به گزارش شهرآرانیوز، در نشست علمی و نخبگانی «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از نگاه فقهی و حقوقی که عصر امروز (۲ دیماه) به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، حجت الاسلام «مهدی بیاتی» دبیر سابق قرارگاه زیست عفیفانه شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: این قانون جدی و جامعی در حوزه پیشگیری از برهنگی و انضباط اجتماعی در حوزه مسائل مرتبط با عفاف است.
وی افزود: گاهی اوقات در قوانین فقط به معلول میپردازد. اما این قانون به علتها پرداخته و جرائمی را برای افرادی تعریف کرده که بیشترین سهم در ایجاد این فضا را دارند.
حجت الاسلام بیاتی در ادامه گفت: یک مشکل اساسی و بزرگ در قوانین، ضمانت اجرایی بوده است. در این قانون، ترک فعل مسئولان به صورت عادی رها نشده و برای آنها به صورت خاص جرم انگاری شده است. فشار بر کسانی تحمیل شده که در حوزههای مختلف مسئولیت دارند و دانه درشتها در این قانون مهم هستند.
وی افزود: اگر مردم ببینند افرادی که در جایگاههای بالاتر قرار دارند حساسیت بیشتری متوجه آنها است، موضوع را میپذیرند.
حجت الاسلام بیاتی خاطرنشان کرد: ۷ هزار ساعت کار کارشناسی برای این قانون صورت گرفته و ۲۰۰ کارشناس روی آن کار کردهاند. ۵ نهاد پای کار آن بودهاند.
وی افزود: پس از موضوع مهسا امینی، قوه قضائیه در بهمن ماه همان سال نسخه اولیه این لایحه را داد و پس از آن موضوع به دولت منعکس شد. دولت نیز پس از کارشناسی آن را به مجلس ارائه کرد. بیش از هزار و ۳۰۰ پیشنهاد از سوی نمایندگان مطرح شد که پس از آن که با استناد به اصل ۸۵ موضوع به کمیسیون قضایی سپرده شد، در نهایت پس از کار کارشناسی به شورای نگهبان تحویل داده شد.
حجت الاسلام بیاتی در ادامه گفت: متاسفانه بدعت غلطی در حکمرانی اتفاق افتاده و بدون مصوبه مجدد و با هماهنگی رئیس مجلس و رئیس شورای عالی امنیت ملی، ابلاغ قانون متوقف شده است. موضوعی که مصوبه نبوده است. مصوبه شورای عالی امنیت ملی زمانی قابل اجرا است که به تایید رهبر انقلاب اسلامی برسد.
وی تاکید کرد: وقتی قانونی به تصویب میرسد و در شورای نگهبان تایید میشود، نه مجلس و نه دولت نمیتوانند مانع اجرای آن شوند.
دبیر سابق قرارگاه زیست عفیفانه شورای فرهنگ عمومی کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بالاخره موضوع برهنگی را نباید کنترل کنیم؟ ما وارد انقلاب جنسی شدهایم. میخواهیم آن را کنترل کنیم یا نمیخواهیم؟ این دختران فرزندان ما هستند و باید نگران آنها باشیم.
وی افزود: رهبر انقلاب اسلامی در یکی از جلسات خود درباره خدمت حجاب به جمهوری اسلامی فرمودند: حجاب در جمهوری اسلامی بود که معنای ناموس را برای مردم پراهمیت کرد.
حجت الاسلام بیاتی خاطرنشان کرد: کار به جایی رسیده که در وصیتنامه شهدا، پس از سخن از امام حسین (ع) و ولایت فقیه، توصیه به حجاب است.
وی افزود: ماجرای حجاب، یک فرع فقهی نیست. حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است. اگر آن را رها کنیم، مغلوب خواهیم شد.