انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

تمایل ۱۰ درصدی ایرانی‌ها به اهدای عضو

  • کد خبر: ۳۰۹۰۳۰
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۶
تمایل ۱۰ درصدی ایرانی‌ها به اهدای عضو
مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: تنها ۱۰ درصد از مردم تمایل به اهدای عضو دارند؛ که این موضوع نیاز به فرهنگ‌سازی بیشتری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، کتایون نجفی زاده گفت: طبق آمار رسمی، سالانه بین ۵ تا ۸ هزار نفر در ایران به دلیل مرگ مغزی به وضعیت پیوند اعضا می‌رسند، از این تعداد، حداقل نیمی از افراد شرایط اهدا عضو دارند، اما تنها حدود ۱۰۰۰ نفر از این اعضای قابل اهدا بهره‌مند می‌شوند.

به گفته وی؛ این نابرابری عمدتاً به دلیل کمبود آگاهی عمومی و عدم شناخت کافی از مرگ مغزی در جامعه است. بسیاری از خانواده‌ها هنوز با مفهوم مرگ مغزی به‌طور کامل آشنا نیستند و در لحظه حادثه از پذیرش اهدای عضو امتناع می‌کنند.

نجفی زاده ادامه داد: در کشور‌های پیشرفته، فرهنگ‌سازی در مورد مرگ مغزی و پیوند اعضا از سنین پایین آغاز می‌شود. در آمریکا، حدود ۶۸ درصد از بزرگسالان تمایل خود را برای اهدا عضو ثبت کرده‌اند، در حالی که این آمار در ایران تنها ۱۰ درصد است.

به گفته وی؛ در سال‌های اخیر، رسانه‌ها و ارگان‌های مختلف در تلاشند تا فرهنگ‌سازی در این زمینه را گسترش دهند، اما همچنان نیاز به اطلاع‌رسانی بیشتر احساس می‌شود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان ادامه داد: یکی دیگر از چالش‌های مهم، موضوع فروش کلیه است. پیوند کلیه از فرد زنده به فرد دیگر تنها در صورت تطابق بافتی انجام می‌شود و هزینه‌های آن تحت پوشش بیمه و وزارت بهداشت قرار دارد و فروش غیرقانونی کلیه‌ها به‌ویژه در مناطق خاصی از کشور مشاهده می‌شود.

آمار روزانه فوت افراد به دلیل نبود عضو اهدایی

وی افزود: بر اساس آمار، در گذشته روزانه ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل عدم دسترسی به اعضای پیوندی جان خود را از دست می‌دادند، اما این رقم اکنون به ۱۰ تا ۱۲ نفر در روز افزایش یافته است.

مدیر عامل این انجمن گفت: برای مقابله با این بحران، وزارت بهداشت اقدامات متعددی انجام داده است، از جمله ثبت تمایل افراد به اهدا عضو در کارت‌های ملی و گواهینامه‌ها، از این پس، افرادی که تمایل دارند عضو اهدا کنند، می‌توانند این موضوع را روی گواهینامه خود ثبت کنند و در صورت وقوع مرگ مغزی، اعضای آنان اهدا خواهد شد.

آگاه سازی در زمینه اهدای عضو الزامی است

به گفته نجفی زاده؛ همچنین، وزارت آموزش و پرورش در حال وارد کردن مفاهیم مرگ مغزی و اهدای عضو در کتب درسی دانش‌آموزان و دروس دانشگاهی رشته‌های پزشکی است. این اقدامات به‌منظور آگاه‌سازی نسل‌های آینده و افزایش تعداد اهداکنندگان عضو در کشور انجام می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در خصوص اهدا اعضا به اتباع خارجی، طبق قوانین ایران، پیوند اعضا تنها به افغان‌های مقیم ایران امکان‌پذیر است. این اقدام در راستای حمایت از همسایگان و ساکنان کشور انجام می‌شود.

نجفی زاده گفت: پیوند اتباع در ایران ممنوع است و در زمانی که قانون پیوند توسط شورای عالی پیوند تعیین شد، افرادی که مقیم ایران هستند نیز می‌توانند پیوند را انجام دهند و یک فرد خارجی نمی‌تواند به ایران بیاید و پیوند را انجام دهد، بلکه فرد خارجی در ایران اگر مرگ مغزی شد می‌تواند به افراد افغانستانی مقیم در ایران عضو را اهدا کند و این امکان برای افغانستانی‌های مقیم در ایران فراهم شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->