سردار اشعری: عاقبت به خیری شهید صیاد شیرازی به خاطر ولایتمداری او بود امیر سرتیپ امان‌اللهی: وظیفه ما این است که به عنوان سربازان نظام، در رکاب ولایت گام برداریم دستور اژه ای به قضات: مدیرانی که دارای ضعف و نقصان هستند تغییر دهید راز سرخ صیاد | روایتی کوتاه از زندگی خوش‌عاقبت شهید امیر سپهبد صیاد شیرازی دادستانی تهران علیه «حسام الدین آشنا» اعلام جرم کرد معاون هماهنگ کننده ارتش: شهید صیادشیرازی یک الگو در میان نیروهای مسلح بود سرلشکر باقری: وحدت نیروهای مسلح و توکل بی‌نظیر به قدرت خداوند از صفات شهید صیادشیرازی بود صدور رأی نهایی دادگاه عالی کانادا درباره سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی: افزایش تعداد نمایندگان مجلس در انتظار لایحه دولت است ارائه پیشنهاد جدید آتش بس در غزه از سوی دولت مصر همه چیز درباره کمونیسم و کمونیست‌ها استاندار خراسان رضوی: منطقه ویژه اقتصادی و راه آهن را به عنوان دو مطالبه اصلی مردم سبزوار پیگیری می‌کنیم قاآنی: دشمنان قدرتمند در برابر اراده ملت‌های مقاوم ناتوان هستند بازدید استاندار خراسان رضوی از محور جنوب غربی بردسکن با حضور فرمانده فراجا تاکید پزشکیان بر سازندگی بیشتر استان ها بدون اتکا به پایتخت | ارز ۲۸ هزار تومانی رانت است ترکیه نسبت به پیامدهای هرگونه ماجراجویی نظامی علیه ایران هشدار داد عراقچی: الجزایر در شورای امنیت سازمان ملل نقشی تعیین کننده دارد + ویدئو رئیس جمهور به استان البرز سفر کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) برگزاری رژه روز ارتش در تهران و سایر شهرهای ایران متکی: در محاسبات آمریکایی‌ها تصور حمله به ایران به راحتی جا نمی‌گیرد ترامپ: رئیس‌جمهوری چین مرد مغروری است| او نمی‌داند چطور باید توافق کند! جان باختگان ریزش سقف کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ نفر رسید افزایش تعداد قربانیان حادثه کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ تن حماس بیانیه داد: فلسطینیان کرانه باختری قیام کنند اختلاف بین صهیونیست‌ها و آتش افروزی در یک کنیسه در تل‌آویو رئیس جمهور آذربایجان: خواهان روابط خوب با ایران هستیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی لغو سه ماهه تعرفه‌های ترامپ علیه کشورها غیر از چین !
سرخط خبرها

عبدالعلی‌زاده: دولت سیاستگذاری بلد نیست و مردم توسعه آفرینی نمی‌دانند

  • کد خبر: ۳۰۸۵۰۰
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۹
عبدالعلی‌زاده: دولت سیاستگذاری بلد نیست و مردم توسعه آفرینی نمی‌دانند
نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: تاکنون در ایران برای توسعه دریامحور اندیشه و برنامه‌ای ارائه نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز، علی عبدالعلی‌زاده روز چهارشنبه در دومین روز از سفر سه روزه خود به گیلان در جلسه توسعه اقتصاد دریا محور که در استانداری برگزار شد، تصریح کرد: باید هر تعریفی که از توسعه دریا محور در ذهن دارید را پاک کرده و تعریف واقعی برای آن ارائه کنیم توسعه‌ای که ۲ رکن دولت و مردم دارد و نقش دولت در توسعه اقتصاد دریا محور سیاست‌گذاری و نقش مردم توسعه آفرینی است چرا که توسعه با مردم ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: از ۱۳۲۷ تاکنون ۱۲ برنامه توسعه‌ای برای کشور تدوین شده است، اما آیا توانسته‌ایم به توسعه دست یابیم؟ این برنامه‌های دولتی توسعه آفرین نیستند و با کارمند دولت نمی‌توان توسعه آفرینی کرد، اما بخش خصوصی به علت آنکه منافع شخصی را به رونق گره زده است برای دستیابی به توسعه تلاش می‌کند.

وی با بیان اینکه مردم ایران و گیلان با دریا غریبه‌اند، گفت: برای دستیابی به توسعه باید نخست آن را فهمید و بعد توسعه آفرینی کرد ضمن آنکه نمی‌توان یک نسخه واحد برای توسعه پیچید و هر شهر و روستا نسخه‌ای مجزا دارد به طور مثال در گیلان نسخه توسعه آستارا با رشت و بندرانزلی متفاوت است.

عبدالعلی زاده اضافه کرد: دولت سیاستگذاری بلد نیست و مردم توسعه آفرینی نمی‌دانند؛ باید به دولت سیاستگذاری آموخت و به مردم توسعه را آموزش داد، برای رسیدن به مفهوم توسعه که گذر از مرز دانش جهانی است باید مطالعه بیشتری داشته باشیم که اگر از مرز دانش عبور کردیم به توسعه خواهیم رسید.

