علت کمبود برخی داروها در کشور چیست؟ ورود سامانه بارشی جدید به کشور از سه‌شنبه (۱۸ دی ۱۴۰۳) هشدار سازمان غذا و دارو درباره برخی محصولات غیرمجاز آرایش چشم بررسی مشکلات تأمین و ترخیص شیرخشک‌های رژیمی شیوع بالای آنفلوآنزای H ۱ N ۱ در کشور (۱۵ دی ۱۴۰۳) مشاهده سه قلاده یوزپلنگ در جاجرم خراسان شمالی مدارس کدام شهرستان‌های خراسان رضوی فردا (شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تلف شدن یک گوسفند توسط پلنگ در نیشابور پاپ فرانسیس: همیشه برای برقراری صلح و دوستی در جهان تلاش می‌کنم شکارچی زخمی از حمله خرس در لرستان پیدا شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) توضیحات سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص اعتراض مسافران به شرکت‌های هواپیمایی کیش و کاسپین کدام شهر امروز (۱۴ دی۱۴۰۳) آلوده‌ترین نقطه کشور بود؟ + عکس حکم اعدام محیط‌بان کرمانی صادر شده است؟ مدارس در ۴ شهر خراسان جنوبی، فردا (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) غیرحضوری شدند خارج کردن ۱۰۰ بسته موادمخدر از بدن یک جوان ۲۲ ساله کمک ۱۸ هزار میلیارد تومانی خیران در حوزه سلامت در خراسان رضوی عاملان زورگیری ۱۰ هزار دلاری در مشهد به دام افتادند (۱۴ دی ۱۴۰۳) تصادف در مسیر زابل به زاهدان| یک نفر کشته و ۱۷ تن مجروح شدند (۱۴ دی ۱۴۰۳) صدور گواهی ولادت الکترونیکی شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) بارش برف و کولاک در برخی از جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ دی ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: ۸۰ درصد پزشکانی که مهاجرت می‌کنند، مجبورند طبابت را کنار بگذارند اثرات خوش قلبی بر کاهش اضطراب و افزایش شادی | حال نیک و احوال نیکو آرزو‌های شکستنی شانزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد معاون وزیر بهداشت خبر داد: رشد شاخص امید به زندگی در ایران هشدار درباره عدم واکسیناسیون ۱۵ تا ۲۵ هزار کودک در کشور پژمان‌فر: ۳۴ درصد تخت‌های ۲ بیمارستان بزرگ مشهد در اختیار بیماران سایر استان‌هاست راه‌های کنترل چربی خون فعالیت بدنی چه تاثیری بر ادراک کودکان دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳) | دمای مشهد به ۱۱ درجه می‌رسد صدای مردم شنیده شد | افتتاح غیررسمی مدرسه علی پیوندی در حاشیه شهر مشهد قتل هولناک شوهر | مثله با ساطور
سرخط خبرها

درمان «قسطی» با چک و سفته!

  • کد خبر: ۳۰۸۴۳۸
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
درمان «قسطی» با چک و سفته!
شرایط سخت اقتصادی، باعث شده خیلی از مردم به دلیل نداشتن پول، قید درمان را بزنند. این در حالی است که برخی از کلینیک های بخش خصوصی برای اینکه ورشکسته نشوند، به درمان قسطی رو آورده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، این روزها که اغلب مشاغل و کاسب‌ها برای فرار از هزینه‌ها، به فروش قسطی با انواع پیشنهادهای ویژه روی آورده اند؛ فعالان حوزه سلامت در بخش خصوصی هم تصمیم گرفته اند از این رویه تبعیت کنند تا شاید دچار ورشکستگی نشوند.

البته ناگفته نماند، خدمات درمانی که برخی کلینیک‌ها به صورت قسطی و با چک و سفته ارائه می‌دهند، شامل بیماری‌های سخت نیست و بیشتر متوجه عارضه‌هایی است که خطر زیادی برای سلامت فرد ندارد. هرچند که همین بیماری‌ها هم اگر ماندگار شوند، می‌توانند خطرناک و حتی باعث مرگ زودرس شوند. نمونه مهم این بیماری‌ها که فکر می‌کنیم چندان مهم نیست و می‌توانیم با آن کنار بیاییم، خرابی دندان‌ها است.

