خبر خوش شورای عالی انقلاب فرهنگی برای داوطلبان کنکور هشدار مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در خصوص افزایش آمار سگ‌های ولگرد ردپای نه‌چندان‌کمرنگ کووید۱۹ در بین بیماری‌های عفونی | اعلام سازمان بهداشت جهانی درصورت همه‌گیری انسداد هزار و ۳۴۳ حلقه چاه غیرمجاز آب در خراسان رضوی طی ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با فواید محبوب ترین نوشیدنی جهان «چای سیاه» آشنا شوید عشق پوشالی، دختر نوجوان را کارتن‌خواب کرد خراسان رضوی ایستاده بر سکوی نخست فرونشست زمین! ورود سامانه بارشی جدید به کشور از هفته آینده (۱۹ دی ۱۴۰۳) رقم عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی چقدر خواهد بود؟ کاهش خطر بیماری‌های قلبی با روشی ساده آیا رقم عیدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی افزایش می‌یابد؟ علل و علائم ناباروری چیست؟ هزینه‌های میلیونی آلودگی هوا بر دوش بیماران ریوی قتل هولناک زن جوان به دست همسرش در بردسکن + جزئیات زلزله دهرم فارس را لرزاند (۱۸ دی ۱۴۰۳) راه‌اندازی قطار مسافری تهران- وان از بهمن ۱۴۰۳ جزئیات بررسی مصوبه کنکور در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی (۱۸ دی ۱۴۰۳) کدام مدارس استان تهران فردا چهارشنبه (۱۹ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ همه چیز درباره ویروس جدید چینی| موردی از ابتلا به HMPV در ایران مشاهده نشده است گرامر انگلیسی را آسان بیاموزید: آموزش قواعد به زبان ساده و کاربردی درباره اخبار غم‌انگیزی که از خشک شدن تالاب انزلی به گوش می‌رسد | کسی از نیلوفر‌های انزلی خبر دارد؟ درباره سوء‌ظن که رابطه‌ها را بر هم می‌زند | ویروس بدگمانی؛ آفت رابطه نان‌های مناسب برای لاغری کدام‌اند؟ علائم هشداردهنده تومور مغزی چیست؟ حمله یک شهروند با بنزین و آتش به شهردار کرگان هرمزگان + عکس (۱۸ دی ۱۴۰۳) شناسایی ۳۴۰ کودک کار در مشهد در ۹ماهه نخست ۱۴۰۳ ۶ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی در آستانه خودکفایی ۲۹ ماه عجیبی که قابل پیش‌بینی بود سرقت تریلی حامل ۸ دستگاه خودرو در نیشابور (۱۷ دی ۱۴۰۳) مکران، پایتخت احتمالی ایران پس‌ از تهران، کجاست؟ + ویژگی‌ها و موقعیت جغرافیایی محکومیت ۳۹ میلیارد ریالی قاچاقچی ارز در مشهد (۱۸ دی ۱۴۰۳) اقدامات بهزیستی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی درخصوص معتادان متجاهر | ایستگاهی برای ته‌خطی‌ها
سرخط خبرها

پذیرش بیمار خارجی در نیمه اول ۱۴۰۳، فقط به اندازه ۱۰ درصد ظرفیت گردشگری سلامت مشهد

  • کد خبر: ۳۰۹۰۱۸
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
پذیرش بیمار خارجی در نیمه اول ۱۴۰۳، فقط به اندازه ۱۰ درصد ظرفیت گردشگری سلامت مشهد
در شش‌ماهه اول امسال، در مراکز درمانی مشهد، ۵۰‌ هزار بیمار خارجی پذیرش شده است؛ در‌حالی‌که این شهر ظرفیت ۵۰۰ هزار نفری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «مشهد باوجود ظرفیت‌های بی‌شمار در حوزه گردشگری سلامت، در شش‌ماهه اول امسال فقط ۵۰ هزار بیمار خارجی داشته است؛ در‌حالی‌که ظرفیت‌های موجود این شهر برای پذیرش بیش از ۵۰۰‌هزار بیمار در همان مدت زمان است»؛ این واقعیت وضعیت گردشگری سلامت مشهد یعنی سومین صنعت پول‌ساز دنیا از زبان متولی آن در این شهر است.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این شهر به‌دلیل وجود بارگاه منور رضوی و ظرفیت‌هایی مانند توانمندی‌های نظام سلامت، مورد استقبال گردشگران سلامت قرار گرفته است، گفت: از جمله این ظرفیت‌ها می‌توان به فعالیت بیش از هزار عضو هیئت‌علمی در دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، وجود بیش از پنجاه مرکز مجهز درمانی در رشته‌های مختلف تخصصی و فوق‌تخصصی و وجود تجهیزات هایتک پزشکی اشاره کرد.

مشهد، مقصد گردشگری سلامت از ۷۶ کشور

داوود خوش‌شکن، شش‌کشوری که بیشترین میزان گردشگر سلامت را در خراسان رضوی دارند، افغانستان، عراق، ترکمنستان، تاجیکستان، عمان و بحرین خواند و افزود: باوجود‌این در شش‌ماهه ابتدای امسال از ۷۶ کشور و حتی از اروپا نیز بیمار داشته‌ایم؛ زیرا قیمت تمام‌شده خدمات سلامت در کشور ما به نسبت این کشور‌ها بسیار پایین‌تر است، ضمن اینکه کیفیت خدمات نیز بالاست.

