شیرین مهدوی، پژوهشگر دورۀ قاجار درگذشت (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) جاده‌های خراسان رضوی لغزنده و بارانی شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) انهدام باند بزرگ قاچاق مواد مخدر صنعتی و کشف بیش از نیم تن شیشه هشدار هواشناسی برای مسافران شمال؛ ارتفاع موج در دریای خزر به پنج متر می رسد افزایش امید‌ها به نجات حیوانات از خطر انقراض با پیشرفت‌های جدید فناوری قتل جوان تورلیدر به دست یک توریست در تهران دستگیری ۹ قاچاقچی اعضای بدن در شهر ری ۶۰ درصد دوربین‌های ثبت تخلفات جاده‌ای کشور ناکارآمد هستند انفجار تریلی حامل سوخت در جاده فریمان_تربت‌جام (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | حریق اطفا شد + فیلم ارتقای میانگین نمرات امتحانات نهایی در دوره متوسطه، به عنوان یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه نزدیک به ۱۱ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کشف شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) استرداد متهم کلاهبردار ۱۰ هزار میلیاردی به کشور ما همه‌مون پزشکیم! صدور ۱۷.۷ میلیون جریمه رانندگی در نوروز ۱۴۰۴ | بازگشت نرخ عادی جریمه‌ها زمان صدور احکام حقوقی جدید بازنشستگان کشوری مشخص شد صدور احکام حقوقی فرهنگیان بر اساس ضرایب جدید افزایش ایمنی و سلامت اردو‌های دانش‌آموزی با بخشنامه جدید وزیر آموزش و پرورش صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) جزئیات مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری اعلام شد | ۳۵۰ هزار وام قرض‌الحسنه در سال ۱۴۰۴ به بازنشستگان پرداخت می‌شود پذیرش دانشجوی افسری در فرماندهی انتظامی تهران آغاز شد شبکه اختلاس در مجموعه شرکت مس منهدم شد رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد: روند بیماری‎های تنفسی رو به کاهش است زمانِ بازپرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اعلام شد تپش قلب همراه با رنگ پریدگی نیاز به مراجعه سریع به پزشک دارد  بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) درباره رشته ناشناخته پزشکی «پیشگیری و اجتماعی» | پیش از درمان، مهم‌تر از درمان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان پاییز امسال دیرتر آغاز می‌شود + علت دستگیری سارقان موتورسیکلت و خودرو توسط پلیس مشهد | شگرد تکراری سارقان سیاه رو
سرخط خبرها

پوشش ۸۰ درصدی فلورایدتراپی برای سلامت دانش‌آموزان

  • کد خبر: ۳۰۹۱۵۷
  • ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۵
پوشش ۸۰ درصدی فلورایدتراپی برای سلامت دانش‌آموزان
سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، از تلاش‌ها برای بازگشت فلورایدتراپی به پوشش ۸۰ درصدی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، فلورایدتراپی به‌عنوان یکی از راهکار‌های مؤثر در پیشگیری از پوسیدگی دندان، سال‌هاست در مدارس ایران اجرا می‌شود. با این حال، طی سال‌های اخیر به دلیل چالش‌هایی مانند همه‌گیری کرونا و انتشار اطلاعات نادرست، پوشش این برنامه کاهش یافته است. زهرا قربانی، به تشریح روند اجرای این طرح، چالش‌ها، و برنامه‌های آینده برای بازگشت به پوشش ۸۰ درصدی پرداخته است.

بررسی وضعیت فلورایدتراپی دانش‌آموزان در کشور

سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، درباره اجرای برنامه فلورایدتراپی و نهاد‌های مرتبط با آن گفت: «فلورایدتراپی در حال حاضر به شکل استفاده از ماده وارنیش انجام می‌شود. این ماده که به سطح دندان می‌چسبد، با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت اجرا می‌شود. در حقیقت، وزارت بهداشت مسئول اصلی این کار است، اما به دلیل اینکه گروه هدف دانش‌آموزان مدارس هستند، این برنامه با همکاری هر دو وزارتخانه به پیش می‌رود.» وی افزود: «برای کودکان ۳ تا ۶ سال، این برنامه سالی دو بار در خانه‌های بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت اجرا می‌شود. برای دانش‌آموزان ۶ تا ۱۲ سال نیز سالی دو بار در مدارس انجام می‌گیرد.»

