گزارشی از مشکلات جدی معیشتی و شغلی تاکسی‌رانان مشهدی | خواسته‌ها و گلایه‌های رانندگان تاکسی اقدام اورژانسی برای بهره‌برداری از اورژانس بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در حاشیه شهر مشهد ویدئو| اظهارات ظریف درباره موضوع حجاب و حقوق بشر در گفت‌وگو با سی.ان.ان انتصاب مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل‌رسانه شهرداری و مدیر منطقه سه شهرداری مشهدمقدس برگزاری نشست هم‌اندیشی بین دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در خصوص برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایام چراغ برات جانمایی و نصب ۳۳ نمایشگر شهری در مشهد پویش شمس، آموزش نکات بهداشتی و سلامتی زنان و کودکان به بانوان محلات حاشیه شهر مشهد + ویدئو هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۳ بهمن ۱۴۰۳) بازدید استاندار خراسان رضوی از سد شوریجه و تصفیه‌خانه‌های شماره ۷ و التیمور مشهد (۲ بهمن ۱۴۰۳) مهم‌ترین پروژه ایمن‌سازی رانندگی در بولوار وکیل‌آباد مشهد در حال اتمام است مدیر اجرایی مراکز معاینه فنی خودرو مشهد: ۲۰ درصد خودرو‌های زیر چهار سال در مرحله نخست معاینه فنی رد شدند آغاز رنگ‌آمیزی جداول طرح استقبال از بهار ۱۴۰۴ از ۴ بهمن‌ماه در مشهد افزایش ۲ برابری توفقگاه‌های ناوگان باری سنگین در ششمین دوره مدیریت شهری مشهد عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد: ۶۰ درصد پروژه سیاهه انتشار آلاینده‌های هوای شهر مشهد، تا پایان ۱۴۰۳ تکمیل می‌شود ارجاع ۷۹۱ مورد کشتار غیربهداشتی به مراجع قضایی در خراسان رضوی طی ۹ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ سامان‌دهی کرانه کشف‌رود مشهد با احداث بوم‌پارک مسئول مرکز پالایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهر مشهد: سالانه ۲۵۰ هزار تن انواع آلاینده هوا در شهر مشهد منتشر می‌شود سهم ۶۴ درصدی منابع متحرک از آلاینده‌های محیط زیست مشهد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مطرح کرد: توجه ویژه به هوشمندسازی و تحقق شهر هوشمند در مشهد
سرخط خبرها

توضیحات رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد درباره نام‌گذاری برخی معابر: نام‌گذاری جدید معبر در بازار رضا(ع) ربطی به عیدگاه ندارد

  • کد خبر: ۳۱۰۱۳۹
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۶
توضیحات رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد درباره نام‌گذاری برخی معابر: نام‌گذاری جدید معبر در بازار رضا(ع) ربطی به عیدگاه ندارد
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: نام‌گذاری جدید تنها برای یک معبر فاقد نام در محدوده بازار رضا(ع) انجام شده و هیچ آسیبی به هویت تاریخی محله عیدگاه وارد نشده است.

حجت‌الاسلام حسن منصوریان در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، ضمن تکذیب موضوع تغییرنام عیدگاه مشهد اظهار کرد: برخی از دوستان توجه کافی به ابعاد مصوبه نام‌گذاری نداشتند و این باعث تشویش اذهان عمومی شد و برخی از فعالان اجتماعی و کارشناسان حوزه مشهدپژوهی و تاریخ مشهد دچار برداشت اشتباه شدند.

وی افزود: این برداشت نادرست ناشی از داده‌های غیرواقعی بود؛ لذا در این زمینه دقت شود که مصوبه تغییر نام و نام‌گذاری، به‌صراحت بیان می‌کند که ضلع شمالی بازار رضا(ع)، به نام مرحوم «آیت‌الله مروج تربتی» نام‌گذاری می‌شود.

وی ادامه داد: ضلع جنوبی این بازار نیز به همین شکل یک پیاده‌راه است که قبلاً به نام «شیخ طوسی» نام‌گذاری شده و تابلوی آن نیز موجود است. اما ضلع شمالی بازار به دلیل نداشتن نام‌، برای کسبه، هتل‌ها، مهمان‌پذیر‌ها و مسافران، مشکل ایجاد کرده بود؛ چراکه آن‌ها تنها به دلیل معروف‌بودن ضلع شمالی می‌توانستند آدرس بدهند و تابلویی وجود نداشت. بنابراین، نام‌گذاری انجام شد و هیچ مشکلی در این زمینه وجود نداشت.