او با اشاره به اینکه این ظرفیت‌ها اقبال گردشگران به مشهد را زیاد کرده است، اما آمار نشان می‌دهد که هنوز ظرفیتمان بیش از این است، گفت: مشهد به‌تنهایی می‌تواند در سال، یک‌میلیون بیمار خارجی را پذیرش و درمان کند. اکنون هفتصد تخت آی‌پی‌دی (ویژه گردشگران سلامت) در مراکز درمانی داریم که این تعداد، مازاد بر تخت‌هایی است که برای درمان‌های افراد داخل کشور داریم.

نبود رسانه در کشور‌های هدف برای بیان توانمندی

خوش‌شکن در پاسخ به این سؤال که چرا به میزان ظرفیتی که داریم، بیمار پذیرش نمی‌شود، علت را وجود برخی چالش‌ها درباره جذب گردشگران سلامت در سطح عمومی (کشوری) و بعضی دیگر را مختص مشهد دانست و افزود: مهم‌ترین مشکل، نبود رسانه‌ای برای بیان توانمندی سلامت کشورمان در کشور‌های هدف است. اکنون دست‌کم پانزده کشور شیعه به خدمات درمانی کشورمان نیاز دارند؛ اما از آن اطلاعی ندارند.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد ادامه داد: اخیرا از استاندار درخواست کردیم که از دولت بخواهند پایگاهی در این کشور‌ها داشته باشیم تا ظرفیت‌های حوزه سلامت را معرفی کنیم.

او همچنین با اشاره به مشکلاتی که در اثر وجود مترجم‌های غیررسمی به وجود آمده است، گفت: مترجمان غیررسمی و لیدر‌هایی که در گردشگری سلامت فعالیت می‌کنند، گاهی از بیماران سوءاستفاده می‌کنند. در بعضی موارد، این افراد تعرفه‌های بیشتری از بیماران می‌گیرند و پزشکانی را به آنها معرفی می‌کنند که به لحاظ علمی در رتبه پایین‌تری قرار دارند.

صدور کارت شناسایی برای ۱۶۰۰ لیدر

خوش‌شکن اظهار کرد: از سال گذشته تلاش کردیم این مترجم‌ها را سامان‌دهی کرده و کلاس‌های آموزشی برای آنها برگزار کنیم. تاکنون حدود ۱۶۰۰‌کارت شناسایی به لیدر‌ها و مترجم‌های رسمی ارائه شده و موجب شده است تا این افراد اکنون به‌صورت قانونی در چرخه توریسم سلامت مشهد فعالیت کنند.

او «سامانه الکترونیک جامع گردشگری سلامت» را چالش مهم دیگر این حوزه دانست و گفت: این سامانه برای این است که گردشگر بتواند از مبدأ خود تعرفه‌های کشور مقصد را ببیند و پزشکان را هم انتخاب کند. سال گذشته فراخوانی در‌این‌خصوص داشتیم که به شرکت‌های فناورانه عنوان شد که به چنین‌سامانه‌ای نیاز داریم؛ در‌پی آن شرکتی از مشهد تأییدیه‌های لازم را دریافت کرد.

خوش‌شکن اظهار کرد: بنابراین مشهد به‌عنوان نسخه آزمایشی این سامانه انتخاب شد و اکنون مراکز درمانی و شرکت‌های مشهد در آن معرفی شده است؛ هرچند برخی اشکالات در این سامانه وجود دارد، اما با همکاری مجری سامانه در حال رفع است.

او در ادامه به مشکلات ارزی در مراکز درمانی دولتی مشهد اشاره کرد و گفت: دریافت ارز در مراکز دولتی ممنوع است و این موجب می‌شود که بیماران برای تبدیل ارز خود به مراکز خصوصی مراجعه کنند. این موضوع سبب می‌شود ارز به چرخه دولت برنگردد. با‌وجود اینکه به ما حساب ارزی دادند، اما بازهم مشکلاتی وجود دارد؛ زیرا باید ارز قانونی دریافت شود، بنابراین تفاوت قیمت ارز قانونی و ارز موجود در بازار، مشکل ایجاد می‌کند.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد بیان کرد: آخرین درآمدی که محاسبه کردیم، کمتر از یک‌میلیارد یورو درآمد گردشگری سلامتمان در کشور بوده است؛ اما می‌خواهیم که این ظرفیت را شش‌برابر کنیم؛ بنابراین لازمه آن، این است که توانمندی‌هایمان را از طریق رسانه‌ها به نمایش بگذاریم.

چالش نبود دیپلماسی سلامت

«نبود دیپلماسی سلامت» چالش بعدی است که خوش‌شکن به آن اشاره کرد و گفت: اکنون بیش از صد نمایندگی وزارت امور خارجه در کشور‌های مختلف داریم؛ اما پیشنهاد داده‌ایم که در این نمایندگی‌ها، رایزن سلامت داشته باشیم تا مسئول معرفی توانمندی‌های نظام سلامت باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->