سری گلکسی S25 سامسونگ رونمایی شد| اعلام قیمت و تاریخ عرضه پرچم‌دار جدید رقابت انسان‌ها و ربات‌ها در نیمه‌ماراتن چین نسخه تکامل‌یافته ماهواره کوثر سال آینده به فضا پرتاب می‌شود گروه «تپسل» اپلیکیشن «کافه بازار» را خرید تجار بالاخره می‌توانند آیفون‌هایی را که شناسه‌شان باز شده، ثبت سفارش کنند توکن PX «نات پیکسل» لیست شد + قیمت اولیه راس اولبریکت کیست؟ | خالق موفق‌ترین دارک‌وب خریدوفروش مواد مخدر ترامپ برای راس اولبریکت، خالق وب‌سایت «جاده‌ی ابریشم»، فرمان عفو صادر کرد استعفای رئیس ناسا آمریکا همزمان با آغاز دولت دوم ترامپ فرهنگستان جایگزین «فوروارد» را معرفی کرد ترامپ دستور بایدن برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی را لغو کرد آیا رمزارزها در نوسان‌ نرخ ارز اثرگذار هستند؟ بیش از ۵۷ هزار حمله سایبری در پاییز ۱۴۰۳ علیه ایران اتفاق افتاد+جزئیات با حمایت ترامپ، ممنوعیت تیک تاک در آمریکا برداشته شد پیام هکرها برای کسب‌وکارهای رژیم صهیونیستی: «غزه پیروز است!» مدت ریلزهای اینستاگرام به ۳ دقیقه‌ افزایش یافت پشتیبانی از فناوری صوتی Eclipsa به گوگل کروم و اندروید می‌آید آمریکایی‌ها بعد از ممنوعیت تیک تاک در کشورشان، از چه سرویسی استفاده می‌کنند؟ امکان رجیستری آیفون‌های فعال قبل از مصوبه دولت فراهم شد (۳۰ دی ۱۴۰۳) چرا فعالیت تیک تاک در آمریکا متوقف شد؟ + حواشی و واکنش‌ها جزئیاتی تازه از پرونده پاول دورف، مدیرعامل تلگرام، در فرانسه (۲۹ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ضرورت حکمرانی منطقی در فضای مجازی

  • کد خبر: ۳۰۸۸۸۴
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۸
ضرورت حکمرانی منطقی در فضای مجازی
فهم من از حکمرانی، سیاست‌ورزی حکیمانه است. میانِ حُکم و حِکمت یک خویشاوندی وثیق متصورم که اگر برهم بخورد نه حکمرانی به توفیق خواهد رسید و نه حکمت، فرصت نشو‌و‌نما خواهد یافت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حکمرانی، این روز‌ها در شمار پرتکرارترین کلماتی است که در ساحت‌های گوناگون به گوش می‌رسد. از اقتصاد و سیاست و جامعه تا فرهنگ و اخیرا هم به فراوانی در موضوع فضای مجازی به چشم می‌خورد و به گوش می‌رسد. فهم من از حکمرانی، سیاست‌ورزی حکیمانه است.

میانِ حُکم و حِکمت یک خویشاوندی وثیق متصورم که اگر برهم بخورد نه حکمرانی به توفیق خواهد رسید و نه حکمت، فرصت نشو‌و‌نما خواهد یافت، اما حکمرانی با جانمایه حکمت می‌تواند جامعه را و جهان را به شکوفایی برساند. این نوع از مملکت‌داری، به منطقی‌سازی و تسهیلِ امن برخورداری مردم از ظرفیت‌های گوناگون می‌انجامد. بر هر سه شاخصه هم تأکید دارم. حکمرانی چنین، راه بر غیرمنطقی‌ها، سخت‌گیری‌ها و اباحیگری‌های امنیت‌سوز می‌بندد. 

به جای تهدید و حتی تحدید تدبیر می‌کند. زبان تدبیر را هم بیشتر مردم می‌فهمند و مفاهمه آنها را به همراهی می‌رساند. نمونه این را در زمین می‌توان نشان داد. در جاده که ناایمنی را با رفع نقاط حادثه‌خیز، ایمن می‌کنند. کسی به بستنِ جاده و از دسترس خارج کردنِ گذرگاه عمومی فکر نمی‌کند. البته شرایط خاص را همه می‌پذیرند که اقتضائات خاص هم دارد. 

یک‌طرفه کردن جاده‌ها و خیابان‌ها را باز می‌شود مثال آورد که مردم هم می‌پذیرند و همراه می‌شوند. منطق و همه‌کس‌پذیر هم هست اقداماتی از این دست. اما ازمیان رفتنِ شرایطِ خاص و عادی شدن امور، به خودی خود تصمیمات را توجیه‌ناپذیر می‌کند. آن‌چنان که اگر وضعیت را به حالتِ سابق برنگردانیم، با نوعی ناهمراهی عمومی و حتی دورزدن‌های گوناگون روبه‌رو می‌شویم. چیزی که در قضیه فضای مجازی می‌بینیم. 

بیشتر مردم با استفاده از وی‌پی‌ان، وارد فضا‌های فیلتر شده می‌شوند. نکته جالب ماجرا هم حضور پررنگِ مخالفان رفع فیلتر در همان فضای فیلتر شده است! معلوم است که وقتی خود چنین می‌کنند به مخالفتشان نمی‌شود وقعی نهاد. پلتفرم ایکس نمونه کامل جماعتی است که بسیار رطب می‌خورند، اما با خرما مخالف‌اند! نمی‌خواهم بگویم چه‌ها می‌گویند که ناگفته ماندن آن به صواب نزدیک‌تر است. 

می‌خواهم از موضوع دیگر بنویسم که از زبان‌های مختلف شنیده‌ام؛ انگار می‌خواهند با کُند کردن اینترنت، رفع محدودیت واتساپ و گوگل‌پلی را جبران کنند! نمی‌گویم چنین است، اما کند شدن سرعت اینترنت موضوعی است که از افراد مختلف شنیده‌ام. همه هم شاهد ماجرا را در جیب دارند و برای گویا کردن آن، پلتفرم‌های مختلف را باز می‌کنند که البته باز نمی‌شود. نه به خاطر فیلتر بودن که به خاطر کندی اینترنت. خبرنگاران متعددی را دیده‌ام که از این ماجرا می‌نالیدند. 

تلخ گفته شوخی‌نمایشان هم این بود که انگار متولیان امر، پیچ را بر عکس چرخانده‌اند، چون شاهد اختلال بیشتر هستیم تا رفع محدودیت بیشتر. بنده خدایی با استناد به گزارش فرهیختگان به نقل از یک نهاد امنیتی، می‌گفت: اگر قصه تهدید نفوذ بیگانه از طریق پیام‌رسان‌ها باشد که داخلی‌ها هم بدان گرفتارند. 

می‌گفت: این گزارش به حضورِ عمله موساد در فلان پیام‌رسان، با ادبیات انقلابی، تیشه به دست می‌دهند تا به دست خودمان، ریشه‌کنمان کنند. قطعا حکمرانی منطقی فضای مجازی باید همه جانبه برنامه بریزد. جوری که هم مردم بتوانند از ظرفیت‌ها استفاده کنند و هم دشمن نتواند ما را به بازی خود بکشاند. باز هم در این باره باید نوشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->