خرابی دندان‌ها به مرور زمان با عفونت لثه‌ها و در نهایت با بروز بیماری‌های قلبی و…، همراه می‌شود و اینگونه نیست که بتوانیم برای همیشه با دندان‌های خراب زندگی کنیم.

در شرایط کنونی که بیشترین پرداختی هزینه‌های سلامت از جیب مردم بابت خدمات دندانپزشکی است، در نتیجه شاهد عدم رغبت اکثریت جامعه به استفاده از خدمات دندانپزشکی است. در این بین، کلینیک‌های دندانپزشکی ترجیح داده اند که خدمات خود را به شکل اقساطی در اختیار مردم قرار دهند.

با نگاهی به تبلیغات خدمات دندانپزشکی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، متوجه حجم زیادی از خدمات دندانپزشکی با شرایط اقساط می‌شویم که می‌تواند قابل توجه باشد.

در همین حال، علاوه بر خدمات دندانپزشکی که بازار داغ قسطی را به خود اختصاص داده است، دیگر خدمات پزشکی مثل جراحی‌های زیبایی، چشم و…، نیز با شرایط اقساط کار می‌کنند.

نکته قابل توجه در خدمات درمانی قسطی، ضمانت پرداخت به شکل چک و سفته و حتی کارت ملی افراد است که نشان می‌دهد؛ شرایط اقتصاد درمان در کشور، مطلوب نیست.

از نگاه جامعه شناسی و علم اقتصاد، قرار گرفتن جامعه در چنین شرایطی می‌تواند از جنبه‌های مختلف مورد تحلیل و ارزیابی قرار بگیرد. به طوری که می‌تواند نشانه‌هایی از تضعیف بنیان‌های اقتصادی جامعه باشد که هم خدمات دهنده و هم خدمات گیرنده را مجاب می‌کند وارد چنین شرایطی شوند که سلامت خود را به صورت قسطی تأمین کنند. در حالی که جنبه اجتماعی چنین شرایطی، به مراتب نگران کننده تر از مشکلات اقتصادی است.

یکی از رایج‌ترین مفاهیم سنجش حفاظت از افراد در برابر خطرات مالی، شاخص مواجهه با مخارج کمرشکن سلامت است. بنا به تعریف سازمان جهانی بهداشت، اگر مجموع پرداخت‌های مستقیم از جیب خانوار برای سلامت برابر یا بیش از ۴۰ درصد از ظرفیت پرداخت آن خانوار باشد، مخارج کمرشکن سلامت رخ داده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در شرایط کنونی، بیش از ۵۰ درصد هزینه‌های سلامت از جیب مردم و بیماران پرداخت می‌شود و در این بین، خدمات دندانپزشکی با بیش از ۹۰ درصد، بالاترین رتبه را دارد.

پوسیدگی دندان از نظر خیلی از مردم، یک مشکل ساده است اما باید دانست که این موضوعِ به ظاهر ناچیز می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت دیگر اعضای بدن داشته باشد. پوسیدگی دندان ممکن است به عفونت دندان منجر شود. عفونت در دندان می‌تواند باعث تشکیل ترشحات عفونی و التهاب در محل پوسیدگی شود. این عفونت می‌تواند از ریشه دندان به سایر بافت‌ها و عمقاً به فک و سایر ساختارهای صورت گسترش یابد.

عفونت سیستمی، یکی دیگر از عوارض پوسیدگی دندان است. عفونت دندان و لثه می‌تواند باعث ورود باکتری‌ها به جریان خون شود و عفونت سیستمیک را ایجاد کند. این مساله باعث افزایش خطر ابتلاء به بیماری‌هایی مانند عفونت‌های قلبی و عفونت‌های مفصلی می‌شود و احتمال آسیب دیدن اعضای داخلی بدن مانند کلیه‌ها و کبد را هم افزایش می‌دهد.

شاید امروز، صحبت از درمان رایگان یک بحث بیهوده باشد، اما باید این واقعیت را پذیرفت که هر روز از سطح خدمات درمانی رایگان و تحت پوشش بیمه‌ها، کاسته می‌شود و در مقابل، پرداختی از جیب مردم افزایش می‌یابد که در نتیجه آن، شاهد قسطی شدن خدمات سلامت هستیم.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->