وی با بیان اینکه مفهوم رشد، پیشرفت و توسعه باهم متفاوت است، گفت: رشد به معنای اضافه شدن کمی، پیشرفت بهبود کیفی و توسعه به معنای تغییر و عوض شدن مفهوم است؛ ما برای دستیابی به توسعه دریامحور باید با دریا زندگی کنیم و بهره واقعی را از آن ببریم.

وی تاکید کرد: پس از این سفر و نیز بازدید از استان‌های مازندران و گلستان جمع‌بندی آن تهیه و به رئیس جمهور ارائه می‌شود و درخواست خواهیم کرد استانداران سه استان شمالی سفری به کشور هلند داشته باشند و در این سفر علل توسعه این کشور را که شرایطی مشابه با این استان‌ها دارند را مورد بررسی قرار داده و مشکلات این سه استان و علل این عقب ماندگی‌ها احصاء و برای آن راه حل ارائه کنند.

عبدالعلی زاده اظهار کرد: استان گیلان باید بتواند بدون اتکاء به اعتبارات دولتی و با پشتوانه، جلب نظر و اعتماد مردم به توسعه دست یابد. باید درست سیاست‌گذاری کرده و به خاطر فهم آنچه که می‌خواهیم انجام دهیم با مردم به تفاهم برسیم تا مردم مشارکت کرده و توسعه آفرین باشند.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت گردشگری در دریای خزر حق مسلم مردم است؛ طبیعت خزر برای شنا مناسب نیست و اکثر مردم ایران شنا در دریا خزر را نمی‌دانند، اما گردشگری دریایی مایه آرامش است و، چون تاکنون چنین خدماتی به مردم در حوزه دریایی ارائه نکرده‌ایم نمی‌توانیم بگوییم استقبال نمی‌کنند.

نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور تاکید کرد: باید در کوتاه‌ترین زمان لنج‌ها و کشتی‌های گردشگری در دریای خزر راه اندازی شود تا پای مردم ایران به دریا برسد و در این میان منطقه آزاد انزلی با راه اندازی گردشگری دریایی در این زمینه پیش قدم شود و طی برنامه‌ریزی تور‌های یک روزه مردم را با دریا آشنا کند.

وی ادامه داد: می‌توان با حمل بار و مسافر مردم را از بنادر شمالی ایران به باکو و قزاقزستان منتقل کرد و به این ترتیب ظرفیت اشتغال را افزایش داد. همچنین با راه اندازی و ایجاد کارخانه کشتی سازی و تعمیرات آن می‌توان در بنادر گیلان کشتی‌های سه تا پنج هزار تنی باری و گردشگری را ساخت و تعمیر کرد.

عبدالعلی زاده با بیان اینکه اینها همه ظرفیت اشتغال آن هم قابل توجه است، گفت: در خصوص ایجاد صنایع شیلاتی نیز معتقدم این محصولات جایگزین مناسبی برای صادرات نفت کشور خواهند بود؛ استعداد‌های شگرفی در این حوزه وجود دارد و در مجموعه‌های پرورش ماهی استان اقدامات مهمی در زمینه پرورش و تکثیر انواع ماهیان خاویاری در دست انجام است.

وی با بیان اینکه امروز برای رونق حوزه شیلات باید دامپزشک آبزیان از رشته دامپزشکی جدا شود، اظهار کرد: چنانکه در سال تحصیلی جدید بهنگام پذیرش دانشجویان در رشته دامپزشکی باید در کنار ۷۰ واحد دروس عمومی در واقع به جای هفت واحد درس تخصصی ۷۴ واحد دروس تخصصی حوزه آبزیان ارائه شود و دامپزشک آبزیان فردی متخصص و توانمند باشد تا سلامت آبزیان با شناسایی بیماری و درمان آن تضمین شود.

نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور همچنین بر توسعه روابط فرهنگی با کشور‌های همسایه خزر تاکید کرد و افزود: با راه اندازی کشتی مسافربری می‌توانیم به توسعه فرهنگی کشور کمک کنیم، زیرا فرهنگ توسط دولت‌ها ایجاد نمی‌شود بلکه مردم به رشد فرهنگی جوامع کمک می‌کنند. باید با گسترش راه‌های ارتباطی این پیوند را بین کشور‌های حاشیه خزر برقرار کنیم.

وی اضافه کرد: برای توسعه سیاست‌های دریا محور در گیلان ۲ مشکل اساسی وجود دارد، نخست وضعیت تالاب بین المللی انزلی است که در معرض نابودی قرار دارد و دیگری پسروی آب دریای خزر که باید با برگزاری جلسات مشترک با کشور‌های حاشیه خزر و تشکیل تیم تحقیق و بررسی حقابه خزر مطرح و مورد بررسی قرار گیرد این مساله نیازمند کار مشترک و طولانی‌مدت و جدی است.

وی ادامه داد: برای ایجاد دانشکده دریایی در استان گیلان نیز برنامه ریزی خواهیم کرد تا علاقمندان به رشته دریانوردی در این دانشکده به تحصیل بپردازند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->