تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید
سرخط خبرها

آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۷۳۵۹
  • ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۶
آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳)
«تب دنگی» بیماری است که توسط پشه آئدس منتقل می‌شود؛ مشخصه این بیماری بروز تب چند روزه اصطلاحا «تب استخوان سوز» است و همچنین با نشانه‌های دیگری مانند تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد و استخوان درد و ... همراه است؛ وزارت بهداشت نسبت به گسترش این پشه و به دنبال آن تب دنگی در برخی مناطق کشور هشدار داده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، معمولاً چهار تا هفت روز پس از آلودگی توسط پشه آلوده، علائم این بیماری شروع می‌شود. بیماری دانگ باعث بروز تب بالای ۱۰۴ فارینهایت (۴۰ درجه سلسیوس) و حداقل دو مورد از علائمی مانند سردرد، درد عضله، استخوان و درد مفصلی، حالت تهوع، استفراغ، درد پشت چشم‌ها، تورم غدد لنفاوی، راش می‌شود.

البته بسیاری از افراد، به‌ویژه کودکان و نوجوانان، ممکن است هیچ علائم یا نشانه‌هایی را در طی یک فرم خفیف بیماری دانگ تجربه نکنند.

بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت و گزارشات نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۱۰ آذر ماه بالغ بر ۸۷۵ مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است.

۶۷۷ بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که ۱۱ مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۶۶۶ مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان مبتلا شده‌اند و انتقال محلی محسوب می‌شوند.

همچنین ۶ مورد از مبتلایان با سابقه سفر به چابهار (انتقال محلی) در سایر استان‌های کشور شناسایی و تشخیص داده شده‌اند. این بیماران در شهرستان‌های شهرکرد، مشگین شهر، اصفهان و ایرانشهر تشخیص داده شده‌اند.

همچنین از اول سال جاری تاکنون سه مورد چیکونگونیا گزارش شده است که هر سه مورد سابقه سفر به خارج از کشور داشته‌اند و در شهرستان چابهار تشخیص داده شده‌اند.

بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و پشه آئدس آلبوپیکتوس در استان‌های گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین صید شده است.

گفتنی است که بهسازی محیط زیست از طریق جمع آوری زباله‌ها و مکان‌هایی که ممکن است آب باران و آب‌های سطحی در آنها ذخیره شود از اقدامات ضروری برای پیشگیری از گسترش پشه آئدس و بیماری تب دنگی است.

همچنین متخصصان تاکید دارند با توجه به اینکه پشه آئدس، روزگرد است و روز‌ها نیش می‌زند، افراد به ویژه کسانی که به خارج از کشور (کشور‌های درگیر این بیماری) سفر می‌کنند باید مراقب بوده و با پوشیدن لباس‌های آستین بلند تا حد ممکن بدن را بپوشانند و برای دیگر قسمت‌ها که قابلیت پوشاندن ندارند هم از مواد دافع حشرات استفاده کنند. 

همچنین درمان خاصی برای تب دنگی وجود ندارد و بیشتر درمان بر روی علائم این بیماری است. در موارد بیشتر تب دنگی را می‌توان در خانه با مصرف مسکن درمان کرد. برای کنترل درد از مسکن استامینوفن استفاده می‌شود. مصرف دارو‌های ضدالتهابی مانند ایبوپروفن و آسپرین برای درمان تب دنگی ممنوع و خطرساز است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->