به گزارش شهرآرانیوز؛ سازمان بازرسی، یکی از نهادهای کلیدی و نظارتی در ساختار حکمرانی کشور است که وظیفه آن بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی، پیشگیری از تخلفات، نظارت بر اجرای دقیق قوانین و تلاش برای شفافیت و پاسخگویی در بخشهای مختلف دولت است. این سازمان با برخورداری از جایگاه قانونی و تخصصی، میتواند نقش مهمی در افزایش کارآمدی نظام اداری و ارتقای اعتماد عمومی ایفا کند. در دنیای امروز که فساد و ناکارآمدی به تهدیدی جدی برای پیشرفت و توسعه تبدیل شده است، وجود نهادی نظیر سازمان بازرسی بهعنوان چشم بیدار نظارت، اهمیتی دوچندان یافته است.
با توجه به اینکه سال۱۴۰۳ که از سوی رهبر معظم انقلاب بهعنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، فرصتی برای تمامی دستگاههای دولتی و نظارتی فراهم کرده تا با اقدامات هماهنگ، گامهای مؤثری در راستای تحقق این هدف بردارند. در این میان، سازمان بازرسی نقش مهمی در تسهیل و حمایت از تولید، نظارت بر عملکرد دستگاههای مرتبط و جلوگیری از تخلفات ایفا میکند.
در گفتوگویی که با بازرس کل استان داشتهایم، از عملکرد این سازمان در امسال سؤال کردیم و پاسخ گرفتیم که در راستای تحقق شعار سال و اجرای منویات رهبر معظم انقلاب در حمایت از تولید و واحدهای تولیدی اقدامات مؤثری انجام پذیرفته که در اینجا فقط به سه نمونه از آن اشاره شده است. ازاینرو این گفتوگو، تصویری کوچک از تلاشهای انجامشده در مسیر رشد تولید و بهبود فضای کسبوکار ارائه میدهد و در روزهای آینده به ابعاد بیشتری از عملکرد این سازمان خواهیم پرداخت.
رئیس منطقه۲ سازمان بازرسی کشور و بازرس کل استان خراسانرضوی با اشاره به اقدامهای انجام شده در راستای تحقق شعار سال به شهرآرا گفت: بر اساس طرح آمایش سرزمین استان، شهرستان کلات دارای شرایط مساعد برای پرورش و تولید محصولات آبزی است، اما فعالان این حوزه تولیدی امکان تهیه نهادههای خود را از سامانه ملی نهادههای دامی نداشتند.
حجتالاسلاموالمسلمین موسی فتوحی با تأکید براینکه مشکل یادشده برحسب بازدید سر زده از شهرستان کلات برای پیگیری و رفع مشکلات اهالی آن، مشخص شد افزود: ناتوانی در تأمین نهاده آبزیان از سامانه ملی نهادهها سبب شده بود تا آبزیپروران، نهادههای مصرفی خود را از بازار آزاد تهیه کنند که وجود این موضوع سبب مشکلاتی شده بود.
به گفته وی از جمله این مشکلات افزایش هزینه تولید به دلیل تأمین خوراک مورد نیاز از بازار آزاد، افزایش دلالی، تعیین قیمت توسط سوداگران بازار و افزایش چشمگیر آن نسبت به خوراک دام دولتی، در نهایت کاهش تولید به دلیل نبود توجیه اقتصادی بود.
رئیس منطقه۲ سازمان بازرسی کشور افزود: با پیگیریهای این بازرسی کل از وزارت جهاد کشاورزی، این امکان فراهم شد تا همه فعالان حوزه آبزیپروری در سراسر کشور نیز امکان دسترسی به سامانه یادشده را داشته باشند و بتوانند نهادههای مورد نیاز واحد تولیدی خود را مانند سایر فعالان حوزه دامداری و کشاورزی، از طریق این سامانه به شکل قانونی و رسمی تهیه کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین فتوحی با اشاره به مشکلات برخی واحدهای تولیدی درباره مطالبات معوق از دستگاههای اجرایی، گفت: به عنوان مثال یک شرکت مهندسی و دانشبنیان که در زمینه انتقال نیرو و مخابرات فعالیت داشت به دلیل انبوه مطالبات معوق شده خود از برخی دستگاههای تابعه وزارت نیرو، دچار مشکلات زیادی شده بود. این شرکت با داشتن نیروی انسانی متخصص دارای ظرفیت اشتغالزایی درخور توجه در استان و کشور و دارای پروژههای متعدد فنی و مهندسی با دامنه فعالیت کشوری بود که فقط محدود به داخل استان نمیشد.
وی با اشاره به اینکه این امر سبب شده بود که پروژههای در حال انجام این شرکت و همچنین پرداخت حقوق کارکنان آن دچار مشکل اساسی شود افزود: پس از بازدید بازرسی خراسان رضوی از مجموعه یادشده و به دنبال آن، پیگیریهای مکرر صورت گرفته استانی و کشوری حدود ۵۰ میلیارد تومان از مطالبات شرکت از دستگاههای تابعه وزارت نیرو وصول شد.
بازرس کل استان خراسانرضوی با اشاره به اهمیت موضوع گردشگری اظهار کرد: با توجه به بازدیدهای انجام شده از مناطق مختلف شهرستان کلات، مشاهده شد که این منطقه توانایی بسیار مناسبی برای توسعه صنعت گردشگری داشته است، اما موضوع مهمی که مورد توجه واقع نشده بود، نبود آنتندهی تلفن همراه در یکی از محدودههای مهم گردشگری موردنظر بود.
این موضوع مورد گلایه ساکنان محلی و گردشگران منطقه موصوف بود. با ورود بازرسی کل و پیگیریهای صورت گرفته، زیرساختهای لازم توسط اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسانرضوی صورت گرفته و با نصب آنتن در منطقه مشکل برطرف شد.