پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی تعرفه‌های اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال می‌شود فیدان: آنکارا به هیچ وجه موافق حمله به ایران نیست رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است دفاع معاون پیشین ترامپ از اظهارات جنگ‌طلبانه او علیه ایران ناپدید شدن بیش از ۷۰۰۰ نظامی اوکراینی در کورسک رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: شرط مذاکره با آمریکا، داشتن موضع برابر و دوری از قلدرمآبی است دشمن به دنبال این است که امید به آینده را از مردم ایران بگیرد یونیسف: روزانه ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شوند محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از سازوکارهای حقوق‌بشری علیه ایران ۸۳۸ مسافر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باختند حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم تقابل شدید کانادا با جنگ تعرفه‌ای آمریکا اعتراض صهیونیست‌ها به حمایت شهردار لندن از مردم غزه ۱۰۰ شهید و زخمی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مدرسه‌ای در غزه+ویدئو اطلاعیه قوه قضائیه درباره علت درگذشت حجت‌ الاسلام‌ نیری واکنش رؤسای جمهور کشورهای جهان به جنگ تعرفه‌های ترامپ شمار شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۵۲۳ تن رسید (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: مسیر دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را رد نمی‌کنیم ایران حمله رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های غیرنظامی و دفاعی سوریه را محکوم کرد روسیه برای میانجیگری میان آمریکا و ایران اعلام آمادگی کرد بهبود زندگی مردم، پیشرفت کشور و حفظ منافع ملی اولویت دولت خواهد بود تخت‌روانچی در نشست سازمان همکاری شانگهای خواستار محکومیت تهدیدات آمریکا علیه ایران شد
سرخط خبرها

راه درمان مشکلات کشور، پذیرش اصلاحات است

  • کد خبر: ۳۱۰۶۵
  • ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۲
راه درمان مشکلات کشور، پذیرش اصلاحات است
تحلیل وضعیت دولت و مجلس برای مقابله با کووید ۱۹ در گفتگو با حمیدرضا جلائی‌پور
به گزارش شهرآرانیوز، درشرایطی‌که کشورمان با بحران‌های پیچیده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند و بحران کرونا هم قوزبالاقوز شده است، تلاش‌های دولت در دو جبهه مقابله با کرونا و تحریم‌های بالفعل و بالقوه آمریکا و تلاش منتقدان در مخالفت با این اقدامات، همچنان ادامه دارد.
درحالی‌که شرایط کشور و جهان بیش از همیشه درباره تبعات تنهایی دولت، هشدار می‌دهد و مدیریت بحران کرونا محل چالش و سوال صاحب‌نظران علم پزشکی و جامعه‌شناسی است، در عرصه سیاست داخلی وضعیت مبهمی وجود دارد.
ترکیب مجلس یازدهم هم پیش از انتخابات، شورای نگهبان مشخص کرده بود که دلیلش، اتفاقات ریزودرشت و دلخوری سال‌های اخیر بود که موجب شد آرای خاکستری که همیشه فریادرس اصلاح‌طلبان بود، پای صندوق‌های انتخابات حاضر نشوند و درنتیجه مجلس دراختیار اصول‌گرایان درآمد.
برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ هم معلوم نیست آیا نیرو‌های اصلاح‌طلب می‌توانند به یک وحدت نظر و عمل برسند یا آنکه مانند انتخابات اسفند با تصمیم‌های دقیقه نودی، انتخابات را به رقیب واگذار می‌کنند یا حتی شاید به‌دلیل نبود برنامه‌ای جامع و متکی به داشته‌های اصلاح‌طلبانه درنهایت بازهم سیاست ائتلافی را برمی‌گزینند.
برای اطلاع از وضعیت آینده سیاسی اصلاح‌طلبان، بررسی عملکرد لیست‌امیدی‌ها در مجلس دهم، رویکرد‌های مجلس یازدهم و مدیریت بحران کرونا توسط دولت، با حمیدرضا جلائی‌پور، از نظریه‌پرداز‌های جریان اصلاحات و استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تهران، گفتگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.
 
