به گزارش شهرآرانیوز، مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور با حضور در برنامه تلویزیونی طبیب، با اشاره به اینکه گرمازدگی، شایعترین بیماری روزهای گرم تابستان است، گفت: درحال حاضر شرایط آب و هوایی بسیاری از مناطق کشور مناسب است و فقط در جنوب هوا مقداری گرم شده است. اما ممکن است درتیرماه درگیر گرمای شدید شویم.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه افزایش دمای بدن به هر دلیلی خطرناک است، تصریح کرد: گرما زدگی با تب متفاوت است. هنگام گرمازدگی بدن فرد تحت فشار دمای شدید محیط قرار گرفته و نیاز به خنک شدن دارد، در صورتی که در تب بیشتر عوامل داخلی مؤثر هستند. تشخیص گرما زدگی از تب بسیار ساده است و باید سابقه فرد در چند روز گذشته بررسی شود.
خالدی افزود: اگر فرد دچار علائمی مانند گلودرد باشد و یا در محیط خنک همچنان دمای بدن او بالا بوده و لرز داشته باشد، میتوان گفت که بیمار تب دارد.
او ادامه داد: گرمای شدید باعث از بین رفتن پروتیینهای بدن میشود و همچنین مغز انسان را تحت فشار قرار میدهد. دمای مناسب بدن باید ۳۷.۵ درجه باشد.
سخنگوی اورژانس کشور در ادامه گفت: اولین مرحله گرمازدگی مشکلات جسمی ساده مانند ضعف و بی حالی است. اما در گرمازدگی شدید به تدریج ممکن است فرد دچار مشکلات کلیوی، کبدی و حتی مرگ شود.
خالدی مطرح کرد: سالمندان، کودکان زیر پنج سال، افرادی که بیماریهای زمینهای دارند، بی خانمانها و مشاغلی که به صورت مستقیم با گرما سرکار دارند مانند: نانواها، پیکهای موتورسوار، راننده تاکسیها و کارگران سکوهای نفتی گروههایی هستند که در معرض گرمازدگی قرار دارند.
او در ادامه بیان کرد: اولین و سادهترین علامت گرمازدگی برافروختگی صورت است که افراد با نگاه ساده میتوانند تشخیص دهند. علامتهای بعدی میتواند سردرد، ضعف و بی حالی باشد. این علامتها نشان دهنده گرمازدگی در مراحل ساده است که افراد میتوانند با استراحت در مکان خنک و نوشیدن مایعات فراوان بدون مراجعه به پزشک این عارضه را درمان کنند.
خالدی اظهار کرد: از نشانههای گرمازدگی شدید میتوان به استفراغ و تهوع، ضعف و بی حالی شدید و یا پرخاشگری همراه با اضطراب اشاره کرد که در این صورت باید با اوژانس تماس گرفته شود. اگر فرد در مدت زمان چهار ساعت در شرایط بی آبی و گرمای شدید قرار گیرد این امکان وجود دارد به گرمازدگی شدید دچار شود.
سخنگوی اورژانس کشور گفت: البته برای پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی بهتر است دو ساعت پیش از فعالیت در محیط گرم مایعات مصرف شود.
چگونه گرمازدگی را درمان کنیم؟
او بیان کرد: از راههای درمان گرمازدگی ساده میتوان به نوشیدن مایعات از جمله شربت خاکشیر، عرق کاسنی، شربت آبلیمو، تخم شربتی، و حمام آب سرد در مدت زمان مناسب و یا قرار دادن کمپرس یخ در پشت گردن، زیر بغل و پاها اشاره کرد.
خالدی تاکید کرد: در هنگام گرمازدگی برای رفع تشنگی از آب خالص استفاده نکنید و مقداری شکر و نمک را در آب حل کرده سپس بنوشید.
او اضافه کرد: دقت کنید در بین پنج الی هفت دقیقه حدود یک درجه از دمای بدن فرد گرمازده شده کم میشود؛ و باید در زمان کاهش دمای فرد دقت شود که بیشتر از حد لازم دما کم نشود.
سخنگوی اورژانس کشور ادامه داد: اگر در زمان کاهش دمای بدن فرد گرمازده دچار لرز شد کاهش دمای بدن بیش از حد معقول است.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان