وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) بزرگترین کریدور تجاری کشور از خراسان رضوی می‌گذرد مدیرعامل معاینه فنی تهران حرف‌های خودش علیه ایران خودرو و سایپا را تکذیب کرد! ترانزیت، زیربنای ۱۰ درصد اقتصاد کشور پرداخت ۶۰ هزار میلیارد ریال عوارض به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی از محل مالیات بر ارزش افزوده رشد ۴۸ درصدی خانوار‌های مستأجر درگیر فقر، طی ۶ سال تک‌نرخی‌شدن ارز به‌نفع مردم، یا به ضررشان؟ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است | بخش خصوصی حاضر به رقابت با دولت نیست کاهش نرخ دام | قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۵ دی ۱۴۰۳) چگونه دولت از گرانی ارز، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به دست آورد؟ | یک نماینده مجلس افشا کرد ارزش معاملات خرد در بورس شگفتی آفرید | گزارش وضعیت بازار سهام (۵ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ دی ۱۴۰۳) | هایما ۲۰ میلیون تومان ارزان شد افت قیمت طلا و سکه در مشهد (۵ دی ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ دی ۱۴۰۳) | خودرو سایپا یک میلیاردی شد ترانزیت، فرصتی برای رونق اقتصادی خراسان رضوی رئیس سازمان امور مالیاتی کشور: یک سوم دنیا مالیات می‌گیریم نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ دی ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد در کانال ۷۹ هزار تومان افت قیمت خودرو بار مالی ۳۰ تا ۵۰ همتی برای بیمه‌ها دارد علت ادامه رشد قیمت طلا و سکه در بازار چه بود؟ (۵ دی ۱۴۰۳) ماجرای واردات برنج بی‌کیفیت چیست؟ | مخلوط‌کردن برنج نامرغوب با محموله‌ها ۶۰ درصد خودرو‌های جدید تولید داخل در آزمون معاینه فنی مردود می‌شوند ویدئو | بورس به‌زودی ۲۴ساعته خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۵ دی ۱۴۰۳) | نارنگی موجود در بازار با ۳ قیمت شرایط فروش ۲ خودرو کیا وارداتی اعلام شد رکورد معاملات روزانه گواهی شمش طلا شکسته شد (۵ دی ۱۴۰۳) کشف فرار مالیاتی از فعالیت ۷ صندوق قرض‌الحسنه آیا بازار بورس فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) فعال است؟
سرخط خبرها

ماجرای واردات برنج بی‌کیفیت چیست؟ | مخلوط‌کردن برنج نامرغوب با محموله‌ها

  • کد خبر: ۳۰۷۱۷۵
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷
ماجرای واردات برنج بی‌کیفیت چیست؟ | مخلوط‌کردن برنج نامرغوب با محموله‌ها
موضوع واردات کالا‌های اساسی با ارز ترجیحی همواره با فساد و رانت‌هایی همراه است. گاهی این موضوع فاش می‌شود و گاهی مسکوت می‌ماند.

به گزارش شهرآرانیوز، ماجرای ۶۰‌هزار تن برنج وارداتی هندی که شرکت جاهد به‌عنوان یکی از شرکت‌های مؤسسه جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی وارد کرده نیز از آن پرونده‌هایی است که شرکت خارجی ۸۰‌درصد برنج نامرغوب را با برنج توافق‌شده مخلوط و ارسال کرده است.

خبر‌های رسیده حاکی است این محموله ۶۰‌میلیون یورویی، ارزش واقعی‌اش ۲۷‌میلیون یورو است و ۳۳‌میلیون یورو معادل هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان تخلف صورت گرفته است.

در حال حاضر پلیس امنیت اقتصادی به این موضوع ورود کرده و در حال بررسی آن است. وزیر جهاد کشاورزی با تأیید این خبر گفت: این برنج‌ها مورد تأیید سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد بوده و هیچ نوع آلودگی به باکتری و ویروس و ... نداشته است. تاکنون پولی برای برنج‌های تقلبی پرداخت نشده است. موضوع تقلب به بازرگان خارجی اطلاع‌رسانی شد؛ یا بار برمی‌گردد یا باید محاسبه قیمت آن بر اساس نرخ واقعی باشد.

شرکت جاهد به‌عنوان یکی از شرکت‌های مؤسسه جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی در دو سال اخیر اقدام به واردات برنج برای تأمین ذخایر شرکت بازرگانی دولتی کرده است.

این شرکت، محموله برنجی را که با یک شرکت هندی توافق کرده با کیفیت بسیار پایین تحویل گرفته است، به طوری که فروشنده به‌جای برنج ۱۱۲۱، نوع‌های ارزان‌تری را با این برنج مخلوط کرده و به ایران تحویل داده است، البته این اقدام به‌معنی آلودگی این محموله برنج نیست.

خبر‌های رسیده از این محموله وارداتی حاکی است ارزش این قرارداد ۶۰‌میلیون یورو بوده و در نمونه وارداتی آن ۹۸‌درصد برنج بی‌کیفیت اختلاط شده است که قیمت واقعی آن ۲۷‌میلیون یورو است. به عبارت دیگر ۳۳‌میلیون یورو در واردات این محموله برنج تخلف صورت گرفته که ارزش ریالی آن حدود هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان است.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران دراین خصوص می‌گوید: یک شرکت آلمانی که نوع این برنج را بررسی کرده، تشخیص داده است در برنج وارداتی شرکت جاهد ناخالصی وجود دارد. قیمت برنج وارداتی جهاد کشاورزی به‌طور معمول هزارو ۱۰ تا هزارو ۲۰ یورو در هر تن است، اما باری که تحویل داده شده است این ارزش را ندارد که با در نظر گرفتن وزن ۶۰ هزارتنی آن رقم بالای چند‌میلیون یورویی به حساب می‌آید. پلیس امنیت اقتصادی به این موضوع ورود کرده و در حال بررسی این موضوع است.

نخستین نشست وزیر جهاد کشاورزی با اصحاب رسانه حول محور واردات برنج، گوشت و تغییرات قیمت سبد معیشت مردم در سال آینده بود.

غلامرضا نوری با تشریح پرونده واردات ۶۰‌هزار تنی برنج هندی از سوی یکی از شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه گفت: وزارت جهاد کشاورزی قراردادی با یک شرکت خارجی بسته بود که متأسفانه طرف خارجی برنج بی‌کیفیتی که مورد توافق ما نبوده است، اختلاط کرده بودند، اما به هیچ عنوان آلوده نبود. این موضوع بررسی و مقرر شد محموله برنج بر‌گردد یا باید محاسبه قیمت آن بر اساس نرخ واقعی باشد. نکته حائز اهمیت این است که تاکنون هیچ پولی بابت این محموله پرداخت نشده است.

وی افزود: قرار است در این دولت در برنج هم به خودکفایی برسیم، اما اکنون واردات برنج که انجام می‌شود، طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم که واردکننده به ازای آن از تولیدکننده برنج داخلی هم خریداری کند تا تولید داخلی آسیب نبیند، این سیاست را در مورد چای هم به کار گرفته‌ایم.

منبع: روزنامه جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->