منصوریان خاطرنشان کرد: در کارگروه نام‌گذاری، کارشناسان تاریخ هویت مشهدالرضا(ص)، نمایندگان ارشاد، بنیاد شهید و سایر دستگاه‌های مربوطه حضور داشتند و پس از بررسی‌های لازم، نام‌گذاری انجام شد. اما برخی از دوستان این نام‌گذاری را به معنای تغییرنام عیدگاه تلقی کرده‌اند.

وی تصریح کرد: عیدگاه یک محله قدیمی در مشهد مقدس است که جغرافیای آن از حرم مطهر رضوی تا فلکه بیت‌المقدس، شهدای حج، عباس‌قلی‌خان و حتی تا پنجراه ادامه دارد. اگر در نقشه‌های گوگل جست‌و‌جو کنید، همین محدوده را نشان می‌دهد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد اشاره داشت: عیدگاه از ابتدا یک محله است و یک معبر نیز به نام عیدگاه وجود دارد که از حرم مطهر شروع می‌شود و تا نزدیکی ضلع شمالی بازار امام‌رضا(ع) و شهدای حج ادامه دارد. این معبر بسیار طولانی‌تر است و فرعیات متعددی نیز دارد که هیچ ارتباطی با معبر ضلع شمالی بازار ندارد. حتی برخی از فرعیات خیابان عیدگاه به ضلع شمالی بازارچه امام‌رضا(ع) می‌رسد.

وی با اشاره به تکذیب تغییرنام عیدگاه، گفت: در واقع چنین اتفاقی نیفتاده است؛ چراکه نام‌گذاری انجام‌شده تنها برای یک معبر بی‌نام بوده و هیچ تابلویی از عیدگاه تغییر نکرده است؛ بلکه تابلو‌های آدرس‌دهی عیدگاه که فرسوده شده بودند، بازسازی و نو شده‌اند.

منصوریان با بیان اینکه این اقدام در راستای حفظ تاریخ و هویت محله انجام شده و سابقه‌دار نیز هست، گفت: برخی افراد احتمالاً به‌خاطر برداشت ناصحیح، مصوبات نام‌گذاری را اقدامی برای تخریب هویت تاریخی شهر تصور می‌کنند. شورای شهر مشهد هیچ‌گاه در پی ازبین‌بردن هویت تاریخی شهر نبوده بلکه همواره در حال احیای این هویت بوده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد ابراز کرد: در کمیته بنا‌های تاریخی، مصوبات متعددی در این زمینه وجود دارد و در دوره‌های اخیر بیش از گذشته به احیای بافت‌های تاریخی اهتمام داشته‌ایم.

وی گفت: درمورد نام‌گذاری‌ها نیز اگر معبری به یک معبر عریض‌تر برسد یا در آدرس‌دهی مشکل ایجاد کند، می‌تواند نام جدیدی داشته باشد؛ به عنوان مثال، قسمتی از انتهای معبر تپل‌محله که به معبر عریض‌تری ختم می‌شد، نام جدیدی دریافت کرد. این نام‌گذاری جدید هیچ مشکلی برای هویت محله ایجاد نکرده است. اما متأسفانه برخی دوستان نسبت به تخریب اماکن تاریخی و نابودی محله‌ها سکوت کرده‌اند و کنشگری لازم را ندارند.

منصوریان اضافه کرد: این موضوع، یعنی سکوت در برابر تخریب اماکن، ممکن است به دلیل هزینه‌بربودن یا عدم تخصص کافی در حوزه شهرسازی باشد. اما درمورد نام‌گذاری‌ها، افرادی وارد می‌شوند و افکار عمومی را تحریک می‌کنند، در حالی که بسیاری از مسما‌های تاریخی در ادوار گذشته نابود شده‌اند و دیگر وجود ندارند.

وی گفت: من تاسف می‌خورم که برخی افراد به جای جبران واقعی این نابودی‌ها، با نشر اکاذیب و دروغ‌پراکنی سعی در جبران سکوت خود دارند. این کار نه تنها صحیح نیست، بلکه ممکن است تبعات حقوقی نیز برای آنها داشته باشد.

وی شورای ششم را «شورای هویت و تاریخ» خواند و اذعان کرد: این شورا تاریخ مشهد را به‌خوبی می‌داند، سوابق محلات را می‌شناسد و برای احیای آن‌ها تلاش می‌کند. هیچ‌گاه و در هیچ شرایطی، شورای شهر نسبت به تخریب هویت تاریخی شهر اقدام نکرده و نخواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->