کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند! چگونه میکروب‌های روده بر سلامت ما تأثیر می‌گذارند؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در برخی نقاط کشور (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) تأثیر ترکیبات موجود در گیاه خارمریم بر بهبود عملکرد کبد فروش دارو‌های یخچالی در فضای مجازی ممنوع است ثبت ۴۷۱ هزار و ۴۴۰ فقره سند ازدواج در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: باید برای رفع کمبود‌های مالی در حوزه سلامت حوصله کرد

  • کد خبر: ۳۰۸۱۹۳
  • ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: باید برای رفع کمبود‌های مالی در حوزه سلامت حوصله کرد
محمود شبستری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی درآمد‌های حاصل از بیمارستان‌ها را به دانشگاه برنمی‌گردانند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دانشگاه علوم پزشکی مشهد بدهکار است و از سوی دیگر بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی درآمد‌های حاصل از بیمارستان‌ها را به دانشگاه برنمی‌گردانند. این چکیده صحبت‌های رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراسم قدردانی از پژوهشگران، محققان و منتخبان برتر پژوهشی است. همچنین محمود شبستری، راه چاره را در فرصت‌دادن به دولت می‌داند تا کسری‌ها را برطرف کند.

«وضعیت مالی حوزه سلامت در کشور مناسب نیست.» این را شبستری در این مراسم که در دانشکده پزشکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اعلام کرد و افزود: چند روز قبل از سوی دستیار وزیر بهداشت اعلام شد که میزان بدهی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور به ۹۴ هزار میلیارد تومان رسیده که از این میزان ۵.۵ میلیارد تومان سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که به حوزه‌های مختلفی از جمله بازار، شرکت‌های دارویی، کارکنان و... بدهکار است.

او اظهار کرد: اکنون در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با مشکلات مالی روبه‌رو هستیم که دلیل آن این است که اعتباراتی که باید از سوی وزارت بهداشت به این دانشگاه ارائه شود، کمتر حاصل شده است بنابراین زمانی که اعتبار کم باشد، طبیعی است که شرایط به گونه دیگری خواهد بود. در حال حاضر درآمد‌های بیمارستان‌ها از سوی بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی به دانشگاه‌ها برگشت نمی‌کند.

درآمدی نداریم که آن را توزیع کنیم

شبستری ادامه داد: در صورتی که این درآمد‌ها به دانشگاه برگردد، ۲ درصد آن را می‌توانیم در اختیار بخش پژوهش قرار دهیم، اما زمانی که درآمدی دریافت نمی‌کنیم، نمی‌توانیم آن را توزیع کنیم و شرایط سختی است؛ با وجود اینکه دانشگاه‌هایی هستند که وضع بهتری به نسبت ما دارند، اما برخی دانشگاه‌ها شرایط بدتری از ما دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: اینکه هر فردی فکر کند باید مطالبات خود را به‌روز بگیرد، نشان می‌دهد که فقط می‌خواهیم کار خودمان پیش برود. باید بدانیم که دانشگاه علوم پزشکی مشهد صرفا یک مجموعه درمانی نیست که درآمد‌های به‌روز و حداکثری را در اختیار درمانگران قرار دهد، بلکه یک مجموعه آموزشی، پژوهشی و درمانی هستیم.

او با اشاره به اینکه باید توسعه متوازنی در دانشگاه داشته باشیم تا واحد‌های دیگر دچار آسیب نشوند، گفت: باید برای رفع کمبود‌ها حوصله کرد همچنین به دولت و وزارت فرصت داد تا کسری‌ها را اصلاح کنند. اما باز هم با تمام این شرایط و ناترازی‌ها، رتبه‌هایی که دانشگاه علوم پزشکی مشهد کسب کرده، نشان می‌دهد که این دانشگاه به حد کمال دارد به وظیفه خودش عمل می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: قرار بر این است که سال آینده در قانون بودجه ۸۰ هزار میلیارد تومان در اختیار دانشگاه‌ها قرار بدهند تا روند به شکلی اصلاح شود.

