو هشدار وزارت اطلاعات: موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است گفت‎‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور آذربایجان | علی‌اف استفادهٔ اسرائیل از آسمان کشورش برای حمله به ایران را تکذیب کرد! استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده در حملات اخیر اسرائیل به ایران تأیید نشد رهبر انصارالله پیروزی ایران بر رژیم صهیونیستی را تبریک گفت فرانس ۲۴: رهبر ایران درباره هرگونه تجاوز به خاک کشورش هشدار داد شهادت سرلشکر محمدسعید ایزدی (حاج رمضان) در حملات اسرائیل آیا پاکستان با موشک هسته‌ای به آمریکا حمله می‌کند؟ ابراز نگرانی روسیه درباره اظهارات نظامیان صهیونیست پس از آتش‌بس با ایران آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ با جبهه استکبار همچنان ادامه دارد | ضرورت فراگیر شدن مشارکت‌های مردمی سفیر ایران در ایتالیا: بازگشت ایران به گفت‌و‌گو‌ها منوط به توقف کامل اقدامات تجاوزکارانه است رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: توقف جنگ به معنای پایان تلاش دشمن نیست کشف یک ریزپرنده در حال تصویربرداری غیرمجاز در آستانه اشرفیه سپاه پاسداران: آرامش، خردورزی و صلابت رهبر معظم انقلاب سرمایه بالنده ایران بوده است
سرخط خبرها

رئیس مجلس شورای اسلامی: تحول در قانونگذاری، راهکار تحول در کشور است

  • کد خبر: ۳۰۵۹۵۲
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷
رئیس مجلس شورای اسلامی: تحول در قانونگذاری، راهکار تحول در کشور است
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید براینکه هر تحولی در کشور نیازمند تحول در قانونگذاری است،گفت: سیاست‌ های رهبری در حوزه قانونگذاری از جمله محورهایی است که ما دنبال می‌کنیم و بار اصلی این موضوعات بر دوش علما و فضلای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدباقر قالیباف روز سه شنبه در نشست هم‌اندیشی با حضور جمعی از علما و اعضای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در قم به مناسبت هفته پژوهش، با بیان اینکه اگر امروز از استقلال کشور سخن می‌گوییم به‌دنبال حفظ استقلال کشور، حکمرانی الهی و استفاده از شریعت در قوانین هستیم، عنوان کرد: حاکمیت در چند عنصر معرفت، منزلت و ثروت تبیین می‌شود و چگونگی تبدیل این موضوعات به یکدیگر بسیار مهم است.

قالیباف با اشاره به اشکالاتی که در حوزه تولید قدرت، مسائل فرهنگی، اجتماعی و تربیتی وجود دارد، گفت: اهمیت مجلس این است که هر تحولی در کشور نیازمند تحول در قانونگذاری است.

تبدیل قوانین کشور به ۵۲ قانون جامع با کمک تنقیح قوانین

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه در حوزه قانونگذاری ایرادات ساختاری، رویکردی و کارکردی داریم که باید راه‌های موقتی برای حل آن پیدا کنیم، اظهار داشت: در این مسیر، تنقیح قوانین به‌عنوان یکی از موارد ضروری است و از همین رو، تلاش داریم قوانین کشور را به ۵۲ قانون جامع تبدیل کنیم. برای مثال همه قوانین حوزه بهداشت و درمان تنقیح شده و در یک جلد منتشر می‌شود. مجلس چند دوره است که روی تنقیح قوانین کار کرده، اما روال آن بسیار کُند بوده است و از آنجایی که سرعت تولید قوانین از تنقیح آن بیشتر بود هیچگاه این کار به سرانجام نمی‌رسید.



قالیباف با ابراز امیدواری از اینکه طی یک سال دیگر به نقطه‌ای خواهیم رسید که تعداد ۱۲هزار قانون کشور که حدود ۷۰ هزار مقررات و آیین‌نامه از قبال آن منتشر شده است را با تنقیح به ۳ هزار قانون برسانیم، عنوان کرد: مابقی به‌عنوان قوانین منسوخ محسوب شده و سبک‌سازی خواهد شد لذا این موضوع همچنان یکی از اولویت‌های ما است.

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از ابتدای کار قانونگذاری در این حوزه مشارکت داشته باشد

رئیس نهاد قانونگذاری کشور با تأکید بر اینکه سیاست‌های رهبری در حوزه قانونگذاری از جمله محور‌هایی است که ما دنبال می‌کنیم، گفت: بار اصلی این موضوعات بر دوش علما و فضلای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس است و مرکز تحقیقات اسلامی باید از ابتدای روال قانونگذاری به این موضوع ورود کند.

وی در همین زمینه افزود: اساس رویکرد مجلس در سیر قانونگذاری و محتوای آن حتماً نیازمند تلاش‌های مرکز تحقیقات اسلامی مجلس قم است و البته مرکز پژوهش‌های مجلس در تهران نیز از زاویه دیگر مسئولیت دارد.

رئیس مجلس اضافه کرد: امروز با همه وجود حس می‌کنم مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم و مرکز پژوهش‌های اسلامی در تهران دو مجموعه‌ای هستند که ستاد قوه مقننه، ریاست مجلس و هیأت رئیسه مجلس برای اداره مجلس چه در حوزه روزمره آن و چه در حوزه ساختاری آن، نیازمند استفاده از این دو مجموعه است. زمانی، مرکز پژوهش‌ها فقط به ما برای دروازه بانی قوانین کمک می‌کرد، اما امروز مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم نیز در این حوزه فعال است.

رونمایی دو کتاب مرکز تحقیقات اسلامی قم

رئیس قوه مقننه در این نشست همچنین از کتاب قواعد فقه سیاسی نوشته محمدجواد ارسطا و کتاب کاربست نظارتی مجلس (جایگاه ساختار و کارکرد کمیسیون اصل نود) نوشته محمد رجبی که به همت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس چاپ و منتشر شده است، رونمایی کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->