۲ برادر افغان بعد از قتل سرکارگر خود متواری شدند (یکم دی ۱۴۰۳) مدارس و دانشگاه‌های کدام شهرستان‌های خوزستان فردا (یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تصادف کامیون و پراید در جاده فریمان خراسان رضوی چهار مصدوم برجای گذاشت (شنبه یکم دی ۱۴۰۳) کلاس‌های جبرانی تعطیلات تعیین تکلیف شد فوت ۷ سرباز در واژگونی اتوبوس اندیمشک + جزئیات (۱ دی ۱۴۰۳) کشف ۶۲۲ گرم تریاک از معده ۲ قاچاقچی در سبزوار (یکم دی ۱۴۰۳) ۷۰ پرونده تخلف یلدایی در خراسان رضوی گشوده شد زیباترین استوری و پیام‌های تبریک روز مادر ۱۴۰۳ + کلیپ وصول مطالبات ارزی موقوفات آستان قدس با ورود سازمان بازرسی کل کشور تمدید ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ تا چهارم دی ماه ۱۴۰۳ کاج‌های غرب‌زدگی یا بهانه‌های اندکی نشاط؟ دو هزار و ۶۱۰ مسمومیت با مونوکسیدکربن در فصل پاییز ۱۴۰۳ | فوت ۱۲۹ نفر براثر گازگرفتگی سقوط اتوبوس به دره در لرستان با ۱۰ کشته (یکم آذر ۱۴۰۳) مجازات سقط جنین عمدی چیست؟ شروع زمستان با ترکیب خطرناک آنفلوانزا و آلودگی هوا دایه‌هایی به مهربانی مادر | گزارشی از مرکز بانک شیر مشهد مسئولیت حوادث ناشی از دفاع هنگام سرقت بر عهده کیست؟ تغییر رویکرد گزینش معلمان در آزمون‌های استخدامی هوای کلانشهر‌های کشور از روز یکشنبه (۲ دی ۱۴۰۳) آلوده می‌شود سرویس‌دهی رایگان مترو و اتوبوس های عبوری از حرم مطهر رضوی در سالروز میلاد حضرت زهرا(س) (۲ دی ماه ۱۴۰۳) ردپای باند اتباع خارجی معروف به ببر‌های وحشی در ۳ جنایت افتتاح چند طرح گردشگری در خراسان رضوی با حضور وزیر میراث فرهنگی (یکم دی ۱۴۰۳) گلایه پرستاران شاغل در مراکز تأمین اجتماعی از دستمزد کم در برابر سختی کارشان اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (یکم دی ۱۴۰۳) افزایش ۳۰ درصدی حجم عملیات برف‌روبی راهداری خراسان رضوی در پاییز ۱۴۰۳ عوارض احتمالیِ کاهش وزن شدید به کمک دارو زلزله ۴.۳ ریشتری گزیک خراسان‌ جنوبی را لرزاند (یکم دی ۱۴۰۳) زلزله‌ای ۴.۶ ریشتری هرمزگان را لرزاند (یکم دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، یکم دی ۱۴۰۳) | افزایش دمای ۳ تا ۵ درجه‌ای در سطح استان از دوشنبه حذف ارز ترجیحی دارو یعنی کاهش اقلام دارویی بیمه شده و فقر درمانی بازنشستگان منشأ بیماری‌های آنفلوانزا و کرونا، ویروسی است و مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها کمکی به درمان آن‌ها نمی‌کند
سرخط خبرها

مجازات سقط جنین عمدی چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۶۵۴۲
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵
مجازات سقط جنین عمدی چیست؟
متخصص زنان زایمان گفت: ماده ۶۳۴ قانون مجازات اسلامی برای اقدام کنندگان به سقط جنین بوده و در ماده ۵۶ قانون صراحتا سقط جنین غیرقانونی خوانده شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، طاهره لباف با ابراز تأسف از افزایش سقط جنین در سال‌های گذشته گفت: هرچند آمار رسمی در این زمینه وجود ندارد، اما آخرین آماری که وزارت بهداشت منتشر کرده است، حدوداً ۳۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط در سال بوده که به دلایل مختلفی برای آن عنوان شده است.

وی با بیان اینکه سقط جنین قطعاً جرم است افزود: در این زمینه علاوه بر اینکه با یک جرم مواجه هستیم ما با یک معضل اجتماعی در کشور مواجه هستیم که نبود نظارت در آن موجب مشکلات متعددی خواهد شد، افزود.

این پژوهشگر حوزه حیات جنین اظهار داشت: در حال حاضر قوانین متعددی برای مقابله با این جرم وجود دارد و از قبل هم قوانین در این مورد وجود داشته است، اما به نظر می‌رسد که قوانین برای برخورد با این جرم کفایت نمی‌کند.

لباف ادامه داد: مجازات‌هایی در ماده ۶۳۴ قانون مجازات اسلامی برای اقدام کنندگان به سقط جنین از قبل هم بوده و آخرین قانون مربوط به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است که در ماده ۵۶ این قانون صراحتاً سقط جنین را غیرقانونی خوانده و تنها مواردی محدودی را جایز دانسته است.

وی در توضیح این موارد خاطر نشان کرد: مشکلاتی مانند مشکلات پزشکی، تهدید جان مادر و؛ که دستورالعمل این موارد کاملاً مشخص شده، کاملاً قانونی و در تبصره چهارده این قانون به آن اشاره شده است.

این پزشک متخصص زنان تصریح کرد: بر اساس این قانون اگر کسانی مبادرت به سقط جنین غیر قانونی کنند، علاوه بر مجازات‌هایی که در ماده ۶۳۴ قانون مجازات اسلامی آمده که شامل مجازات‌های مالی و حبس و. پروانه فعالیت آنها هم ابطال خواهد شد.

لباف با اشاره به اینکه این نگاه دقیق و سختگیرانه به موضوع سقط جنین می‌تواند از لحاظ قانون گذاری کفایت کند، گفت: مشکل از قانون نیست بلکه مشکل از اجرای آن است، علی رغم اینکه نزدیک به سه سال از ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت می‌گذرد ولی شاهد اجرای این قسمت از قانون نیستیم.

وی در مورد مشکلاتی که در مورد اجرای این قانون وجود دارد، خاطر نشان کرد: پرونده‌هایی که دراداره‌های نظارت بر درمان وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی کل کشور تشکیل می‌شود به دادستانی‌ها فرستاده می‌شود، اما دادستان‌های و قاضی‌های ما فعلاً توجیه نیستند و در مورد برخورد با متخلف متأسفانه قاطعیت نمی‌شود.

این پژوهشگر حوزه حیات جنین با اشاره به اینکه در مواردی همزمان تشکیل پرونده، یک جریمه‌های مالی بسیار ناچیزی در قبال درآمدی که این مجرمین از راه به دست آورده‌اند تعیین و مجرم آزاد می‌شود، تصریح کرد: به دلیل سبک بودن مجازات این مجرمین بار دیگر اقدام به عمل مجرمانه خود یعنی سقط جنین می‌کنند، پس مشکل در قانونگذاری نداریم قانون‌های موجود اگر اجرا شوند و واقعاً بازدارندگی دارند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->