توسعه پارک علم و فناوری از طریق مولدسازی

شبستری درباره چند طرح که در این حوزه در حال تصویب است، بیان کرد: یکی از آنها زمین‌های زکریا (بولوار نماز) بود که قرار بود در طرح مولدسازی به فروش برسد. این زمین‌ها حدود پنجاه هکتار است و اکنون قرار شده برای طرح توسعه از آن استفاده و پارک علم و فناوری شماره ۲ در آن ساخته شود. طرح بعدی نیز راه‌اندازی شهر علم و فناوری در گلبهار است.

درخواست مجوز برای استفاده از مولدسازی در بازسازی و تجهیز

او ادامه داد: در حوزه مولدسازی تاکنون زمین‌هایی را شناسایی کرده‌ایم که حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که می‌توانیم آنها را فروخته و برای ساخت‌وساز‌ها استفاده کنیم. علاوه بر این، طرحی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سطح دولت مطرح شده است که اجازه داده شود از طریق مولدسازی، علاوه بر ساخت‌وساز، در زیرساخت‌های تجهیزاتی که بالای ۱۰ سال قدمت دارند و حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی نیز برای خرید و بازسازی نیز استفاده شود. این موضوع توسط استاندار خراسان رضوی مورد استقبال قرار گرفت و قرار شد در قالب طرح استانی به دولت برود.

حمایت وزارت از پژوهش‌های پرکاربرد

رئیس دفتر حوزه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم، بیان کرد: پنج منبع مالی در حوزه‌های کاری این وزارتخانه در نظر گرفته شده که یکی از این موارد اعتبارات پژوهشی بوده است بنابراین طبق رسالتی که داریم از پژوهش‌های مؤثر و پرکاربرد در حوزه سلامت حمایت می‌کنیم.

رضا نجفی‌پور اضافه کرد: ۱۶ درصد اعتبارات کشور در حوزه سلامت بوده و پیگیر هستیم که از این میزان سهم خوبی به حوزه پژوهش تعلق یابد.

آفت‌های حوزه پژوهش

دبیر اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم، پژوهش را امری ضروری در حوزه بهداشت و درمان دانست و اظهار کرد: با وجود اینکه این مقوله تا به حال موفقیت‌های زیادی داشته است، اما آفت‌هایی نیز دارد.

علی خواجی با بیان اینکه صرف پزشک و پرستار بودن یا سابقه داشتن، مانع از بروز خطا و رفتار غیراخلاقی نمی‌شود، افزود: متأسفانه یکی از راه‌هایی که دانشگاه‌ها با آن کمبود مقالات خود را جبران می‌کنند، تهیه مقاله از پایان‌نامه‌هاست. پایان‌نامه متعلق به دانشجوست و باید با اطلاع او این‌کار انجام شود. در این موارد اگر مسائل حقوقی لحاظ نشود، کار پژوهش در دانشگاه فلج خواهد شد.

فرسودگی تجهیزات در حوزه پژوهش

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره چالش‌های مهم در تولید علم، افزود: یکی از این چالش‌ها در حوزه پژوهش، فرسودگی دستگاه‌ها و تجهیزات است که در حوزه درمان و آموزش نیز این موضوع وجود دارد و نیازمند سرمایه‌گذاری است. تقریبا می‌توان گفت که از سال ۱۳۸۶ که با اعتبار ارائه شده تجهیزات به‌روز شد تا امروز دیگر نتوانسته‌ایم تجهیزات را به‌روز کنیم.

محسن تفقدی ادامه داد: برای به‌روز کردن تجهیزات پزشکی هزار میلیارد تومان نیاز داریم که باید برایش برنامه‌ریزی کرد. راهکار‌های آن نیز نظیر دریافت وام توسط دانشگاه‌ها، جذب مالیات صنایع و... است. در این مراسم از ۸۷برگزیده پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز قدردانی شد که شش نفر از این تعداد محققانی بودند که به جمع یک‌درصد پژوهشگران پراستناد جهان راه پیدا کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->