چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

آیا اوزون‌درمانی ریه مؤثر است؟

  • کد خبر: ۳۰۷۸۱۵
  • ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۵
آیا اوزون‌درمانی ریه مؤثر است؟
«سپسیس» عارضه شدید و اغلب کشنده ناشی از عفونت، یکی از علل اصلی هر دو آسیب حاد ریه و سندرم «دیسترس تنفسی» حاد (ARDS) محسوب می‌شود و این شرایط که با میزان بالای مرگ‌ومیر همراه بوده، به‌دلیل فقدان درمان‌های مؤثر، همچنان برای درمان چالش‌ دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، تله‌های خارج سلولی نوتروفیل‌ها نقش اصلی در پیشرفت سپسیس ایفا می‌کنند، زیرا نه فقط در به دام انداختن پاتوژن‌ها دخیل هستند، بلکه می‌توانند التهاب بیش از حد ایجاد و آسیب ریه را تشدید کنند. پیچیدگی آسیب حاد ریه ناشی از سپسیس، به‌دلیل تعامل بین التهاب، اختلال در تنظیم سیستم ایمنی و انعقاد، نیازمند راهبرد‌های درمانی نوآورانه برای کنترل بهتر این وضعیت بحرانی است.

در پژوهش کنونی، محققان پیشرفت قابل‌توجهی در این زمینه داشته‌اند و یافته‌های این تحقیق که در مجله تحقیقات زیست پزشکی منتشر شد، جزئیات این تحقیق را شرح می‌دهد که چگونه اوزون‌درمانی محور AMPK/SR-A ۱ (پروتئین کیناز فعال شده با AMP) را هدف قرار می‌دهد تا به‌طور موثر تله‌های خارج سلولی نوتروفیل‌ها را پاک کند و به‌طور قابل‌توجهی نرخ بقا و عملکرد ریه را در موش‌های مبتلا به آسیب حاد ریه ناشی از سپسیس بهبود بخشد. این کار نشان‌دهنده گامی مهم رو به جلو در جستجوی درمان‌های جدید برای این بیماری کشنده است.

بر اساس نتایج مقاله «بررسی تاثیر اوزون درمانی در ترمیم زخم پای دیابتی»، اوزون درمانی جزء پزشکی جایگزین محسوب می‌شود که در آن اوزون به شکل گاز، مایع و یا محلول اوزون‌دار از طریق خوراکی، تزریقی و یا پوستی وارد بدن می‌شود. این تحقیق یک بررسی جامع از مکانیسم‌های اساسی اثرات درمانی اوزون بر آسیب حاد ریه ناشی از سپسیس ارائه کرد. محققان دریافتند که اوزون‌درمانی باعث کاهش تشکیل تله‌های خارج سلولی نوتروفیل‌ها می‌شود که عاملی کلیدی در توسعه آسیب حاد ریه است. با فعال کردن مسیر پروتئین کیناز فعال شده با AMP، اوزون‌درمانی توانایی ماکروفاژ‌ها را در پاکسازی این تله‌های خارج سلولی نوتروفیل‌های مضر افزایش و التهاب و آسیب ریه را کاهش داد. این تحقیق همچنین بر نقش اساسی ژن SR-A ۱ تاکید کرد.

لازم به‌ذکر است که ژن SR-A ۱ گلیکوپروتئین‌های غشایی هستند که می‌توانند هموتریمر‌ها (نوعی پروتئین) را تشکیل دهند. در موش‌های سرکوب شده فاقد SR-A ۱، اوزون‌درمانی نتوانست اثرات محافظتی خود را ایجاد کند و نقش حیاتی گیرنده را در میانجی‌گری تأثیر درمانی اوزون برجسته می‌کند. ارزیابی جامع عملکرد ریه، جریان خون و سطوح پروتئین مزایای چندوجهی اوزون‌درمانی را بیشتر اثبات کرد و نشان داد که می‌تواند به درمان‌های موجود برای آسیب حاد ریه ناشی از سپسیس تبدیل شود.

محققان بر اهمیت این یافته‌ها تأکید و اظهار کردند: نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهد که اوزون درمانی پزشکی می‌تواند به‌طور چشمگیری کنترل آسیب حاد ریه ناشی از سپسیس را بهبود بخشد. با فعال کردن مسیر پروتئین کیناز فعال شده با AMP، اوزون درمانی تله‌های خارج سلولی نوتروفیل‌های مضر را پاک، تعادل ایمنی را بازیابی می‌کند و التهاب را کاهش می‌دهد و نشان‌دهنده رویکرد جدید امیدوارکننده برای مراقبت‌های ویژه است که می‌تواند منجر به نتایج بهتری برای بیماران مبتلا به سپسیس شود.

پیامد‌های این تحقیق بسیار گسترده است. اگر تحقیقات بعدی این نتایج را در آزمایش‌های انسانی تأیید کند، اوزون‌درمانی پزشکی می‌تواند به درمان مناسب و مؤثر برای آسیب ریه ناشی از سپسیس تبدیل شود، وضعیتی که در حال حاضر گزینه‌های درمانی کمی دارد. پتانسیل اوزون‌درمانی برای بهبود بقا و عملکرد ریه می‌تواند کنترل سپسیس را متحول کند و امید جدیدی را برای بیمارانی که با پیش‌بینی درمانی مأیوس‌کننده مواجه هستند، ارائه دهد. همانطور که این درمان امیدوارکننده از طریق تحقیقات بیشتر پیشرفت می‌کند، ممکن است به سنگ بنای مبارزه با سپسیس تبدیل شود و نحوه درمان این بیماری تهدیدکننده زندگی را تغییر دهد.

نتایج مقاله «اوزون تراپی، نوآوری در تکنولوژی جراحی» نشان داد، با توجه به مزیت اوزون‌درمانی بربسیاری از روش‌های درمانی روتین، بایستی در جهت افزایش بکارگیری آن به‌عنوان روش درمانی اصلی یا مکمل، تحقیقات وسیع صورت پذیرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->