پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش نسبی دما از فردا قیمت‌ گذاری دارو از عهده مجلس شورای اسلامی خارج است ماجرای قتل در تفرجگاه تفریحی بولوار نماز مشهد چه بود؟ «جینسنگ» گیاهی که از آلزایمر جلوگیری می‌کند عاداتی که باعث افزایش وزن می‌شوند پیش‌بینی ورود دو سامانه بارشی سنگین به کشور (۲۵ بهمن ۱۴۰۳) خوردن این خوراکی‌ها برای مردان بالای ۴۰ سال ممنوع است اعمال افزایش مبلغ اضافه‌کاری مشمولان قانون بهره‌وری در حوزه سلامت خط و نشان حماس برای صهیونیست‌ها: هرگز روز شنبه تمام اسرا را آزاد نخواهیم کرد تصادف زنجیره‌ای در بزرگراه پیامبراعظم(ص) مشهد + جزئیات آزار و اذیت زن جوان در مخفیگاه مرد شیطان صفت خراسان رضوی؛ رتبه دوم بیشترین مصرف گاز کشور احتمال اعتیاد در کودکان دارای والدین معتاد ۱۰ برابر بیشتر از سایرین است فعالیت‌های آموزشی و پرورشی مدارس مشهد و خراسان رضوی روز پنجشنبه ۲۵ بهمن ماه برقرار است اغفال دختر جوان برای فرار از خانه به بهانه ازدواج نظام پزشکی: فقط ۶۲ درصد دندانپزشکان در مشهد مطب دارند واژگونی خودرو سواری در تربت حیدریه یک کشته و ۵ مصدوم برجای گذاشت (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) سرمای ژاپن ۸ کشته و ۵۱ مصدوم شدید بر جای گذاشت آیا ادارات و بانک‌های مشهد و خراسان رضوی فردا (پنجشنبه، ۲۵ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ گلایه های مردمی برای تعطیلی مکرر ادارات | خواب زمستانی ادارات کمک بیمارستان‌های خصوصی مشهد به دولتی‌ها برای پذیرش بیماران اورژانسی مرادمند هم به لیست مصدومان استقلال اضافه شد انسداد محور‌های هراز و چالوس تا پنجشنبه شب (۲۵ بهمن ۱۴۰۳) تجهیزات پزشکی دست دوم باید از لحاظ ضوابط ایمنی تایید شود تراموا چقدر در کاهش ترافیک تهران موثر خواهد بود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳) | بارش پراکنده باران از فردا دستگیری ۲۲ دندان‌پزشک تقلبی در مشهد از ابتدای ۱۴۰۳ افزایش دوبرابری پذیرش گردشگران سلامت در حوزه پیوند اعضا در مشهد نسبت به سال گذشته (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران کدام‌اند؟ بیش از ۴۰ درصد اموال و دارایی‌های صندوق‌های بازنشستگی سند رسمی ندارند سازمان انتقال خون خراسان‌رضوی نیازمند دریافت فوری همه گروه‌های خونی است
سرخط خبرها

اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست + فیلم

  • کد خبر: ۳۱۰۴۵۶
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست + فیلم
مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بر اساس آمار‌های سال ۲۰۲۲، حدود یک سوم از مواد غذایی تولیدی در جهان به ضایعات تبدیل می‌شود، گفت: این میزان معادل ۱.۱ میلیارد تن است که ضرر اقتصادی ۱ تریلیون دلاری را دنبال دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر میترا رضایی امروز (۲۴ دی ماه ۱۴۰۳) در همایش مدیریت اتلاف غذایی در دانشکده علوم پزشکی مشهد که به منظور بررسی چالش‌های اتلاف غذایی و راهکار‌های کاهش آن برگزار شد، با اشاره به آمار‌های نگران‌کننده‌ای از اتلاف مواد غذایی در جهان، اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های سال ۲۰۲۲، حدود ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان به ضایعات تبدیل شده‌است که این رقم معادل یک سوم از کل مواد غذایی تولیدی است. این اتلاف نه تنها باعث ضرر اقتصادی ۱ تریلیون دلاری می‌شود، بلکه تأثیرات مخربی بر محیط زیست دارد.

وی افزود: در کشور‌های کمتر توسعه‌یافته، این رقم حتی به ۴۴ درصد می‌رسد که نشان‌دهنده وضعیت نگران‌کننده‌ای است. علاوه بر این، اتلاف مواد غذایی باعث افزایش گاز‌های گلخانه‌ای، از جمله متان، می‌شود که ۲۳ برابر بیشتر از دی‌اکسید کربن به محیط زیست آسیب می‌رساند. حدود ۸ تا ۱۰ درصد از آلودگی‌های ناشی از گاز‌های گلخانه‌ای در جهان مربوط به اتلاف مواد غذایی است.

مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تأثیرات منفی اتلاف غذایی بر اکوسیستم و زمین‌های کشاورزی، خاطرنشان کرد: برای تولید مواد غذایی، زمین‌های طبیعی به زمین‌های کشاورزی تبدیل می‌شوند که این امر باعث آسیب به ۳۰ درصد از زمین‌های کشاورزی می‌شود. همچنین، ۴۵ درصد از ضایعات غذایی مربوط به میوه‌جات و سبزیجات است که بیشترین سهم را در اتلاف غذایی دارند.

رضایی در ادامه به راهکار‌های کاهش اتلاف غذایی اشاره کرد و گفت: ایده‌آل این است که مواد غذایی وارد چرخه اتلاف نشوند، اما اگر این اتفاق افتاد، باید از این مواد به‌صورت مجدد در چرخه غذایی انسان یا به عنوان خوراک دام استفاده شود. در بدترین حالت نیز می‌توان از این مواد برای تولید کمپوست یا انرژی استفاده کرد.

وی همچنین بر نقش ارگان‌های دولتی و مشارکت عمومی در کاهش اتلاف غذایی تأکید کرد و گفت: برای رسیدن به شرایط پایدار، همکاری بین ارگان‌های دولتی مانند گمرک، معاونت غذا و دارو، جهاد کشاورزی و محیط زیست ضروری است. همچنین، تغییر رفتار‌های اجتماعی و کاهش خرید‌های اضافی توسط خانوار‌ها می‌تواند به کاهش اتلاف غذایی کمک کند.

مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان ابراز امیدواری کرد: با همکاری همه‌جانبه، در سال‌های آینده شاهد کاهش چشمگیر اتلاف غذایی و حذف روش‌های نامناسبی مانند دفن یا سوزاندن زباله‌های غذایی باشیم.

 گفتنی است؛ این همایش که با حضور اساتید و متخصصان حوزه تغذیه و محیط زیست برگزار شد، به بررسی سه محور اصلی شامل اتلاف غذایی در صنعت، بیمارستان‌ها و جامعه پرداخت. در این رویداد، راهکار‌های علمی و عملی برای کاهش اتلاف غذایی و تأثیرات آن بر اقتصاد و محیط زیست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->