زلزله دهرم فارس را لرزاند (۱۸ دی ۱۴۰۳) راه‌اندازی قطار مسافری تهران- وان از بهمن ۱۴۰۳ جزئیات بررسی مصوبه کنکور در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی (۱۸ دی ۱۴۰۳) کدام مدارس استان تهران فردا چهارشنبه (۱۹ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ همه چیز درباره ویروس جدید چینی| موردی از ابتلا به HMPV در ایران مشاهده نشده است گرامر انگلیسی را آسان بیاموزید: آموزش قواعد به زبان ساده و کاربردی درباره اخبار غم‌انگیزی که از خشک شدن تالاب انزلی به گوش می‌رسد | کسی از نیلوفر‌های انزلی خبر دارد؟ درباره سوء‌ظن که رابطه‌ها را بر هم می‌زند | ویروس بدگمانی؛ آفت رابطه نان‌های مناسب برای لاغری کدام‌اند؟ علائم هشداردهنده تومور مغزی چیست؟ حمله یک شهروند با بنزین و آتش به شهردار کرگان هرمزگان + عکس (۱۸ دی ۱۴۰۳) شناسایی ۳۴۰ کودک کار در مشهد در ۹ماهه نخست ۱۴۰۳ ۶ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی در آستانه خودکفایی ۲۹ ماه عجیبی که قابل پیش‌بینی بود سرقت تریلی حامل ۸ دستگاه خودرو در نیشابور (۱۷ دی ۱۴۰۳) مکران، پایتخت احتمالی ایران پس‌ از تهران، کجاست؟ + ویژگی‌ها و موقعیت جغرافیایی محکومیت ۳۹ میلیارد ریالی قاچاقچی ارز در مشهد (۱۸ دی ۱۴۰۳) اقدامات بهزیستی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی درخصوص معتادان متجاهر | ایستگاهی برای ته‌خطی‌ها زلزله مهیب در چین | شمار کشته‌ها به ۹۵ تن رسید (۱۸ دی ۱۴۰۳) بازسازی جنایت دسته جمعی  در صدمتری | قتل به بهانه جلب ۶۲ درصد سالمندان اضافه وزن دارند کم‌شنوایی نوزادان در هر هزار تولد، یک تا ۳ مورد است ارائه درس دوواحدی مهارت‌های زندگی به دانشجویان ترم اول، اجباری شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳) | امروز و فردا هوا سرد می‌شود واگذاری ۹۰ درصد فعالیت‌های بهزیستی به بخش غیردولتی «شیر مادر»، ضامن سلامتی نوزاد و مادر از قصاص تا زندان؛ مجازات ۲ برادر جنایتکار که راننده مسافرکش را به قتل رساندند ۳ درصد مردم به انحراف ستون فقرات مبتلا هستند قتل دختر توسط پدرش به بهانه آبرو | عذاب وجدان ندارم آیا یوتیوب برای اساتید و دانشجویان رفع فیلتر می‌شود؟ آیا باید نگران شیوع ویروس جدید چینی باشیم؟ نوبت‌گیری سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان چگونه انجام می‌شود؟
سرخط خبرها

علت کمبود برخی داروها در کشور چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۸۷۴۵
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۰
علت کمبود برخی داروها در کشور چیست؟
یک پژوهشگر و فعال صنعت دارو، در ارتباط با چرایی بروز کمبود دارو در کشور، توضیحاتی داد.

به گزارش شهرآرانیوز، ایمان ایرانمنش، گفت: اکنون بحث کمبودهای دارویی در محافل پزشکی و دارویی کشور داغ است و در این خصوص آمارهای متفاوتی منتشر می‌شود، از طرفی گاهاً بیان می‌شود که داروهای تولید داخل از کیفیت لازم برخوردار نیستند.

