اجرای سرود‌های پاتوقی هم‌زمان با شب میلاد امام‌جواد(ع) در حرم مطهر رضوی آیا پسران هم روزی در تقویم کشور خواهند داشت؟ گاه باید گفت و گاه باید سکوت کرد! زائران اردوزبان میلاد جوادبن‌الرضا(ع) را حرم مطهر رضوی جشن گرفتند (۲۲ دی ۱۴۰۳) حقیقت ایمان در بیان امام جواد (ع) امام جود و سخا، الگوی نسل جوان | بررسی جلوه‌های الگوبخش امام جواد (ع) گرامیداشت ولادت حضرت علی(ع) در موقوفه «مَلِک» تهران برنامه‌های فرهنگی ویژه «روز‌های پدرپسری» در مساجد بررسی نقش امام جواد (ع) در تداوم امامت و مقابله با چالش‌های دوران گلباران حرم امام‌رضا(ع) در شب میلاد ابن‌الرضا(ع) + ویدئو (۲۱ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: مذاکره نمی‌تواند جایگزین مقاومت شود | ایجاد یأس، ترس و اختلاف سه راهبرد دشمن| تجربه برجام مقابل چشم است، آن را تکرار نکنید حرم مطهر رضوی در شب میلاد جوادالائمه(ع) گل‌باران می‌شود آیین رونمایی از پوستر پویش ملی «در نجف»، در مشهد برگزار شد بعثت هنوز هم استمرار دارد «یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ»؛ دعایی برای بهره‌برداری از برکات ماه رجب | یک معرفی عاشقانه از خدا ویژه‌برنامه‌های میلاد امام جواد(ع) در حرم مطهر رضوی اعلام شد تولیت آستان قدس رضوی در دیدار با نخست‌وزیر عراق: زیارت از مؤلفه‌های مهم روابط ایران و عراق است حکایت ارادت زائران امام رضا (ع) از «تپه‌سلام»های اطراف مشهد | زیارت‌نامه‌خوانی، سنگ‌چینی و غلتاندن سنگ‌های زائر
سرخط خبرها

آیا پسران هم روزی در تقویم کشور خواهند داشت؟

  • کد خبر: ۳۱۰۱۲۲
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۳
آیا پسران هم روزی در تقویم کشور خواهند داشت؟
بحث داغ نام‌گذاری دهم رجب، به نام «روز پسر» در حالی که بیش از ۱۵ سال از نام‌گذاری «روز دختر» می‌گذرد، نه‌تنها چالشی در سیاست‌گذاری فرهنگی و مذهبی است؛ بلکه فرصتی برای پرداختن به دغدغه‌های جوانان به‌خصوص پسران است.

شهرآرانیوز؛ بیش از ۱۵ سال است که در تقویم رسمی جمهوری اسلامی که مشتمل بر گاه‌شمار شمسی، قمری و میلادی است، روز منتسب به میلاد حضرت فاطمه معصومه(س)، که ایشان هم جایگاهی عظیم در منابع و اسناد و سیره ائمه (ع) دارند، به عنوان «روز دختر» نام‌گذاری شده است.

هدف از این نام‌گذاری، تقویت فرهنگ تکریم دختران و افزایش منزلت ایشان در جامعه ایرانی بوده و هست و فرهنگ عمومی نیز با این رسمیت، تلائم و همخوانی داشته است.

حال بیش از ۵ سال است که از سوی برخی فعالان فرهنگی، پیشنهاد نام‌گذاری دهم رجب، به نام «روز پسر» مطرح است. البته در اینکه ترویج کرامت و محبت نسبت به این رکن خانواده متعالی، یعنی پسران لازم و پسندیده است شکی نیست و بعضاً پسران نوجوان هم گلایه‌هایی مبنی بر اینکه چرا زمان-رویدادی برای ما در تقویم آیینی کشور نیست، داشته‌اند که به ما در کمیسیون تقویم کشور رسیده است.

