به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی روحبخش امروز (۲۴ دی ۱۴۰۳) در همایش امنیت غذایی که در دانشکده علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با اشاره به روز جهانی کاهش ضایعات مواد غذایی (۲۹ سپتامبر)، اظهار کرد: هدف جهانی، کاهش هدررفت مواد غذایی به ۵۰ درصد است، اما در ایران، هنوز با این هدف فاصله زیادی داریم؛ لذا این موضوع نیازمند همکاری بینبخشی نهادهایی مانند سازمان جهاد کشاورزی، دامپزشکی، دانشگاهها و حتی سیستم قضایی است.
وی با بیان اینکه حدود یکسوم از ثروت طبیعی کشور هرساله هدر میرود، افزود: این مسئله نیازمند تفکر و چارهاندیشی اندیشمندان و دانشگاهیان است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره داشت: اطلاعرسانی به مردم و افزایش آگاهی عمومی، بهویژه در سطح خانوادهها، میتواند نقش مهمی در کاهش ضایعات مواد غذایی داشته باشد.
روحبخش ادامه داد: حتی اگر بتوانیم ۲۰ تا ۵۰ درصد از هدررفت مواد غذایی را کاهش دهیم، گامی بزرگ در راستای توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی برداشتهایم.
وی با اشاره به نقش معاونت غذا و دارو در این زمینه، گفت: معاونت غذا و دارو بیشتر در حوزه سیاستگذاری و سلامت فعالیت میکند، اما کاهش ضایعات مواد غذایی نیازمند همکاری همهجانبه است. نصب پوسترهای اطلاعرسانی با شعار «بخوریم و ذخیره کنیم» نیز میتواند به افزایش آگاهی مردم کمک کند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تقدیر از برگزارکنندگان این همایش، اظهار امیدواری کرد که این رویداد سرآغازی برای توجه جدیتر به مسئله هدررفت مواد غذایی باشد.
روحبخش همچنین از ورود دستگاه قضایی به موضوع سوءاستفاده از مواد غذایی دورریز کارخانهها خبر داد و گفت: این موضوع جرقهای بود که ما را به پیگیری بیشتر واداشت و امیدواریم این اقدامات به رفع همهجانبه مشکل منجر شود.
وی همچنین خواستار مشارکت بیشتر مردم و نهادهای مختلف برای کاهش هدررفت مواد غذایی و حفظ منابع طبیعی کشور شد.