وی افزود: ذکر این نکته ضروری است که کمبود و کیفیت دارو، دو روی یک سکه هستند، هنگامی‌که کمبودها افزایش می‌یابند نوعی سراسیمگی در امر تأمین را در اذهان مخاطبان تداعی می‌کند و باعث می‌شود ناخواسته گمان گردد اقلام دارویی که وارد بازار می‌شوند از کیفیت لازم برخوردار نیستند. حال آنکه در واقعیت اینگونه نیست و هم تولیدکنندگان دارو در کشور و هم سازمان غذا و دارو، کنترل‌های کیفی لازم بر تمامی فرآورده‌های دارویی پیش از آزادسازی یک سری ساخت به بازار و همچنین در قالب کنترل‌ها و نظارت‌های پس از ورود به بازار «به صورت پسینی» را بدون وقفه در دستور کار دارند.

این پژوهشگر حوزه دارو در ادامه گفت: تولید انواع مواد اولیه دارویی و داروهای نهایی در ایران مطابق با استانداردها و راهنماهای بین المللی در جریان است و برای سنتز، تخلیص، فرمولاسیون، کنترل‌های فیزیکی و شیمیایی و میکروبی حین دوره سنجش پایداری، ارتقا مقیاس، ساخت صنعتی، بسته بندی، انبارش و حمل و نقل دارو به مراکز مجاز توزیع و عرضه در سطح داروخانه‌ها که در برخی موارد می‌بایست به زنجیره سرد مجهز گردد، میلیاردها تومان هزینه و هزاران نفر - ساعت کار علمی و فنی متخصصان حوزه‌های مختلف شیمی، میکروبیولوژی، داروسازی صنعتی، فنی - مهندسی، فناوری اطلاعات، مهندسی صنایع، مدیریت بازرگانی، لجستیک و نظارتی مصروف می‌گردد تا نتیجه نهایی مواد اولیه و داروهای ساخته شده با کیفیت و منطبق با استانداردهای ملی و بین المللی باشد.

ایرانمنش تاکید کرد: پیرامون کمبودهای دارویی لازم است صرفاً به آمارهای رسمی سازمان غذا و دارو توجه شود و بدیهی است موارد خارج از فهرست رسمی داروهای ایران که حکم «دارونامه ملی» را دارا است، جز موارد کمبود تلقی نمی‌گردند.

وی افزود: همچنین لازم است سامانه‌های رایانه‌ای با کاربری آسان در اختیار آحاد ذی‌نفعان قرار گیرد که با یک جستجوی ساده تعداد و نام دقیق اقلام فهرست کمبودهای دارویی و آخرین وضعیت آنها از حیث موجودی را نمایش دهد که خوشبختانه هم اکنون؛ پزشکان، داروسازان و دیگر افراد جامعه می‌توانند با مراجعه به سامانه‌های سازمان غذا و دارو از جمله سامانه «تی تک»، اطلاعات دقیقی پیرامون مراکز و داروخانه‌هایی که داروی مد نظر را آماده عرضه دارند، به دست آورند و طبیعی است که این سامانه‌ها قابل توسعه و بهبود مستمر خواهند بود و در این خصوص می‌توان از تجارب کشورهای توسعه یافته بهره برداری کرد.

ایرانمنش گفت: در مقوله مدیریت بهینه کمبودهای دارویی، نکته حائز اهمیت اعلام فهرست رسمی «داروهای قابل تعویض با یکدیگر» است که به صورت مستند و تأیید شده نشان خواهد داد که در هنگام کمبود یک قلم دارو، کدامیک از اقلام موجود در بازار دارویی کشور با قلم دارویی دستخوش کمبود، قابل تعویض، تجویز و ارائه خواهند بود که منتج به آرامش خاطر بیشتر جامعه پزشکی و داروسازی در امر خطیر درمان موفق بیماران خواهد شد.

این فعال صنعت داروسازی در پایان خاطر نشان کرد: با توسعه سیستم‌های فناوری اطلاعات پیرامون مدیریت بهینه کمبودهای دارویی، می‌توان روی دیگر سکه که کیفیت داروهای تولید داخل است را نیز در فضای اطمینان خاطر در اذهان مخاطبان، تأیید و با درجه اطمینان بالا تضمین نمود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->