پوشش برنامه فلورایدتراپی در کشور

قربانی در ادامه درباره پوشش جمعیتی این برنامه اظهار داشت: برنامه فلورایدتراپی سال‌هاست که در حال اجرا است. در سال‌های ۹۳ و ۹۴، حدود ۸۰ درصد از دانش‌آموزان تحت پوشش بودند. اما متأسفانه پس از شیوع کرونا و به دلایل دیگری همچون مسائل مربوط به تأمین ماده و انتشار اطلاعات نادرست در فضای مجازی، این پوشش کاهش یافت. با این حال، برنامه‌ریزی شده است که از سال آینده با تأمین مواد مناسب و همکاری وزارت آموزش و پرورش، پوشش جمعیتی این برنامه دوباره به بالای ۸۰ درصد برسد.

وی تأکید کرد: مشکلی از نظر تأمین بودجه و همکاری آموزش و پرورش وجود ندارد. تأمین بودجه هر ساله انجام می‌شود و در وزارت بهداشت مصوب است. همکاری وزارت آموزش و پرورش نیز به‌ویژه در این دولت بسیار قوی بوده است. به عنوان نمونه، همین چهارشنبه گذشته جشن آغاز فلورایدتراپی برای دانش‌آموزان عشایری با همکاری آموزش و پرورش برگزار شد.

اجرای برنامه در مناطق محروم

سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در خصوص اجرای این برنامه در مناطق محروم بیان کرد: برنامه فلورایدتراپی به تمامی ۶۲ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است تا اجرای آن با اولویت مناطق محروم و روستایی آغاز شود. این برنامه در تمامی استان‌ها به همین ترتیب آغاز شده است و مناطق عشایری نیز با همکاری نزدیک با آموزش و پرورش شناسایی و پوشش داده می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: هدف نهایی وزارت بهداشت این است که این برنامه با پوشش بالایی برای همه دانش‌آموزان کشور اجرا شود، چراکه خطر پوسیدگی دندان در میان دانش‌آموزان بسیار بالا است.

نظارت و آموزش اجرای فلورایدتراپی

قربانی در مورد نظارت بر اجرای این طرح گفت: فلورایدتراپی با استفاده از ماده وارنیش نیازی به حضور دندانپزشک ندارد. این کار می‌تواند توسط مراقبان سلامت، بهورزان و حتی داوطلبان سلامت آموزش‌دیده انجام شود. نحوه انجام آن به این صورت است که دندان‌ها خشک شده و ماده وارنیش به صورت مایع بر روی دندان‌ها اعمال می‌شود. سپس باید حداقل یک ساعت از خوردن و آشامیدن پرهیز شود تا ماده تأثیر خود را بگذارد.

وی افزود: اگر در حین اجرای برنامه، مشکلاتی در دندان‌های دانش‌آموزان شناسایی شود، آنها برای درمان به دندانپزشک ارجاع داده می‌شوند. این طرح همچنین شامل ارائه معاینات و شناسایی دندان‌های مشکل‌دار هر دانش‌آموز است. خانواده‌ها نیز از وضعیت دندان‌های فرزندان خود مطلع می‌شوند و می‌توانند از خدمات دولتی با تعرفه‌های پایین بهره‌مند شوند.

وی در پایان گفت: در حال حاضر خدمات ترمیم دندان شماره ۶ که اولین دندان دائمی محسوب می‌شود، با هزینه‌ای بسیار کاهش‌یافته ارائه می‌شود. ما تلاش داریم با همکاری بیمه‌ها، سایر خدمات دندانپزشکی را نیز برای کودکان زیر ۱۴ سال تحت پوشش قرار دهیم تا خانواده‌ها با مشکلات کمتری در پرداخت هزینه‌های درمانی روبه‌رو شوند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->