حمیدرضا جلائی‌پور درباره نحوه تعامل دولت با مجلس جدید، معتقد است که این مجلس فاقد کمترین پایگاه مردمی است.
اصول‌گرایان تندرو سعی خواهند کرد مسیر مخالفتشان را ادامه دهند، اما مشکلشان این است که پایگاه مردمی لازم را ندارند و مثلا در شهری مثل تهران، منتخب فقط ۲۰ درصد مردم هستند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه مشکلات مردم با سروصدا حل نمی‌شود، تصریح کرد: درباره تعامل مجلس جدید با دولت، اگر نمایندگان مجلس اصول‌گرای یازدهم در شرایط تحریم و بحران کرونا بخواهند شلوغ‌بازی دربیاورند، دو اتفاق ممکن است بیفتد؛ اول اینکه از بالا به آن‌ها تذکر داده شود و ثانیا از چشم همین مردمی که به آن‌ها رای داده‌اند، نیز بیفتند.

وی درباره تاثیر کرونا بر وضعیت دولت اظهار کرد: آنچه مسلم است، این است که این بحران چهار پیامد و تاثیر درپی داشته است؛ اول اینکه اصول‌گرایان تندرو متوجه شده‌اند کشور در معرض خطر و تهدید بزرگی مانند کرونا قرار دارد و نمی‌توان این تهدید را کم‌ارزش تلقی کرد و باید نظام پزشکی و علمی را تقویت کرد.
 
ثانیا فعالیت‌های بهداشتی و درمانی دولت توانسته است میزانی از شکاف بین دولت و مردم را کم کند. امیدواریم که دولت برای مقابله با موج احتمالی در پاییز نیز، آمادگی لازم را داشته باشد.
 
ثالثا کرونا بر اقتصاد مردم و دولت، اثر کاهنده گذاشته است و دولت برای جبران آن، راهی جز مشارکت مردم در عرصه اقتصادی ندارد. رابعا ویروس کرونا باعث شده است هسته اصلی قدرت، فعالیت‌های تبلیغی‌تقابلی خود را در عرصه منطقه‌ای کاهش دهد.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی درباره نحوه عملکرد اصلاح‌طلبان در مجلس دهم گفت: من در بستن لیست امید مجلس دهم نقشی نداشتم. این لیست را شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان (شعسا) بستند و طبیعتا همه اصلاح‌طلبان از آن حمایت کردند، ولی لیست امید می‌توانست بهتر کار کند.
 
هرچند درمیان همین لیست امید نیز می‌توان چند نماینده الگو مشخص کرد؛ مثلا برای من، علی مطهری، محمدرضا نجفی و میرزایی‌نکو از نمایندگان الگو بودند. چند نماینده دیگر هم بودند که خوب کار کردند.

جلائی‌پور با بیان اینکه راه درمان مشکلات کشور، همچنان پذیرش اصلاحات ازسوی حاکمیت است، گفت: همچنان باید بر اصلاحات به‌عنوان راه درمان مشکلات کشور تاکید کرد و همچنان باید گوشزد کرد که راه درمان مشکلات کشور، پذیرش اصلاحات ازسوی حاکمیت است. نه الگوی اقتدرگرایی می‌تواند مشکلات کشور را حل کند و نه الگوی بیگ‌بنگی سرنگونی‌طلبان می‌تواند گرهی از معضلاتی که کشور با آن دست‌به‌گریبان است، باز کند، بلکه آن را پیچیده‌تر می‌کند.
 
الگوی اقتدارگرایی نیز به تجربه احمدی‌نژاد انجامید و نتیجه‌ای درپی نداشت. اصلاح‌طلبان باید برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، اصلاح‌طلبانه حرکت کنند و با کاندیدای غیرنیابتی به میدان بیایند و برای حل مشکلات کشور، برنامه‌ای مشخص و مدون به مردم و جامعه معرفی کنند.
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->