ایام میلاد مسعود حضرت فاطمه زهرا (س) را بحق ایام گرامیداشت مقام زن و روز مادر نامگذاری کردهاند. بهمناسبت پا به جهان گذاشتن زنی که طبق روایات ما حجت خدا بر ائمه هدی (ع) است و مقام عجیبی دارد، تاجاییکه خشم و خشنودی خدا بر مدار خشم و خشنودی او میچرخد و به بهانه وجود پربرکت او، از مقام زن و مادر میگوییم.
گاهی همصدا با تفکرات زنستیزانه بیرون از عالم اسلام، برخی افراد مسلمان نیز منفعلانه، حرفها و تحلیلهای ناپخته و انحرافی را درمورد زن و مقام او بیان میکنند که نه با منطق صحیحی سازگاری دارد، نه با آیات محکم قرآن کریم؛ مثل آنکه گاهی از برتری جنس مرد بر زن سخن گفته شده است، درحالیکه این سخن به هیچوجه با منطق الهی و آیات مبین قرآن، سازگار نیست. رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با جامعه زنان در حسینیه امامخمینی (ره) در اینباره فرمودهاند:
«این دو فرد برای رسیدن به حیات طیبه -که رسیدن به «حیات طیبه»، هدف آفرینش انسان است- این زن و مرد هیچ تفاوتی با هم ندارند؛ هیچکدام از دیگری برتر نیست؛ البته انسانها یک جور نیستند؛ در بین زنها، در بین مردها بعضی تواناییهای بیشتری دارند. بعضی [از نظر توانایی]کمترند، اما بین زن و مرد، بهعنوان زن و بهعنوان مرد، هیچ تفاوتی در رسیدن به حیات طیبه وجود ندارد؛ این هم در قرآن هست: مَن عَمِلَ صالِحاً مِن ذَکَرٍ اَو اُنثیٰ وَ هُوَ مُؤمِنٌ فَلَنُحیِیَنَّهُ حَیاه طَیِّبَه؛ زن و مرد اگر عمل صالح کنند، ایمان داشته باشند یکساناند».
حتی بعضی خواستهاند به توانایی زن از جنبههای علمی، خدشه وارد کنند که این امر به هیچوجه مورد پذیرش علمای بزرگ ما نبوده است. آیت ا... جوادیآملی در اینباره گفته است: «نیمی ﺍﺯ ﺟﺎﻣﻌﻪ، ﺯنان ﻫﺴﺘﻨﺪ. اینها ممکن ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﺣﺪ ﺻﺎﺣﺐ ﺟﻮﺍﻫﺮ طوری مجتهده ﺑﺸﻮﻧﺪ که ﺷﺎگردان ﺍﻭ ﻣﺮﺟﻊ تقلید ﺑﺸﻮﻧﺪ. ﺍﻳﻦ ﻣﻘﺎﻡ ﺑﺮﺍی ﺯﻥ هست و ﺍﺳﻼﻡ جلوی آن ﺭﺍ نگرفته ﺍﺳﺖ. ﺯﻥ میﺗﻮﺍﻧﺪ ﻣﺮﺟﻊ ﺗﺮﺑﻴﺖ کند، قاضی ﺗﺮﺑﻴﺖ کند؛ چرا ﺧﻮﺩﺵ ﻗﺎضی ﻧﺸﻮﺩ؟ ﺁﻥﻫﻢ ﻻﺍﻗﻞ ﻧﺴﺒﺖﺑﻪ ﺯﻥﻫﺎ.
ﺩﺭ ﻣﺴئله ﻋﺪﺍﻟﺖ ﻭ ﺩﺭ ﻣﺴئله ﻋﻘﻞ ﻭ ﺍﻳﻨ ﻬﺎ که ﻓﺮقی بین ﺯﻥ ﻭ ﻣﺮﺩ ﻧﻴﺴﺖ؛ ﺍگر ﺍﻳﻦ ﺯﻥ ﺍﺳﺘﺎﺩ دانشگاه ﺍﺳﺖ، ﻣﺜﻞ ﻣﺮﺩ؛ اگر ﺍﻳﻦ ﺯﻥ ﺍﺳﺘﺎﺩ ﺟﺎمعهاﻟﺰﻫﺮﺍﺳﺖ، ﻣﺜﻞ ﻣﺮﺩ، عقلشان و ﻋﺪﻟﺸﺎﻥ همتای ﻫﻢ ﺍﺳﺖ. چرا ﻧﺘﻮﺍﻧﺪ ﻗﺎضی ﺯﻧﺎﻥ ﺑﺸﻮﺩ؟ چه محذوری ﺩﺍﺭﺩ؟»
رهبر معظم انقلاب در مورد قوت علمی مرد و زن نیز میفرمایند: «با اینکه در ظاهرِ زن و مرد از لحاظ جسمی تفاوت وجود دارد ــ این قدش بلندتر است، صدایش کلفتتر است ــ، اما از لحاظ تواناییهای فکری و روحی در هر دو جنس، استعدادهای بینهایت وجود دارد و تفاوتی با همدیگر ندارند».
در جملات دیگری، مطالبی را میفرمایند که شاید مقدمه بروز و ظهور بیشتر مجتهدان زن و حتی مرجع تقلید و علمای بزرگ خانم در جامعه ما باشد؛ ایشان میگویند:
«آن وقتها که در حوزه علمیه بودیم، یادم نمیآید که زنی به مرتبه اجتهاد فقهی رسیده باشد، [اما]امروز خوشبختانه زنهایی که مجتهدند، به اجتهاد فقهی رسیدهاند، کم نیستند. بنده حتی معتقدم در بسیاری از مسائل زنانه که موضوعش زنان هستند و مردها درست موضوع را تشخیص نمیدهند، باید خانمها از مجتهد زن تقلید کنند».
خداوند همه ما را شکرگزار و قدردان زحمات مادران و زنان بزرگ جامعه قرار بدهد و همه ما را بهسمت عمل به وظیفه در جامعه رهنمون شود. انشاءا...!