مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) معاون تربیت‌بدنی آموزش و پرورش: سرانه فضای ورزشی مدارس باید به یک مترمربع برسد جاده هراز مسدود می‌شود + جزئیات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران همچنان در انتظار صدور فیش معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ تخلفات ثبت شده در QRکدهای نصب شده در مدارس پیگیری شدند خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی به معنای تغییر محل مراجعه از شعبه به کارگزاری نیست مدیران مدارس حق ندارند از ثبت‌نام دانش‌آموزان ضعیف امتناع کنند
سرخط خبرها

سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟

  • کد خبر: ۳۰۶۷۲۱
  • ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۹
سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟
سالمندی تعاریف زیادی دارد؛ اما به‌طورکلی می‌تواند به‌صورت مجموعه فعالیت‌هایی که در طول تحول فرد بر او تأثیر گذاشته‌اند، توصیف شود. همچنین سالمندی می‌تواند در قالب مفهوم احتمال کسب ویژگی‌های خاصی از سال‌های پایانی زندگی تعریف شود.

به گزارش شهرآرانیوز، روش‌های زیادی برای تعیین میزان سالمندی جامعه وجود دارد؛ اما بر اساس متون علمی، زمانی که بیش از ۷ درصد جمعیت یک کشور بالای ۶۵ سال باشند، می‌توان اعلام کرد که آن کشور وارد مرحله سال‌خوردگی جمعیت شده است. البته موضوع سالمندی به‌تنهایی معضل نیست؛ درواقع مشکل زمانی رخ می‌دهد که سهم جمعیت فعال جامعه و بازدهی آن کم شود و همچنین نیاز به حمایت‌های بهداشتی و مالی از سالمندان افزایش پیدا نماید.

اهمیت سلامت روان

علی صیادی، متخصص روان‌شناسی سلامت از دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا در مورد سالمندی می‌گوید: سن عملکردی به سه جنبۀ هم‌پوشانی زیست‌شناختی، اجتماعی و روان‌شناختی مربوط می‌شود؛ بنابراین، باتوجه‌به اینکه جمعیت ایران رو به پیری پیش می‌رود، ما چاره‌ای نداریم جز اینکه به‌سلامت سالمندان توجه مضاعف داشته باشیم. این سلامت فقط در حوزۀ فیزیکی مطرح نیست، بلکه حیطه سلامت روان را نیز شامل می‌شود.

آسیب‌های اجتماعی

این روان‌شناس سلامت در مورد آسیب‌های اجتماعی می‌گوید: به‌طورکلی حدود ۴۰ درصد افرادی که سن بالای ۶۵ سال دارند از احساس تنهایی رنج می‌برند و در این میان، افرادی که شاهد کاهش روابط خود با دیگران هستند، در معرض آسیب‌پذیری بیشتری در مقابل ابتلا به اختلالات روان‌شناختی هستند. این کاهش روابط ممکن است دلایل زیادی داشته باشد: از جمله مرگ همسر، دوستان یا خویشاوندان، دوری از اعضای خانواده، معلولیت‌هایی که دیدوبازدید و ارتباطات را مشکل می‌سازد.

بازنشستگی اجباری

به گفته این متخصص روان‌شناسی، بازنشستگی اجباری همراه با علاقۀ شدید و عمیق به کارکردن می‌تواند مشکلات جسمی و روان‌شناختی متعددی در سالمندان به وجود بیاورد. علاوه بر بازنشستگی اجباری، ازدست‌دادن درآمد و این احساس که دیگر فرد حاکم بر سرنوشت خودش نیست، تغییر محل سکونت یا اختلال در سلامت نیز می‌توانند به احساس تنهایی فرد دامن بزنند، زیرا همۀ این موارد به کاهش تماس‌های اجتماعی کمک می‌کنند. تنهایی و ازدست‌دادن عزت‌نفس، این احساس را به دنبال دارد که فرد دیگر به‌عنوان یک انسان با دیگران ارتباط ندارد.

اختلالات روان‌شناختی

به گفته صیادی دومین بُعدی که در مورد سلامت روان سالمندان باید به آن توجه نمود، بحث اختلالات روان‌شناختی است. لازم به ذکر است که شایع‌ترین اختلال روان‌شناختی در میان سالمندان، افسردگی است. همچنین بحران‌های کوچک و بزرگ نیز می‌توانند سبب خودکشی این افراد شوند. به نظر می‌رسد خودکشی در سالمندان نیز بازتاب فقدان کم‌وبیش کامل یک حمایت اجتماعی است.

جنون پیری

صیادی عقیده دارد در مقوله سلامت روان سالمندان، اختلالات مغزی - عضوی مطرح می‌شوند که تمامی اختلالاتی را در برمی‌گیرند که عوام آنها را در حالت شدید «جنون پیری» نامیده‌اند. این سندرم‌ها معمولاً سندرم‌های حاد یا برگشت‌پذیر و سندرم‌های مزمن را در برمی‌گیرند. در بحث درمان اختلالات روان‌شناختی سالمندان باید گفت که متأسفانه تعداد کمی از درمانگران حرفه‌ای حاضرند به طور اختصاصی بر روی سالمندان کار کنند.

کمک به افزایش کیفیت زندگی سالمندان

صیادی عقیده دارد برای افزایش کیفیت زندگی سالمندان باید ابتدا تشخیص (که اولین و مهم‌ترین بخش هر مداخله‌ای است) در نظر گرفته شود. همچنین از مداخلات درمانی جسمانی مناسب برای سالمند نیز نباید غافل بود. ضمن آنکه کمک به بهبود رژیم غذایی و خواب و استراحت سالمندان هم چیزی است که نباید نادیده گرفته شود. کار دیگری که می‌شود برای بهبود سلامت روان‌شناختی سالمندان انجام داد، تغییر و دگرگونی محیط زندگی آنها و در صورت نیاز روان‌درمانی فردی است. بهبود کیفیت و افزایش سطح استاندارد مراکز روزانه و شبانه، کانون‌های پذیرش و آسایشگاه‌ها هم از جمله مواردی است که باید به آنها توجه بیشتری شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->