۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند انفجار یک منزل مسکونی در بولوار هدایت مشهد با ۷ فوتی و مصدوم | یک کودک و یک زن جان باختند (۴ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست + فیلم

  • کد خبر: ۳۱۰۴۵۶
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست + فیلم
مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بر اساس آمار‌های سال ۲۰۲۲، حدود یک سوم از مواد غذایی تولیدی در جهان به ضایعات تبدیل می‌شود، گفت: این میزان معادل ۱.۱ میلیارد تن است که ضرر اقتصادی ۱ تریلیون دلاری را دنبال دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر میترا رضایی امروز (۲۴ دی ماه ۱۴۰۳) در همایش مدیریت اتلاف غذایی در دانشکده علوم پزشکی مشهد که به منظور بررسی چالش‌های اتلاف غذایی و راهکار‌های کاهش آن برگزار شد، با اشاره به آمار‌های نگران‌کننده‌ای از اتلاف مواد غذایی در جهان، اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های سال ۲۰۲۲، حدود ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان به ضایعات تبدیل شده‌است که این رقم معادل یک سوم از کل مواد غذایی تولیدی است. این اتلاف نه تنها باعث ضرر اقتصادی ۱ تریلیون دلاری می‌شود، بلکه تأثیرات مخربی بر محیط زیست دارد.

وی افزود: در کشور‌های کمتر توسعه‌یافته، این رقم حتی به ۴۴ درصد می‌رسد که نشان‌دهنده وضعیت نگران‌کننده‌ای است. علاوه بر این، اتلاف مواد غذایی باعث افزایش گاز‌های گلخانه‌ای، از جمله متان، می‌شود که ۲۳ برابر بیشتر از دی‌اکسید کربن به محیط زیست آسیب می‌رساند. حدود ۸ تا ۱۰ درصد از آلودگی‌های ناشی از گاز‌های گلخانه‌ای در جهان مربوط به اتلاف مواد غذایی است.

مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تأثیرات منفی اتلاف غذایی بر اکوسیستم و زمین‌های کشاورزی، خاطرنشان کرد: برای تولید مواد غذایی، زمین‌های طبیعی به زمین‌های کشاورزی تبدیل می‌شوند که این امر باعث آسیب به ۳۰ درصد از زمین‌های کشاورزی می‌شود. همچنین، ۴۵ درصد از ضایعات غذایی مربوط به میوه‌جات و سبزیجات است که بیشترین سهم را در اتلاف غذایی دارند.

رضایی در ادامه به راهکار‌های کاهش اتلاف غذایی اشاره کرد و گفت: ایده‌آل این است که مواد غذایی وارد چرخه اتلاف نشوند، اما اگر این اتفاق افتاد، باید از این مواد به‌صورت مجدد در چرخه غذایی انسان یا به عنوان خوراک دام استفاده شود. در بدترین حالت نیز می‌توان از این مواد برای تولید کمپوست یا انرژی استفاده کرد.

وی همچنین بر نقش ارگان‌های دولتی و مشارکت عمومی در کاهش اتلاف غذایی تأکید کرد و گفت: برای رسیدن به شرایط پایدار، همکاری بین ارگان‌های دولتی مانند گمرک، معاونت غذا و دارو، جهاد کشاورزی و محیط زیست ضروری است. همچنین، تغییر رفتار‌های اجتماعی و کاهش خرید‌های اضافی توسط خانوار‌ها می‌تواند به کاهش اتلاف غذایی کمک کند.

مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان ابراز امیدواری کرد: با همکاری همه‌جانبه، در سال‌های آینده شاهد کاهش چشمگیر اتلاف غذایی و حذف روش‌های نامناسبی مانند دفن یا سوزاندن زباله‌های غذایی باشیم.

 گفتنی است؛ این همایش که با حضور اساتید و متخصصان حوزه تغذیه و محیط زیست برگزار شد، به بررسی سه محور اصلی شامل اتلاف غذایی در صنعت، بیمارستان‌ها و جامعه پرداخت. در این رویداد، راهکار‌های علمی و عملی برای کاهش اتلاف غذایی و تأثیرات آن بر اقتصاد و محیط زیست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->