 تصمیم‌گیری در این موضوع مخالفان و موافقان زیادی دارد و آیینه‌ای از پیچیدگی‌های سیاست‌گذاری فرهنگی‌مذهبی است که در جای خود، یک کارگاه عملی است؛ از آنچه هست و آنچه باید باشد.

دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برنامه پژوهشی مستقلی برای آسیب شناسی و فرصت شناسی این حوزه دارد لکن هدف، یک استمداد نظری از صاحبان رای و نظر در فرهنگ عمومی است.  

مخالفان مناسبتی، چون میلاد امام جواد (ع) برای نام‌گذاری روز پسر (که هنوز مصوب نشده و اخبار جعلی زیادی هم در باب آن ساخته شده است) این نام‌گذاری را بی‌سبب، وهن و ناروا می‌دانند.  به نظر مخالفان، ایشان تنها یکی از ابعاد شخصیتی امام جواد (ع) را، نقش ولادتش بر تداوم ذریه امام رضا (ع) می‌دانند، طبعا امامت امام جواد(ع)، فراتر از مفهوم نوجوانی و یا مقطع ولادت ایشان است و ایشان خود پدر یک خانواده هم بوده‌اند.

 در مقابل موافقان معتقدند هیچ یک از مناسبت‌های مذهبی و ملی چنین ارتکازی ایجاد نمی‌نماید و به دلایل تاریخی ابناءالرضا (امام جواد و فرزندانش ملقب به ابن الرضا بودند که همین امر، معنا و اهمیت پسر بودن برای پدر را تداعی می‌کند) اتفاقا در سنین نوجوانی با شهادت پدر، به امامت رسیده‌اند (حتی حضرت حجت امام زمان عج)، همانطور که روز موسوم به میلاد حضرت علی اکبر(ع) روز جوان نام‌گذاری شده است؛ لذا این تداعی و امکان الگوسازی برای پسران نوجوان را انکار نکنیم.

البته باید گفت که نام‌گذاری تولد امام جواد (ع) به عنوان روز پسر می‌تواند به عنوان فرصتی برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی، آموزشی و اجتماعی در سطح کشور مورد استفاده قرار گیرد. برنامه‌هایی که به پسران کمک می‌کند تا با چالش‌های دوران نوجوانی و جوانی آشنا شوند و مهارت‌های لازم برای زندگی موفق را کسب کنند. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به کارگاه‌های آموزشی، جشن‌ها و مراسم فرهنگی، مسابقات علمی و ورزشی و همچنین برنامه‌های خیریه اشاره کرد که با هدف تقویت روحیه مسئولیت‌پذیری و مشارکت اجتماعی در میان پسران برگزار می‌شود.

علاوه بر این، روز پسر می‌تواند به عنوان فرصتی برای گفت‌و‌گو درباره مسائل و مشکلاتی که پسران در جامعه با آن مواجه هستند، مورد استفاده قرار گیرد. مسائلی مانند فشار‌های اجتماعی، انتظارات خانواده‌ها، چالش‌های تحصیلی و شغلی، و همچنین نیاز به حمایت روانی و عاطفی از جمله موضوعاتی هستند که می‌توان در این روز به آنها پرداخت. این گفت‌و‌گو‌ها می‌تواند به سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان کمک کند تا برنامه‌های بهتری برای حمایت از پسران و جوانان طراحی کنند.

در نهایت، تصویب روز پسر در تقویم عمومی کشور نشان‌دهنده توجه دولت و نهاد‌های فرهنگی به نقش جوانان و به ویژه پسران در ساختن آینده کشور است. این اقدام می‌تواند به تقویت روحیه امید و خودباوری در میان پسران کمک کند و آنان را به ایفای نقش فعال‌تر در جامعه تشویق نماید. امید است که با اجرای این طرح، شاهد رشد و تعالی هرچه بیشتر نسل جوان و آینده‌سازان کشور باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->